icon

Zarastú chĺpky na rukách po holení hrubšie?

15. jún 2025

Ahojte určite je vás tu viac čo si holíte ruky , ja poznám veľa takých žien no ja som to nikdy nerobila lebo chĺpky som tam mala také jemné že ich bolo ledva vidno no všimla som si že v poslednej dobe mám ochlpenie na rukách nejaké hustejšie a tmavšie , možno to bude pre niekoho divné ale nikdy som si ruky neholila a to mám 25 rokov , keď to oholim je pravda že to bude zarastať ešte viac a tmavšie ?

Strana
z2
minenkaa
15. jún 2025

Ja som si v živote ruky nehodila,ja zas poznam jednu čo si holila

lasona
15. jún 2025

Prečo by ti mali viacej rast a tmavnut? Ani vlasy keď si ostrihas nemáš hustejšie a tmavšie, ani chlapy ked sa holia takmer každý deň tak nemajú hustejsiu bradu a tmavšie chlpy....akurát keď to oholis a chpl zrezes môže pôsobiť ostrejsie. Nic viac. Hustota závisí od počtu folikulov, nemáš ako na to pôsobiť, tym ze si to oholis.ja si všetko depilujem...čiže ruky, nohy, bikiny, podpazušie. Keď si oholim, hneď to vyraši a svrbí ma to

karlamon
15. jún 2025

chĺpky budú určite tvrdšie a veru aj tmavšie 🙏 ruky by som si určite neholila.. Skúsi radšej depilovať možno neviem 😏

schoconut
15. jún 2025

Holím si a nič nerastie tmavšie ani hrubšie. A neboj sa, to nie je ako holenie nôh, ruky oholím raz za čas, chĺpky tam nerastú tak rýchlo 🙂

autor
15. jún 2025
@minenkaa

Ja som si v živote ruky nehodila,ja zas poznam jednu čo si holila

@minenkaa ja som si tiež myslela že si holiť ruky v živote nebudem no nechápem prečo mi ostali také tmavé a husté , a to nieje len na rukách ale celkovo mam chlpov nejak viac ako som mala , nechápem z čoho to môže byť

sissy27
15. jún 2025

Nie, nebudu ti rast viac a hrubsie. Kazdopadne na ruky odporucam epilaciu - teda odstranenie od korienkov, ci uz laser, ipl, vosk… vyhnes sa neprijemnemu strnisku po par dnoch.

mia_von_prag
15. jún 2025

Niekomu to nevadí, niekomu ano. Ja som si kupila IPL epilátor a chlpky zmizli, nerastu. Lepsie sa citim, keď mam šaty a kratke rukavy.

sissy27
15. jún 2025
@karlamon

chĺpky budú určite tvrdšie a veru aj tmavšie 🙏 ruky by som si určite neholila.. Skúsi radšej depilovať možno neviem 😏

@karlamon urcite by som si ruky neholila - vyskusaj depilaciu 😂 to vazne?? Ved neodporucas to co vlastne odporucas…
Depilacia = odstranenie chlpku nad pokozkou, teda holenie, strihanie
Epilacia = odstranenie celeho chlpku od korienku, teda laser, vosk, vytrhavaci strojcek, ihla, ipl…

minenkaa
15. jún 2025

Normálne doma trhaj

doriiis
15. jún 2025

Holim si ruky od 13 tich rokov.Chlpky rastu stále rovnaké.
Tieto mýty a úplne nepravdy,čo tu o holení niektoré ( ne) máte naštudované sú otras.

mdse
15. jún 2025

Neholím, ale roky epilujem strojčekom raz za mesiac, dva, nepáčia sa mi chlpy nikde...momentálne som vyše roka po pôrode a chlpy mi vôbec nerastú, tak nedepilujem už pol roka.

marca12
15. jún 2025
@doriiis

Holim si ruky od 13 tich rokov.Chlpky rastu stále rovnaké.
Tieto mýty a úplne nepravdy,čo tu o holení niektoré ( ne) máte naštudované sú otras.

