icon

Zelená škvrna na nechte po gél laku. Čo robiť?

Dnes o 11:43

Po odstránení gél laku som si na jednom nechte našla zelenú škvrnu. Necht nebolí ani nie je opuchnutý, ale vyzerá to dosť zvláštne a nechcem si naň dávať ďalší lak. Stačí ho nechať odrásť alebo s tým radšej ísť ku kožnej?

monro
Dnes o 11:53

To máš pravdepodobne z vody, ktorá Ti vtiekla pod necht. Odrastie to.

oblaacik
Dnes o 11:55

@anonym_autor neviem sice ako to vyzera ale moze byt aj pliesen. V niektorych nechtovych salonoch dost kaslu na hygienu, tie nastroje hlavne na brusenie sa maju dezinfikovat po kazdej zakaznicke, vzdy. Zial nie vsade sa to dodrziava.

katkaseiner
Dnes o 13:00

ja si tiez myslim ze to bude plesen... urcite dalsiu vrstvu nedavaj... to sa musi najskor zahojit... hoci nemam ani paru ako

mimachicha
Dnes o 13:59

@anonym_autor podla mna to je plesen. Mozno ti pod lakom ostala vzduchova bublina a dostala sa tam voda a bakterie a zacalo to pracovat. Ja som to mala tiez, dala som si necht zvrchu obrusit a natierala Polinail vodickou od vseobecnej lekarky. Ale trvalo to dost dlho kym to vyrastlo, tak cca 2 mesiace urcite, lebo mala som to na bocnej strane nechtu az skoro pri obluku.

anonym_727714
Dnes o 14:16
@oblaacik

@anonym_autor neviem sice ako to vyzera ale moze byt aj pliesen. V niektorych nechtovych salonoch dost kaslu na hygienu, tie nastroje hlavne na brusenie sa maju dezinfikovat po kazdej zakaznicke, vzdy. Zial nie vsade sa to dodrziava.

@oblaacik pliesen???? 🤦

kreativka_logopedk
Dnes o 14:46

@anonym_autor Tzv. žabinec. Pod lak sa dostala voda a premnožili sa baktérie pseudomonas. Nechty treba vyčistiť, dezinfikovať, prípadne jemne obrúsiť postihnuté miesto a nechať voľne bez laku

oblaacik
Dnes o 17:00
@anonym_727714

@oblaacik pliesen???? 🤦

@anonym_727714 ano

anonym_727714
Dnes o 17:16
@oblaacik

@anonym_727714 ano

@oblaacik už keď tak PLESEŇ!

lasona
Dnes o 18:09

Žiadna pleseň, zeleny byva vacsinou zabinec cize pseudomonas. Spravil sa ti odchlip a dostala voda. Jemne zbrusit a nechať volne.

zobaka
Dnes o 19:21

treba to preliecit kremom na plesne k tej nechtarke uz nechod