icon

Úprava kučeravých vlasov - denná rutina a starostlivosť

16. nov 2025

Otazka je pre zeny s kuceravymi vlasmi
Ja som kucerava no vlasy mam jemne a huste, konce vzdy suche aj ked nefarbim nezehlim,
Vacsinou nosim v drdole ale jednoducho vidno na tych koncoch aj v drdole ze su ako chemlon.
Videla som tisic videi ako upravovat kucerave vlasy no aj ked si ich upravim tym sposobom tak som proste iba strapata striga.
Upravujete si kucerave vlasy denne? Alebo ak ich chcete mat rozpustene tak vtedy? Ake produkty pouzivate?
Uvazovala som aj nad vyrovnanim ale kedze mam vlasy jemne nechcem ich nicit. Mam 40r a uz by som rada chodila upravena a niekedy vlasom dopriala aj volnost nie stale v drdole len to sa jednoducho neda. Vypadam aj po uprave ako keby som prave vysla z kontajnera 🤣 nehovoriac o tom, ze to trva hodinu difuzerom vyfukat.
Dakujem za solupracu 🫣😆😆😆

barka1
16. nov 2025

Evidente ich upravuješ zle.
Ziadne cesanie, jedine ked ich umyvas, s kondicionérom. Ja používam proteinový (třeba zistit, či potrebujes hydrataciu alebo protein) kondicionér, šampon z DM na kučeravé vlasy a na styling len do mokrých vlasov penu a aktovator vln. Suším difuzerom. Spím "v ananase" a vlasy mozem kludne nosit 2 dni rozpustene, vyzeraju pekne. Treti den dam drdol a stvrty den ráno umyjem opat.

autor
16. nov 2025
@barka1

Evidente ich upravuješ zle.
Ziadne cesanie, jedine ked ich umyvas, s kondicionérom. Ja používam proteinový (třeba zistit, či potrebujes hydrataciu alebo protein) kondicionér, šampon z DM na kučeravé vlasy a na styling len do mokrých vlasov penu a aktovator vln. Suším difuzerom. Spím "v ananase" a vlasy mozem kludne nosit 2 dni rozpustene, vyzeraju pekne. Treti den dam drdol a stvrty den ráno umyjem opat.

@barka1 presne ako si opisala tak ich upravujem- cesanie len na mokro, kondicioner a susim difuzerom. Mozes mi poradit konkretne produkty, ktore si vo svojom prispevku spomenula? Vyskusala by som.

a0
16. nov 2025

Ak máš Instagram, tak pozri kucerava.mama 🙂 má tam k tomu hodne veľa príspevkov, ktoré vedia pomôcť.

biba_18
16. nov 2025

tak keď ich má suché musíš hydratovať… ja mám jemné ale vždy mám na vlasoch okrem kondicioneru aj bezoplachový kondicioner a krém alebo mlieko na kučeravé vlasy…

barka1
16. nov 2025
@anonym_autor

@barka1 presne ako si opisala tak ich upravujem- cesanie len na mokro, kondicioner a susim difuzerom. Mozes mi poradit konkretne produkty, ktore si vo svojom prispevku spomenula? Vyskusala by som.

@anonym_autor ok, konkretne su to Only Bio kondicionér, da sa kupit v Rosmanne, potom oranžový šampon Balea natural beauty z DM, a chodím do speciálneho kadnernictva v Brne, kde majitelka má vlastnu sadu kozmetiky, je to značka LaVie Curls, od nich mám pripravky na styling. Ale tebe može sediet nieco úplne ine.

anonym_bfcca6
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor česanie Len na mokro je problem tiež. Ja mám široký hrebeň ktorým vlasy prebehnem keď potrebujem ale rozcesem ich na sucho pred umývaním a keď mám umyté s maskou a kondicionér im tak ich dorozcesem.

Mokré vlasy sú veľmi lámavé - kučeravé menej, našťastie, inak by som prišla o všetky vlasy už dávno - ale stále im to skodi

rozculena
16. nov 2025

@anonym_autor nedávno som videla video,ako správne fénovať s difuzéron.Hlava v predklone,namačkať vlasy,priložiť difuzér a až potom zapnúť fúkanie..

autor
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor nedávno som videla video,ako správne fénovať s difuzéron.Hlava v predklone,namačkať vlasy,priložiť difuzér a až potom zapnúť fúkanie..

@rozculena tak to robim, bohuzial nefunguje to.

rozculena
16. nov 2025
@anonym_autor

@rozculena tak to robim, bohuzial nefunguje to.

@anonym_autor nejaký olejček používaš na tie končeky po umytí?

28_lenka_28
17. nov 2025

@anonym_autor najhoršie do môžeš pre kučery urobiť je ich vyfukat difuzerom 🙂 ja mám kučeravé vlasy, umývam každý cca 5 deň a vždy nechám prirodzene vyschnúť.
Odporúčam stránku kučeravé.sk