Vzhľad žien nad 60 rokov
Podla vas, bezna zena 60+, teraz nemyslim zeny typu Lucie Bila. Co myslite, vyzera lepsie v tvari stihla, s povisnutymi konturami tvare alebo obezna, s opuchnutou tvarou?
Lebo v tomto veku je nejaky zlaty stred dost vynimka.
Neviem, v akom prostredi sa pohybujes, ale ja poznam dost zien v tomto veku, ktore nie su ani vychudnute, ani obezne.
Nieco akurat za mna, vtedy je to asi idealne tie kontury tvare a tela.
Tak sú aj ženy ktoré sa udržiavajú a sú upravené, ale viac je tých zanedbaných. Alebo také tetky, otrasne oblečené, strapaté hlavy, pupek, chrup leda bolo 🫣
Ja vekovo taka som a s vyzorom som spokojna. A hlavne je mi uplne ukradnuté kto si co o mojom vyzore mysli....miss som už bola,aj 90-60-90 som už mala ,ak teh.brucha som zvladla...a teraz mi uz ide len o zdravie a zlatu strednu cestu. A je mi smiesne ak niekto rieši niečo o čom vlastne nemá páru...že vraj strapaté hlavy a biedne zuby..tak mozno v hornej dolnej,v mojom okoli su 60 + kočky.
@anonym_autor zrejme tvoje banky a prababky boli vo veku 60+ riadne sexice s bezchybným chrupom, dokonalými vlasmi a ani gramom navyše
@anonym_autor
Mne nevadia ako vyzeraju ale co mi naozaj vadi akokeby sa im mozog scvrkaval a myslou su stale v socializme a jedine o co sa trasu su 13 dochodky.
Akurat minula bola fotka pani, co isla do dochodku … po 43 rokoch prace ZSsK … podla fotky vyzerala, ze zacala pracovat hned po skonceni skolky … filtre atd tam urcite neboli, pretoze na fotke boli aj kolegyne vyzerajuce starsie a nijak speci upravene. Podla vyzoru by dochodok nedostala … pretoze vyzerala na peknu 50 tnicku … nebol to len moj subjektivny nazor … takze aj obycajne 60 su udrziavane len na 60 nevyzeraju
Autorka mäš úplnu pravdu. Ja som.mala 60 už dávnejšie . Pre väčšinu život odchodom do dôchodku skončil. Ospravedlňujú si to tým, čo napísala janinah. Ďalej šķoda komentovať
.
Ja nechapem tieto temy.. to je fakt take dolezite riesit vyzor inych ludi? Co ludi? Zien? Ved komu tym ublizuju, ze su. Konecne sa ludia spamatajte a nerieste chujoviny. Ak vas trapi nadvaha alebo podvaha starych ludi (zdaleko to nie je problem len zien), tak v mieste bydliska si prenajmite priestor a ponuknite cvicenie pre seniorov zdarma ako dobrovolnik - ukazte im ako silovo cvicit, robte im prednasky o spravnej vyzive, dostatku bielkovin, berte ich na vylety a tury.. ale naco tato tema? Komu tym autor prospeje??
Tie casy, ked sa zena po vydaji ostrihala nakratko, dala trvalu, isla sa zodrat a nestarala sa o seba, sa uz davno skoncili. Dnesne 60tnicky su uplne ine, ako boli kedysi v takomto veku ich matky. Moja susedka ma vystredne viacfarebne vlasy, chodi punkovo oblecena, cestuje po svete a 60+ by jej nikto netipoval. Vzdy, ked ju stretnem, skladam jej komplimenty, lebo obdivujem jej odvahu. Moja mamina sa tiez o seba stara, ma peknu postavu, ma pekne zuby, aj vlasy. Sice v prechode pribrala, ale ona vzdy vazila tak max 50 kg, tak teraz je tak akurat. Myslim, ze tiez by jej netipovali 60+. Aj kolegyne z prace, ktore odchadzaju coskoro do dochodku, maju normalne postavy, ani vychudnute, ani obezne, staraju sa o seba, chodia ku kadernikovi, na kozmetiku, na masaze, cestuju...
Je pravda, ze dnesne 60 su nieco ine ako ked boli nase babky 60. Vtedy to boli stare jedovite baby, neupravene, spotene, vyzerajuce o 20 rokov starsie. No a ci radsej stihla? Jasne, stihly clovek vyzera vzdy lepsie, mladsie. Vzdy. Radsej trochu povisnuta v tvari, ako keby som mala byt obezna. Je to nechutne. A kila pridavaju kazdemu vek.