@doriiis Nie su to myty,ale skusenost. Ja som si holila v puberte a mam ich dlhsie aj tmavsie. Nemam dovod si vymyslat. Mne narastli ovela dlhsie ako som mala. Aj lutujem,ze som si ich holila.

doriiis
15. jún 2025
@marca12

@doriiis Nie su to myty,ale skusenost. Ja som si holila v puberte a mam ich dlhsie aj tmavsie. Nemam dovod si vymyslat. Mne narastli ovela dlhsie ako som mala. Aj lutujem,ze som si ich holila.

@marca12 ....je vedecky dokázané,že nie.Ze chĺpky netmavnu ani nehrubnu pri holení.To by muži po xy rokoch holenia mali vyzerať ako?
Ale tak ty si asi výnimka,ktorá funguje inak.Puberta a dospelosť sú dve veľmi rozličné obdobia.Ale tak budis.🤷🏻‍♀️

aurinia
15. jún 2025

Skus strojcek na vytrhavanie chlpkov. Ja si cely život vytrhavam. Aj ruky. Rastu mi potom jemnejsie a svetlejšie. Na stehnach mi niekedy chlpok zarastie, ale nie je to nič strasne. Vytiahnem ho pinzetou alebo sterilnou ihlou. Je to super na leto. 3tyzdne mam od chlpov pokoj. Od kolena dolu si chlpky holim, nevytrhavam. Skusala som aj veet, taky gel ktory sa zotrie a chlpky sa stieraju s nim, ale vybieluje kožu. To moc na opalenu kožu nie je. Vosk som nikdy neskušala, ale aj to moze byt dobre, mam vsak citlivu pokožku, neviem akoby reagovala, ked sa ten vosk nanaša teply. Zatial som verna depilatoru. Po holeni mam v lete vzdy začervenanu pokožku a zapaluju sa mi chlpky. Strojcek to vyriešil.

stela567
15. jún 2025

Ja si hodím tiež. Ale z dôvodu že ochlpenie mam tmavé. Keby ho mam svetle a chĺpkov nie je veľa neholila by som sa.

mdse
15. jún 2025
@marca12

@marca12 je to hormónmi a vekom, nie holením. Ja si holím nohy raz za dva týždne, mužova dcéra má už na druhý deň strnisko. Ako píše @doriiis ako by potom vyzerali chlapi, ak by ochlpenie a vlasy hustli? Môj si strojčekom strihá na 0 hlavu každý piaty deň, aj hrudník si holí a teda nechce mu tá plešina zarásť na hlave..

evcagabi
15. jún 2025

Ja si ruky holim, teda holila som si a chlpy nemam tmavsie, hrubsie, viac viditelne.

lenkakoc444
15. jún 2025

Urcite by som si neholila zle by to vyzeralo ked to bude dorastat, ale depilacia v pohode. Ja si tiez voskom depilujem teda chodim na depilaciu uz snad 20r a praveze tie chlpky su jemnejsie a redsie. Ja chodim tak raz za 4-6 m a uplne to staci.

mandzula
15. jún 2025

Holim si vari uz od 20, teda 24 rokov a nemam ani dlhsie, ani hrubsie, to su bludy.

nairobi
15. jún 2025

Depilujem strojčekom dlhé roky a veru nič navyše nenarastlo práveže opačne, stačí mi teraz nohy,ruky raz za dva mesiace

dadis
15. jún 2025
@aurinia

Skus strojcek na vytrhavanie chlpkov. Ja si cely život vytrhavam. Aj ruky. Rastu mi potom jemnejsie a svetlejšie. Na stehnach mi niekedy chlpok zarastie, ale nie je to nič strasne. Vytiahnem ho pinzetou alebo sterilnou ihlou. Je to super na leto. 3tyzdne mam od chlpov pokoj. Od kolena dolu si chlpky holim, nevytrhavam. Skusala som aj veet, taky gel ktory sa zotrie a chlpky sa stieraju s nim, ale vybieluje kožu. To moc na opalenu kožu nie je. Vosk som nikdy neskušala, ale aj to moze byt dobre, mam vsak citlivu pokožku, neviem akoby reagovala, ked sa ten vosk nanaša teply. Zatial som verna depilatoru. Po holeni mam v lete vzdy začervenanu pokožku a zapaluju sa mi chlpky. Strojcek to vyriešil.

