icon

Vyberte správny krém: BB alebo CC?

buberova
2. jan 2024

Ahojte.
Dlho som používala make-up, teraz ma to akosi prechádza, príde mi to nepraktické tie fľaky a nepáči sa mi, že to robí takú "pieskovú" pleť. Chcem niečo také medzi tým ísť úplne bez ničoho a klasickým make-upom. Občas sa mi spraví nejaká vyrážka, mám také tie malé chĺpky, proste nikdy som nemala peknú pleť ani nemám.
Myslela som, že si skúsim kúpiť BB krém a k tomu korektor na tie moje nádherné fialové kruhy pod očami. Lenže čo som si skúšala v drogérii mám pocit akoby som nemala vôbec nič, iba krém, žiadne krytie, žiadne zjednotenie. CC krémy som tam akosi nevidela.

Čo je to čo hľadám? Ak chcem zjednotenie ale také naozaj musím mať iba make-up? Alebo CC kryje viac ako BB a mám hľadať to? A aký konkrétne sa vám osvedčil? Ideálne niečo aspoň trošku ekonomicky rozumné, je mi ľúto dať 20€ za nejakú takú každodennú blbôstku.

Ďakujem 🙂

ruzasipova
2. jan 2024

Roky pouzivam CC krem zo slamienkoveho radu od Olivalu.

veselo_neveselo
2. jan 2024

CC nekryje viac, ale mal by zjednotit/skorigovat farbu. Ono ak si zvyknuta na makeup, tak BB ti pride ako nic, lebo ten efekt je naozaj jemny.
Este mozes vyskusat najprv primer na tvar, a na to bb/makeup. To by mohlo vyriesit aj tvoj problem s flakatym makeupom...

babulkomale
2. jan 2024

@buberova momentalne poradit neviem, ale byval super CC krem od Max Factor, bohuzial ako vsetko dobre ho prestali vyrabat.
Tiez som nosila mejkap celoplosne, teraz uz len korektor jemny kremovy pod oci NYX Bare with me, je super, tycinku od MF Panstik, rozotriem a trosku puder a licenku.

dadakubaliakova
6. jan 2024

@buberova Ja už 3 roky používam BB a CC krém od Farmasi . Krasne kryjú . CC krém trošku viac ako BB krém . Momentálne majú aj nový Air Glow make up , ktorý je úplne taký ľahký , hydratáčný zároveň aj pekne kryje a krytie sa dá budovať .

zoja1234
2. nov 2024

A prosím vás, co je treba dávať pod CC krém? Normálne primer ako pod makeup, ci netreba nič? A môžem CC krém zafixovat púdrom alebo nemusím?

anika
3. nov 2024

@buberova vysoke krytie .a cc od it cosmetics, ja mam velmi dobru skusenost s cc od mk, chvalia si cc od erborian