Zlé hojenie po microbladingu: Máte podobnú skúsenosť?
Zdravím žienky, chcem sa poradiť, lebo som celkom nešťastná. Dlho som túžila po peknom obočí, nakoniec som sa odhodlala a išla na microblading k certifikovanej salónerke. Prvý deň to vyzeralo super, presné vlásky. Dodržala som presne všetko, čo mi kázala – žiadna voda, natierať vazelínou, nestrhávať chrasty.
Teraz po dvoch týždňoch mi tie chrastičky kompletne odpadli a mne na obočí nezostalo skoro NIČ. Na pravej strane mám len taký sivastý fľak a ľavé obočie mi chytilo taký jemne oranžovo-červený nádych. Moje vlastné obočie mi navyše na tých miestach začalo strašne padať. Volala som tam, že som nespokojná, a slečna mi tvrdí, že to je normálny proces, že koža vyvrhla pigment a všetko sa ukáže až na povinnej korekcii za ďalších 40 eur. Mne sa to ale nezdá, bojím sa, že mi to úplne dokazila a hlboko zarezala. Stalo sa to niektorej z vás, že po vyhojení prvej fázy nebolo nič vidno a po korekcii to bolo fajn? Alebo mám radšej hľadať inú kozmetičku?
No ja som bola teraz na korekcii a pohoda. No neopalovali ste sa ? Lebo to sa vtedy nemôže . A keď aj náhodou treba dať SPF. Áno je to bledšie po prvý krát a preto sa chodí na korekciu aby doplnila to čo vypadlo .
Starostlivosť o permanentný make-up/ mikropigmentáciu :
- Prvé 3 hodinky odsávať / frekvencia 5-10minut /
- Po výkone sa aktívne vyhýbať vode do zahojenia cca 5-7 dní
- mastiť na 3-ti deň večer 2- 3 x denne v jemnej vrstve
( Pondelok výkon - streda večer začíname mastiť)
- Mastíme do úplného zíjdenia chrastičiek
- Ako starostlivosť doporučujem vyhýbať sa produktom s aktivitou kyselín bieliacich zložiek a ochraňovať UV faktorom v prípade slnenia
O SVOJ ČERSTVÝ PMU sa prosím postarajte čo najlepšie, aby bol výsledok uhojenia čo najlepší a najstabilnejší
V prípade zanedbania starostlivosti, alebo predčasného odstránenia chrastičiek je predpoklad nevhodného výsledku. Preto prosím, spolupracujte podľa daných postupov.
Toto mi napísala pani ktorá mi tetovala obočie. Tak ak niekto potrebuje a pomôže mu.
ja som síce bola na púdrovom ale tiež mi zbledlo ale to tak má byť a korekciu som mala tiež za 50€ po asi 5 až 6 týždňoch a teraz som teda spokojná aj sa ma kozmetička pýtala aké by som chcela pri korekcii že ešte sa dá s tým narábať tak som povedala že mne sa to sýtejšie páčilo viac keď bolo čerstvo urobené🙂 tak ho tak aj podorábala a som spokojná veľmi ... cena spolu aj s korekciou 250€

Áno, po prvom zahojení mi časť tetovaného obočia zmizla. Ale nie úplne všetko, ako píšeš ty. Vraj je to normálne. Robila mi korekciu (ja som neplatila nič) a obočie mi drží takmer 3 roky.