@aurinia To si tym strojcekom, co vytrhava chlpky, dokazes stehna? Wau, moj obdiv, jnaprave naopak, vedela som vydrzat (so zatatymi zubami) len predkolenia. A k teme, chlpky na tukach si obcas, mozno 1x za mesiac oholim, chlpky rastu stale pomaly, su svetle..

viktoriaandrascik
15. jún 2025

Ak máš pocit že máš nadmerne ochlpenie daj si skontrolovať hormonálny profil a štítnu žľazu.
Ja si ruky epilujem od puberty lebo mám tmavé chlpy

nairobi
15. jún 2025
@dadis

@aurinia To si tym strojcekom, co vytrhava chlpky, dokazes stehna? Wau, moj obdiv, jnaprave naopak, vedela som vydrzat (so zatatymi zubami) len predkolenia. A k teme, chlpky na tukach si obcas, mozno 1x za mesiac oholim, chlpky rastu stale pomaly, su svetle..

@dadis áno,aj ja sa s takým depilujem,je to o zvyku,casom ta bolesť ustupuje ale stojí mi to za to 😄

kiwwik
15. jún 2025

Ja si holím ruky od 15tich až doteraz (23r)... Mala som ich ako chlap tmavé chlpy a hanbila som sa za to, tak som vzala žiletku a šmyk, šmyk a bolo... Tiež každá osoba čo to videla, "ježiš tebe to bude strašne zarastať, už keď si si raz oholila už budeš musieť stále, budeš mať hrubšie chlpy, tak to si to budeš holiť každý druhý deň"... nie, nie a nie... Nič z toho sa neudialo, keď si oholím ruky, chlpky mi začínajú rásť už viditeľne a citeľne až po 2 týždňoch, samozrejme neznamená že to tak bude aj u teba ale určite nebudú hustejšie a hrubšie, to je blud 😅

aurinia
15. jún 2025
@dadis

@dadis no je to masaker...ale zvykla som si. Žial ked si stehna holim, tak sa mi zapaluju, mam vyražky. Tak radsej vydržim to vytrhavanie.

poisonblu
16. jún 2025

holim si ruky uz 14rokov, prvykrat mi ich voskom odstranila kozmeticka v salone...odvtedy si ich holim..proste vecer pri sprche prebehnem ziletkou..nic mi nezarasta a ked rastu, tak to ani nie je moc vidno...

monaona
16. jún 2025

Smer gynekológia alebo endokrinológia a nechať si vyšetriť hormonálny profil. Hlavne TST.

autor
16. jún 2025
@monaona

Smer gynekológia alebo endokrinológia a nechať si vyšetriť hormonálny profil. Hlavne TST.

@monaona môj gynekológ mi nato povedal že je to úplne nepodstatná vec nejaké chlpy a že mi brat krv ani nebude lebo je to zbytočne

viktoriaandrascik
17. jún 2025

keby mi toto povedal gynekológ tak ho vymením

aurinia
17. jún 2025

Mozes aj obvodaka poprosit, robi testy krvne, aby zistil či je štitna zlaza v poriadku. Ako netreba sa stavat na zadne, o poruche štitnej žlazy roky nemusiš ani vediet. A je to dobre podchytit čo najskor. Nemusis s tym utekat, ale nemusela by si sa tomu ani vyhybat. Ja mam problem so štitnou a prisiel na to obvodny pri preventívnej prehliadke. Žial bola nutna operacia. Ja som sa citila zdrava. problem so ŠZ ma vela žien, bez ohladu na vek. Ja poznam aj 12 ročnu.

Strana
z2