Moja mama aj krstná je zlatý stred...nie je ani chudá, ani obézna, vrásky aj pevnosť pokožky adekvátne k veku. A ono aj inak vyzera človek ak myslíme ako 60+ 61 rokov a inak ak má osoba 69 roko
Je pravda, ze dnesne 60 su nieco ine ako ked boli nase babky 60. Vtedy to boli stare jedovite baby, neupravene, spotene, vyzerajuce o 20 rokov starsie. No a ci radsej stihla? Jasne, stihly clovek vyzera vzdy lepsie, mladsie. Vzdy. Radsej trochu povisnuta v tvari, ako keby som mala byt obezna. Je to nechutne. A kila pridavaju kazdemu vek.
@katkazatka Nechutna je tvoja odpoved..
a čo touto temou milý odvažny anonym ako sleduješ ?
vieš hlavne udržat kila pod kontrolou je dost velky rozdiel v 20 a 60, ale to si musi každa tym prejst aby to uznali ,
pch v 20 mi stačilo par dni šalat na večeru , teraz šalatove tyždne 😂 , a ked si spomeniem beriem index Mcdonald čo som vedela zjest , tak teraz hamburger mám na polovičku pretože cely nezjem a sodu ,takže v monžstve alebo žrani to nie je
V tom veku je podstatné že je zdravá všetko ostatné sú nepodstatné povrchné kktiny ✌️
tvar a postava je o genetike, moja stara mama mala do 80 tky cierne vlasy, ziadne sediny, bola stihla a minimum vrasok. Vychovala pat deti.
Toto je dosť za opicami lebo už sa nerieši výzor ale či sú ľudia spoko
A aj vyschla aj pri sebe vyzerá stále pre niekoho dobre
keď je v tomto veku žena spokojná a zdravá tak je aj pekná, ja bicyklujem a stretávam veľa ľudí v tomto veku na bicykloch mužov aj žien a sú v pohode ani obézny ani chudý
nechápem autorku čo rieši. Ženy v tom veku majú už neraz rôzne zdr. problémy, za sebou 40 r v práci kde museli makať - nie každý robí na úrade. samozrejme každá mala doma aj druhú zmenu - rodinu.
Autorka si asi myslí že ona bude v 60tke vyzerať ako MISS . Tak nechajme sa prekvapiť.
A ja sa spytam. Vsetky sa tu predbiehaju, ze "nevyzeraju na 60". Co to vlastne znamena, "vyzerat na 60", "vyzerat na 50, 70," a co je na tom zle vyzerat na svoj vek...🤔
Lebo co je teda "standard", nejaky predpis, ze takto vyzera clovek/zena v 50, 60 a takto v 70 a nasou metou je vyzerat na menej? Preco? Kto stanovil, co je priemerne vyzeranie na 60? Viete, co chcem tym povedat? Ja si myslim, ze standard na toto nie je a proste nejak ten clovek vyzera, ma vrasky, niekto viac, niekto menej. Zavisi to nielen od toho, ci sa stara, niekto, ako moja teta, ma vrasky hlboke od relativne mladeho veku, aj jej mama mala, co si pamatam a sesternica ma po 40-ke uz hlboke vrasky medzi obocim a okolo pier, presne ako jej mama a starka.
Mam starku, este mi zije, v lete bude mat 96 rokov a jej tvar od 85 rokov uz akoby nestarla. Pred covidom este chodila na dlhe prechadzky po meste, chodila na huby, bylinky, to mala tesne pred 90-kou. Potom pocas covidu ich zo zariadenia nepustali von, a zacala mat pohybove problemy, chodi s choditkom. Mysel ma cerstvu, na ten vek, klobuk dole, pamata si mena vsetkych pravnucat a prapravnucat. A poviem Vam, ako pribrala, tak aj v tvari a ma dokonale hladke celo, ze nechapem. Boli sme ju pozriet pred tyzdnom aj s detmi a nasimi a veruze jej syn, moj oco a mamina, co maju 72 rokov, tak vyzeraju starsie, vraskavejsie ako ona.
