Zelená škvrna na nechte po gél laku. Čo robiť?
Po odstránení gél laku som si na jednom nechte našla zelenú škvrnu. Necht nebolí ani nie je opuchnutý, ale vyzerá to dosť zvláštne a nechcem si naň dávať ďalší lak. Stačí ho nechať odrásť alebo s tým radšej ísť ku kožnej?
@anonym_autor neviem sice ako to vyzera ale moze byt aj pliesen. V niektorych nechtovych salonoch dost kaslu na hygienu, tie nastroje hlavne na brusenie sa maju dezinfikovat po kazdej zakaznicke, vzdy. Zial nie vsade sa to dodrziava.
ja si tiez myslim ze to bude plesen... urcite dalsiu vrstvu nedavaj... to sa musi najskor zahojit... hoci nemam ani paru ako
@anonym_autor podla mna to je plesen. Mozno ti pod lakom ostala vzduchova bublina a dostala sa tam voda a bakterie a zacalo to pracovat. Ja som to mala tiez, dala som si necht zvrchu obrusit a natierala Polinail vodickou od vseobecnej lekarky. Ale trvalo to dost dlho kym to vyrastlo, tak cca 2 mesiace urcite, lebo mala som to na bocnej strane nechtu az skoro pri obluku.
@anonym_autor neviem sice ako to vyzera ale moze byt aj pliesen. V niektorych nechtovych salonoch dost kaslu na hygienu, tie nastroje hlavne na brusenie sa maju dezinfikovat po kazdej zakaznicke, vzdy. Zial nie vsade sa to dodrziava.
@oblaacik pliesen???? 🤦
@anonym_autor Tzv. žabinec. Pod lak sa dostala voda a premnožili sa baktérie pseudomonas. Nechty treba vyčistiť, dezinfikovať, prípadne jemne obrúsiť postihnuté miesto a nechať voľne bez laku
Žiadna pleseň, zeleny byva vacsinou zabinec cize pseudomonas. Spravil sa ti odchlip a dostala voda. Jemne zbrusit a nechať volne.

To máš pravdepodobne z vody, ktorá Ti vtiekla pod necht. Odrastie to.