Účinnosť detského opaľovacieho krému pre dospelých
Ahojte, možno stupidna otázka ale ako je možné ak sa dospelý človek na maže 50+ opaľovacím krémom, ktorý je určený pre deti, že sa spáli? Nemal by byt rovnako účinný, keďže detská pokožka je jemná a preto by mala byť viac chránená? Alebo to chápem zle a je to naopak, že dospelá koža je hrubšia a preto krém nebude účinný?
Odporucam pozriet toto video, ako to funguje... ale suhlasim s komentarom vyssie
https://www.youtube.com/watch?v=yVfFSdRfbR4A natiera sa pravidelne v pribehu dna? Po pobyte v bazene, ked sa spoti... Krem, ani 50+ nestaci natriet iba raz denne.
@viestta áno natierali sme sa viackrat 2x. Ráno okolo pol10, kúpali sme sa a okolo 1-2 sme znovu, dospelý aj deti. Dospelý zhoreny a deti úplne ok
Malo kremu? Zle natretie?
Natrel sa malo. To ze je krem detsky neznamena ze ma na decku inu ochranu ako na dospelom, funguje rovnako na vsetkych ludoch akurat asi ma zlozenie vhodne aj na citlivejsiu detsku pokozku /osobne si myslim ze je to len marketing, a vo finale je to rovnaky opalovak vo flaske so zvieratkami/
Ja sa natieram len detskými lebo mám skúsenosť že má ochránia lepšie ako tie pre dospelých s tým istým faktorom. Samozrejme ak chcem aby má nespalilo nazretie opakujem aj 3-4 krát záleží od dĺžky pobytu na slnku.
Nikdy sa nam to nestalo a to ked boli deti male som kupovala vylucne detske kremy. Asi ste sa natreli primalym mnozstvom kremu. Inak okolo 1-2 treba byt vnutri, nie na slnku.
Natrel sa malo. To ze je krem detsky neznamena ze ma na decku inu ochranu ako na dospelom, funguje rovnako na vsetkych ludoch akurat asi ma zlozenie vhodne aj na citlivejsiu detsku pokozku /osobne si myslim ze je to len marketing, a vo finale je to rovnaky opalovak vo flaske so zvieratkami/
@simsalabim ďakujem za upozornenie, viem o tom, boli sme celý deň na kúpalisku, boli sme vtom čase na deke pod slnečníkmi len sme s a v tom čase znovu pemazali.
@vanilkovazmrzka možno to bude teda tým množstvom
Autorka, pozri si to video co som poslala.. presne sa tam vysvetluje, ze tie testy robia tak, ze tich ludi natru ovela vacsim mnozstvom kremu... ludia sa kremuju s malym mnozstvom a malo krat... podla mna to bol aj jeho pripad
@vanilkovazmrzka áno, niekedy je to naozaj len marketing a daná značka môže mať totožné SPF pre deti s tigríkom ako to pre dospelých 🙂 ale častejší je prípad ten, že dospelácke SPF obsahujú aj nejaké aktívne látky (najmä ak sú na tvár) ako antioxidanty, anti-age ingrediencie, niekedy alkohol (kvôli lepšej tekutej texútre), niekedy parfumácie. Toto všetko do detských nedávajú.
Ale UV filtre obsahujú detské aj dospelácke SPF rovnaké. Takže dospelí určite môžu používať aj detské SPF a deti ak nie detské, tak dospelácke by som im dávala neparfumované, bez alkoholu.

A natiera sa pravidelne v pribehu dna? Po pobyte v bazene, ked sa spoti... Krem, ani 50+ nestaci natriet iba raz denne.