icon

Zlé hojenie po microbladingu: Máte podobnú skúsenosť?

4. jún 2026

Zdravím žienky, chcem sa poradiť, lebo som celkom nešťastná. Dlho som túžila po peknom obočí, nakoniec som sa odhodlala a išla na microblading k certifikovanej salónerke. Prvý deň to vyzeralo super, presné vlásky. Dodržala som presne všetko, čo mi kázala – žiadna voda, natierať vazelínou, nestrhávať chrasty.

Teraz po dvoch týždňoch mi tie chrastičky kompletne odpadli a mne na obočí nezostalo skoro NIČ. Na pravej strane mám len taký sivastý fľak a ľavé obočie mi chytilo taký jemne oranžovo-červený nádych. Moje vlastné obočie mi navyše na tých miestach začalo strašne padať. Volala som tam, že som nespokojná, a slečna mi tvrdí, že to je normálny proces, že koža vyvrhla pigment a všetko sa ukáže až na povinnej korekcii za ďalších 40 eur. Mne sa to ale nezdá, bojím sa, že mi to úplne dokazila a hlboko zarezala. Stalo sa to niektorej z vás, že po vyhojení prvej fázy nebolo nič vidno a po korekcii to bolo fajn? Alebo mám radšej hľadať inú kozmetičku?

anonym_94cc75
4. jún 2026

Áno, po prvom zahojení mi časť tetovaného obočia zmizla. Ale nie úplne všetko, ako píšeš ty. Vraj je to normálne. Robila mi korekciu (ja som neplatila nič) a obočie mi drží takmer 3 roky.

lizatko1009
4. jún 2026

pokožku mas akú?

dominikka1705
4. jún 2026

No ja som bola teraz na korekcii a pohoda. No neopalovali ste sa ? Lebo to sa vtedy nemôže . A keď aj náhodou treba dať SPF. Áno je to bledšie po prvý krát a preto sa chodí na korekciu aby doplnila to čo vypadlo .

dominikka1705
4. jún 2026

Starostlivosť o permanentný make-up/ mikropigmentáciu :

- Prvé 3 hodinky odsávať / frekvencia 5-10minut /
- Po výkone sa aktívne vyhýbať vode do zahojenia cca 5-7 dní
- mastiť na 3-ti deň večer 2- 3 x denne v jemnej vrstve
( Pondelok výkon - streda večer začíname mastiť)
- Mastíme do úplného zíjdenia chrastičiek
- Ako starostlivosť doporučujem vyhýbať sa produktom s aktivitou kyselín bieliacich zložiek a ochraňovať UV faktorom v prípade slnenia

O SVOJ ČERSTVÝ PMU sa prosím postarajte čo najlepšie, aby bol výsledok uhojenia čo najlepší a najstabilnejší

V prípade zanedbania starostlivosti, alebo predčasného odstránenia chrastičiek je predpoklad nevhodného výsledku. Preto prosím, spolupracujte podľa daných postupov.
Toto mi napísala pani ktorá mi tetovala obočie. Tak ak niekto potrebuje a pomôže mu.

mimaapeto
4. jún 2026

ja som síce bola na púdrovom ale tiež mi zbledlo ale to tak má byť a korekciu som mala tiež za 50€ po asi 5 až 6 týždňoch a teraz som teda spokojná aj sa ma kozmetička pýtala aké by som chcela pri korekcii že ešte sa dá s tým narábať tak som povedala že mne sa to sýtejšie páčilo viac keď bolo čerstvo urobené🙂 tak ho tak aj podorábala a som spokojná veľmi ... cena spolu aj s korekciou 250€

eleonoramussler
4. jún 2026
@mimaapeto

ja som síce bola na púdrovom ale tiež mi zbledlo ale to tak má byť a korekciu som mala tiež za 50€ po asi 5 až 6 týždňoch a teraz som teda spokojná aj sa ma kozmetička pýtala aké by som chcela pri korekcii že ešte sa dá s tým narábať tak som povedala že mne sa to sýtejšie páčilo viac keď bolo čerstvo urobené🙂 tak ho tak aj podorábala a som spokojná veľmi ... cena spolu aj s korekciou 250€

@mimaapeto a kde vam to robili ?

eleonoramussler
4. jún 2026

Kde vam robili pudrove obočie?