icon

Účinné riešenia pre hormonálne akné.

28. feb 2025

Ahojte, co vam pomohlo na hormonalne akne? Ak ste si davali robit hormonalny profil, tak vysli vam zle hodnoty a ak ano, tak ktore? Ja uz neviem, co robit. Dala som si urobit krvne testy na vselijake alergie, intolerancie, histamin, laktozu, stitnu zlazu a vsetko bolo ok. Prestala som pouzivat make up, pila som vselijake caje na precistenie, zmenila som stravu, kozmetiku, bola som u kozmeticky a chystam sa na kozne. Vsade mi povedia len, ze ide o hormonalne akne. Gynekolog mi dal na vyber bud HK alebo silne hormony na pol roka, ale na krvne testy ma neposlal. Zatial beriem len vitaminy, ktore mi odporucil na hormonalne zdravie, kedze som do seba nechcela davat hormony len tak bez krvnych testov. Dakujem za vsetky rady ❤️

pralinka090
9. mar 2025

Ahoj, daj si vyšetriť hormóny z krvi na gynde ti to spravia, ak sú hormonálne tak na toto treba ísť z vnútra..nie chémia…a hlavne si daj pozor na čo máš alergiu lebo z toho vie byt riadny ekzém a akné to viem z vlastnej skúsenosti…ale mne toto robí tvrdá voda nad tým si nerozmýšľala? Lebo ja som dlho rozmýšľala z coho môžem mať akné a ekzemy a nakoniec som zistila, že tvrdá voda vie robiť sarapatu..a hlavne sa hydratuj aj tekutiny aj hydratácne krémy

fineta
9. mar 2025

Mne pomohla úprava stravy a skvelá kozmetička, ktorú som našla až minulý rok pred Vianocami vo svojich 43 rokoch. Dovtedy boj.

autor
10. mar 2025

@pralinka090 Ta voda mi nenapadla, ale neviem ci mame tvrdu, nevidim, zeby sa nam niekde usadzal kamen...ale moze mat aj voda suvis, to je pravda. Pri gynekologovi som bola a nikdy ma na testy neposlal. Kozna mi dala krem Skiniren a ze uvidime ci zaberie a ked nie, tak potom, ze mi da antibiotika a posle na krv, tak uvidime.

autor
10. mar 2025

@fineta A ta nova kozmeticka pouziva nejake ine produkty alebo iny postup? Ja som bola po dlhej dobe pri jednej a celkom sa mi zatial pozdava, nastavila mi rutinu rano a vecer a tvar vyzera lepsie, je pekne hydratovana, len to akne sa tvori nove. A v strave si co zmenila?

fineta
10. mar 2025

@anomym podľa mňa úplne iné metódy, rôzne prístroje a kozmetika mi tiež sadla. Ošetrenie trvá 1,50 hod.
V strave sa vyhýbam sacharidom a mastnému.