To je aj o genetike, lebo viete co? Ona sa opalovala ako spekacka cely zivot a natierala sa len olejom alebo modrou indulonou, ziadne spf a ziadne korejske kozmetiky a blbosti, len mydlo, cista voda a indulona. A tazko fyzicky robila cely zivot. Takze o com to je, to "vyzerat na svoj vek"? Nie je to jedno? Keby aj vyzerala ako susena slivka v tvari, co je na tom? Mojej starkej je to ale uplne jedno. Dokonca mi hovori, ze naco tolko zitia, ze 93 rokov, ci kolko to mam? Ze hadam by uz aj mohla odist 😅. Kazda zena ma za sebou nejaky pribeh, nieco si odzila, starosti, problemy, chore deti, rozvody, umrtia deti....to vsetko sa nam vpisuje do srdca, tela a aj do tvare. Podla mna, toto hodnotenie zovnajsku nikdy nekonci. Zacne v puberte a stale mame nejake stresy, aby sme "vyzerali". Preco proste nevieme zit, aby sme zili, autenticky, zensky, po svojom. Stale sa len snazit nejak vyzerat? Ved nehovorim, ze sa nemame o seba starat, ale uz je to chore, ako sa musime stale udrziavat a stale sa snazit porazit plynutie casu. Naco to vsetko?
@anonym_autor Mám tesne po 60... Každý je prekvapený, keď poviem, koľko mám rokov. Hádajú mi min.o 10 . menej.Pracujem v obchode a poviem vám, že keď vidím mladé baby, morbídne obézne (20-30 ročné), tak mi je na bliti! A že ich je neúrekom. Neviem si predstaviť v tomto veku takto sa vyžrat . Prečo neriešiš ich? My ženy po 60, ešte pracujúce sa často o sebe staráme viac, ako mladé, lebo už na to máme čas aj prostriedky. Ale veľa robí genetika. Tak isto môjmu mužovi nikto nehada 63. Žiadne šediny ani plešina. Nie je pravda, že v tomto veku nám na výzore nezáleží, práve naopak! A potom vek je len číslo. Je to o nastavení mysle.
@anonym_autor Mám tesne po 60... Každý je prekvapený, keď poviem, koľko mám rokov. Hádajú mi min.o 10 . menej.Pracujem v obchode a poviem vám, že keď vidím mladé baby, morbídne obézne (20-30 ročné), tak mi je na bliti! A že ich je neúrekom. Neviem si predstaviť v tomto veku takto sa vyžrat . Prečo neriešiš ich? My ženy po 60, ešte pracujúce sa často o sebe staráme viac, ako mladé, lebo už na to máme čas aj prostriedky. Ale veľa robí genetika. Tak isto môjmu mužovi nikto nehada 63. Žiadne šediny ani plešina. Nie je pravda, že v tomto veku nám na výzore nezáleží, práve naopak! A potom vek je len číslo. Je to o nastavení mysle.
@anonym_bec619 ja sa tiez na tychto temach pousmejem, ked vidim 20tky a 40tky a porovnam so sebou, tak som rada, ze som sa narodila vtedy, ked som sa narodila. Do 50 rokov som si udrziavala postavu v stave 50 kg, teraz mam o 4 viac a mam 54kg, nosim oblecenie tejto doby a veru nikto mi tolko nehada. Aj crop top by som si kludne mohla dat, ziadny sek by mi netrcal, uz len z ucty k svojmu veku si dam "crop" po nohavice, nech nedrazim 100kilovky. Nevadi, aj ja som si ako mlada myslela, ze 60 je uz konec, ale dnes to uz neplati, kto sa o seba stara, veru tromfne aj mladsiu.
vzdy vzdy vzdy a v kazdom veku je lepsie byt štíhla ... a vety typu potom budem mat viac vrasok.. ano to je ked si cely zivot tlsta a potom schudnes, ale ak si cely zivot stíhla - nebudes mat vrasky kvoli tumu, ze nemas hlavu ako medicimbal
nechápem autorku čo rieši. Ženy v tom veku majú už neraz rôzne zdr. problémy, za sebou 40 r v práci kde museli makať - nie každý robí na úrade. samozrejme každá mala doma aj druhú zmenu - rodinu.
Autorka si asi myslí že ona bude v 60tke vyzerať ako MISS . Tak nechajme sa prekvapiť.
@anonym_7c75e6 súhlasím, iba poznámka, aj psychická práca vyčerpáva a ovplyvňuje zdravie viac, ako si myslia tí, ktorí pracujú fyzicky
Žena, ty si zrejme plytká... ako mláka po daždi.
