icon

Účinné riešenia na vrásky okolo očí

14. apr 2025

Dobrý deň, ako som sa stala mamou a začala menej spať veľmi sa mi zvýraznili vrásky okolo očí. Snažím sa piť dostatok vody, hydratovať ale to nestačí. Skúsila som krém s retinolom, ale na ten zle reagujem, takže ho nemôžem používať. Viete mi poradiť iné krémy s účinnými látkami ktoré aspoň trošku pomôžu? Ďakujem

kajusik1403
14. apr 2025

Dobrý deň, skúste keď tak očný krém s kolagénom keď vám retinol robí zle. Značka astrid má napríklad super kolagénovú radu.

denkabemommy
14. apr 2025

Hydratovať zvnútra, hydratovať zvonka, vitamín C sérum, kys.hyaulronova sú úplný základ, zvyšok, čo ti sadne na pleť - napr kys.salicylová, možno aj najslabší 0.25% retinol by si zvládla -sérum, nie krém - s retinolom treba vždy začínať postupne a vždy len večer, ideálne v najmenších dávkach a potom sa chrániť pred slnkom.
Ďalej proti starnutiu sú vitamíny a spf 🙂

ivanka349
14. apr 2025

ono sa to postupne spravi neboj chce to cas ale poradim ti hydratacny ocny balzam dcera ho ma tiez pouziva ho ked citi unavu a opuch velmi jej pomaha je prirodny bez chemickych zloziek
posilnuje okolie oci dodava vlhkost je proti opuchom ocneho okolia skvele hydratuje obsahuje aloe vera
a kyselinu hyaluronovu
https://zerotoxic.sk/products/i-m-freistil-jemn...

domiklik
14. apr 2025

Iné krémy s retinolom. To ze ti nesadol jeden neznamená ze iný ti nesadne. Je to najpreskumanejsia kozmetická ingrediencie. Samozrejme spf. Potom už len nejaký Neinvazivna kozmetický zákrok.

livih
14. apr 2025

Skúšali ste beauty kolagén ? Tým, že hydratuje celú pokožku, pomáha aj na vrásky.

autor
14. apr 2025

@kajusik1403 dobrý deň, ďakujem pozriem sa na to. Netušila som že značka astrid predáva krémy proti vráskam.
@denkabemommy ráno používam sérum s kyselinou hyalurónovou a hydratačný krém. Večer po odlicení tonikum s aha s bha kyselinami, ale okoliu očí sa vyhýbam alebo hydratačné tonikum. Kyselina salicylova sa môže aj k očnému okoliu nanášať? Ja som pravidelne používala na pleť retinol pred tehotenstvom a potom keď som sa k nemu vrátila tak ma irituje aj na tvári aj v okolí očí. Predtým som používala prípravky od ordinery, medik 8 na tvár a na okolie očí som skúšala krém od beuty and joseon
@domiklik a vieš mi poradiť aj nejaké konkrétne značky?
@livih myslíte prášok? Áno práve užívam druhé balenie zatiaľ bez výsledkov

autor
14. apr 2025

@ivanka349 ďakujem, taký by mi mohol vyhovovať. Má príjemné zloženie

ivanka349
15. apr 2025

Určite budeš spokojna 😊

domiklik
15. apr 2025

Geek and georgious
Kiehls
Perricone
Pokiaľ chceš do rutiny zaradiť účinné látky, investuj do séra, krém ako formu hydratácie. Ak máš málo hydratácie zvol ešte hydratačné sérum (toner).
Odporúčam ti korejska kozmetiku. Nikto nedá tvojej pleti toľko ako Kórea