icon

Zarastú chĺpky na rukách po holení hrubšie?

15. jún 2025

Ahojte určite je vás tu viac čo si holíte ruky , ja poznám veľa takých žien no ja som to nikdy nerobila lebo chĺpky som tam mala také jemné že ich bolo ledva vidno no všimla som si že v poslednej dobe mám ochlpenie na rukách nejaké hustejšie a tmavšie , možno to bude pre niekoho divné ale nikdy som si ruky neholila a to mám 25 rokov , keď to oholim je pravda že to bude zarastať ešte viac a tmavšie ?

Strana
z2
autor
17. jún 2025
@aurinia

Mozes aj obvodaka poprosit, robi testy krvne, aby zistil či je štitna zlaza v poriadku. Ako netreba sa stavat na zadne, o poruche štitnej žlazy roky nemusiš ani vediet. A je to dobre podchytit čo najskor. Nemusis s tym utekat, ale nemusela by si sa tomu ani vyhybat. Ja mam problem so štitnou a prisiel na to obvodny pri preventívnej prehliadke. Žial bola nutna operacia. Ja som sa citila zdrava. problem so ŠZ ma vela žien, bez ohladu na vek. Ja poznam aj 12 ročnu.

@aurinia no na tú štítnu žlazu sa vyšetriť dať určite pôjdem lebo aj vlasy mi dosť začali rednut a priberám aj keď jem normálne v množstve ako som jedla vždy , to sú asi isté príznaky na štítnu žlazu

aurinia
17. jún 2025

Ja som tiez mala priberanie, únava, padanie vlasov. Ale to si vies vzdy odovodnit. Unavu som mala čomu pripisovat, priberanie po porode. Vlasy padaju vsetkym.

autor
17. jún 2025
@aurinia

Ja som tiez mala priberanie, únava, padanie vlasov. Ale to si vies vzdy odovodnit. Unavu som mala čomu pripisovat, priberanie po porode. Vlasy padaju vsetkym.

@aurinia takze u teba bola nutná operácia , a rieši sa to aj nejak inak respektíve dá sa to vyliečiť ? Ja poznám babu čo má odmalička štítnu žlazu kvôli nej je skoro obézna a má ju už vyše 20 rokov

bielasovicka
17. jún 2025

Nie nenarastu hrubšie ani tmavšie. Sú stále rovnaké

aurinia
18. jún 2025

Nie kazdy ide na operaciu. Nezlakni sa. Je viac typov chorob štitnej žlazy.

monaona
22. jún 2025

Tak potom nič, už len zmeniť gynekológa. Pracujem na gyn. amb. u nás to riešime týmto spôsobom a samozrejme v spolupráci s endokrinológom.

Strana
z2