No treba sa rychlo predbiehať, ktorá je v šesťdesiatke krajšia, mladšia, zdravšia a štihlejšia .V tomto veku su podstatnejšie iné komodity a hodnoty. Celková spokojnosť ,ani nie tak so svojou vizažou, ako s duševnou spokojnostou a naplnenim. Uz sa budu niektoré ženy aj v truhle porovnávať, ktorá tam lepsie vyzerala.Neviem prečo ma niekto súdiť druhého cloveka podĺa svojich kritérií a kto vlastne určil tie konkrétne ktiteria. Čo existuje nejaka šablóna na existenciu nejakého človeka? Veď, toto robil Hitler, že musel byť len jeho vzor, lebo vsetko co nezapadalo do jeho šablóny si nezaslúžilo, ani žiť. Naozaj na zamyslenie
vzdy vzdy vzdy a v kazdom veku je lepsie byt štíhla ... a vety typu potom budem mat viac vrasok.. ano to je ked si cely zivot tlsta a potom schudnes, ale ak si cely zivot stíhla - nebudes mat vrasky kvoli tumu, ze nemas hlavu ako medicimbal
@anonym_d455ea nie, chudý človek má menej tuku aj na tvári je to skrátka tak.A, keď má suchý typ pokožky ešte horsie.Chude ženy skôr vyzerajú v tvári starsie
A ja sa spytam. Vsetky sa tu predbiehaju, ze "nevyzeraju na 60". Co to vlastne znamena, "vyzerat na 60", "vyzerat na 50, 70," a co je na tom zle vyzerat na svoj vek...🤔
Lebo co je teda "standard", nejaky predpis, ze takto vyzera clovek/zena v 50, 60 a takto v 70 a nasou metou je vyzerat na menej? Preco? Kto stanovil, co je priemerne vyzeranie na 60? Viete, co chcem tym povedat? Ja si myslim, ze standard na toto nie je a proste nejak ten clovek vyzera, ma vrasky, niekto viac, niekto menej. Zavisi to nielen od toho, ci sa stara, niekto, ako moja teta, ma vrasky hlboke od relativne mladeho veku, aj jej mama mala, co si pamatam a sesternica ma po 40-ke uz hlboke vrasky medzi obocim a okolo pier, presne ako jej mama a starka.
Mam starku, este mi zije, v lete bude mat 96 rokov a jej tvar od 85 rokov uz akoby nestarla. Pred covidom este chodila na dlhe prechadzky po meste, chodila na huby, bylinky, to mala tesne pred 90-kou. Potom pocas covidu ich zo zariadenia nepustali von, a zacala mat pohybove problemy, chodi s choditkom. Mysel ma cerstvu, na ten vek, klobuk dole, pamata si mena vsetkych pravnucat a prapravnucat. A poviem Vam, ako pribrala, tak aj v tvari a ma dokonale hladke celo, ze nechapem. Boli sme ju pozriet pred tyzdnom aj s detmi a nasimi a veruze jej syn, moj oco a mamina, co maju 72 rokov, tak vyzeraju starsie, vraskavejsie ako ona.
To je aj o genetike, lebo viete co? Ona sa opalovala ako spekacka cely zivot a natierala sa len olejom alebo modrou indulonou, ziadne spf a ziadne korejske kozmetiky a blbosti, len mydlo, cista voda a indulona. A tazko fyzicky robila cely zivot. Takze o com to je, to "vyzerat na svoj vek"? Nie je to jedno? Keby aj vyzerala ako susena slivka v tvari, co je na tom? Mojej starkej je to ale uplne jedno. Dokonca mi hovori, ze naco tolko zitia, ze 93 rokov, ci kolko to mam? Ze hadam by uz aj mohla odist 😅. Kazda zena ma za sebou nejaky pribeh, nieco si odzila, starosti, problemy, chore deti, rozvody, umrtia deti....to vsetko sa nam vpisuje do srdca, tela a aj do tvare. Podla mna, toto hodnotenie zovnajsku nikdy nekonci. Zacne v puberte a stale mame nejake stresy, aby sme "vyzerali". Preco proste nevieme zit, aby sme zili, autenticky, zensky, po svojom. Stale sa len snazit nejak vyzerat? Ved nehovorim, ze sa nemame o seba starat, ale uz je to chore, ako sa musime stale udrziavat a stale sa snazit porazit plynutie casu. Naco to vsetko?
@anonym_d7e273 a @anna777115 za mna najlepsie odpovede🙂 vystihli vsetko co by som napisala aj ja👌

v tom veku je štíhla zlatý stred. lebo vačšina čo ty označuješ za štíhle sú vyschnuté s nohami jak paličky bez svalstva