Užívanie Isotretinoin: Rady na vhodný krém na tvár
Ahojte,
prosím poraďte mi , tie , ktoré užívate tento liek na akné , aký krém na tvár používate.
Už mi začína vysušovať pokožku.
Síce ho iba týždeň užívam, ale už to cítim.
ďakujem.
Ja som si davala excipial lipo, vsetko ostatne bolo malo (ja som akne na tvari nemala takze som mohla aj nieco tak extra mastne)
Mam bohate akusenosti s Isotretinoinom,uzivala som ho rok a v sucasnosti uz uzivam len krem tretinoin.Ono tie pocity pnutia boli extremne.Bola som na materalskej,tak som si mohla dovolit vylucit makeup a len plet hydratovat a osetrovat.
Excipial lipolotio bola zachrana vzdy.Z kremov uz nikdy nedam dopustit na tento od Cosrx,jediny co mi nesposobuje pnutie,dodnes ho pouzivam a na hrubo na noc je uzasny,je to maska aj krem v jednom. Samozrejme kyselina hualuronova pomoze tiez,ja milujem tieto velke a cenovo doatupne korejske od Hada labo a nezabudni na spf 50,toto naozaj nevysusuje.Tieto veci sa mi najviac osvedcili.
tiež som teraz na liečbe druhýkrát a úplne naj mi sedí mixa ceramide protect, veľká 400 ml dóza. Pod to dám hyaluronový krém,ktorý mi samostatne nestačí, alebo sérum. Spf 50 som ešte neobjavila také, ktoré by mi ozaj sedelo.
Mam bohate akusenosti s Isotretinoinom,uzivala som ho rok a v sucasnosti uz uzivam len krem tretinoin.Ono tie pocity pnutia boli extremne.Bola som na materalskej,tak som si mohla dovolit vylucit makeup a len plet hydratovat a osetrovat.
Excipial lipolotio bola zachrana vzdy.Z kremov uz nikdy nedam dopustit na tento od Cosrx,jediny co mi nesposobuje pnutie,dodnes ho pouzivam a na hrubo na noc je uzasny,je to maska aj krem v jednom. Samozrejme kyselina hualuronova pomoze tiez,ja milujem tieto velke a cenovo doatupne korejske od Hada labo a nezabudni na spf 50,toto naozaj nevysusuje.Tieto veci sa mi najviac osvedcili.
@anonym_45c269 a ake Spf 50 si si davala? neviem ako to kombinovat ? ten krem je už s SPF?
@anonym_45c269 a ake Spf 50 si si davala? neviem ako to kombinovat ? ten krem je už s SPF?
@anonym_autor Nie,spf vzdy samostatne.Potrebujes spf 50 a ziadny kvalitny krem nema take spf vysoke.Popravde asi vobec ziadny.Cize krem pouzivam cosrx a na to ten la roche posay spf co som pridala foto.No a samozrejme kedykolvek sa ti da byt doma v klude mastna a na noc tak osetrovat excipialom lipolotio.To je naozaj to najlepsie co mozes tej pleti dat,ale excipial je mastny a hutny,takze to skor asi ked nejdes vonku,ze sa nechces strasne lesknut.Ale ten je bezkonkurencny.Na dekorativku,make upy a pudre by som uplne zabudla.A samozrejme strasne vela vody pit.A kvapky do oci,hydratacne.Mam jedny super lacne umele slzy od dr.su vopnopredajne a fakt plnili ucel,lebo mne aj oci schli velmi.
@anonym_autor Nie,spf vzdy samostatne.Potrebujes spf 50 a ziadny kvalitny krem nema take spf vysoke.Popravde asi vobec ziadny.Cize krem pouzivam cosrx a na to ten la roche posay spf co som pridala foto.No a samozrejme kedykolvek sa ti da byt doma v klude mastna a na noc tak osetrovat excipialom lipolotio.To je naozaj to najlepsie co mozes tej pleti dat,ale excipial je mastny a hutny,takze to skor asi ked nejdes vonku,ze sa nechces strasne lesknut.Ale ten je bezkonkurencny.Na dekorativku,make upy a pudre by som uplne zabudla.A samozrejme strasne vela vody pit.A kvapky do oci,hydratacne.Mam jedny super lacne umele slzy od dr.su vopnopredajne a fakt plnili ucel,lebo mne aj oci schli velmi.
@anonym_45c269 ďakujem za pomoc, a ešte čo také by ma mohlo prekvapiť?
@anonym_45c269 ďakujem za pomoc, a ešte čo také by ma mohlo prekvapiť?
@anonym_autor To ze nesmies za ziadnych okolnosti otehotniet,lebo to moze poskodit plod to urcite vies.Ja som podpisovala papier ze som informivana ze nesmiem otehotniet ani dojcit.Plet sa bude na zaciatku supat,cervenat prve tyzdne kym si zvykne na take vysoke davky Acka.treba len vydrzat,vysledok je naozaj uzasny ak to beries kvoli akne.Mna casom zacali pobolievat klby,moze to mat vedlajsie ucinky,jednoznacne,su to silne lieky ale ja som bola absolutne odhodlana.Proste na rok alebo ako yo dlho budes brat musis podriadit licenie lieceniu pleti,ale ta bude krajsia a krajsia,ale prve tri mesiace su fakt narocne.Hlavne plet kremovat, a chranit,spfkom od rana do vecera,v lete aj 2-3 krat spf naniest na plet,siroke klobuky vzdy na slnku (!!!)lebo siltovka ti opaluje tvar po bokoch,okuliare.Tento rok by som sa na slnko uplne vykaslala.Chce to proste absolutnu 100%dissciplinu v statostlivosti o plet.Pocula som ze to niekedy aj chlapi beru,ale oni zlyhavaju presne lebo nejau trpezlivost ani zaujem sa o plet tajto starat.
Presne tak, vysoká teratotoxicita. Chrániť sa antikoncepciou, kondómom, nesexovať ;)
Nemala som až takú suchá pleť, užívala som biodermu, ktorú som písala vyššie. Ako SPF Actinica - je to najvyššia ochrana. Veľmi silno sa mi sušili pery, to som vystriedala za rok niekoľko balzamov na pery. A mala som suché vlasy, tie keby si mesiac neumyjem, stále sú rovnaké a rovnako suché. Toto bol taký benefit, neminieš šampón a ušetríš čas 🙂 umyješ len raz za týždeň, od prachu.
A tiež som užívala rok. Vlasy sa potom postupne dostali do pôvodného stavu. Pleť ostala čistá.
Jej ano,suche pery a vlasy,ktore sa nemastnili!Dobre pise dama vyssie.To je pravda.

@anonym_autor ahoj, avene hydrance rich