Zlý strih u kaderníčky
Ahojte žienky, však nie som jediná, ktorej sa stalo, že sa vrátila od kaderníčky a nemá vlasy ako si predstavovala? Však sa to stalo aj vám a má to Happy end že vlasy vám dorástli a teraz je všetko v poriadku?
Vrátila som sa od kaderníčky so strihom ktorý je iný ako som čakala. Zadanie bolo postrihnúť končeky 5-7cm do rovna. A pani že hej toľko? A ja že áno nech tie zničené mŕtve konce pôjdu preč. A pani že dobre a už som z prvého strihu nožnicami videla že ej toto je iné ako naposledy.. no a podľa mňa to bolo tak 7-10 cm a vraj do rovna by to nevyzeralo dobre tak mám trošku postupku. A vlasy technicky po plecia...
Za všetko si môžem sama, mala som povedať menej cm, mala som sa ozvať po prvom cvaknutí, že či sa chápeme, a vlastne mala som ísť inde 🤣🤣 ale situácia je aká je a mne ostáva už len pravidelne brať biosil a l-methionin a každý deň si masírovať pokožku nech sa to spamätá.. a k tomu som chcela počuť že nie som sama na tomto svete.
Ja mam skoro vždy zlý strih od kadernícky. Mna fakt nikto nevie ostrihať k mojej spokojnosti. Ani špeciálne kaderníčky... mam kučeravé vlasy. Mne strihnu kúsok a vyzerám ako ovca. Žiadna to nevie odhadnúť.
Ja mam skoro vždy zlý strih od kadernícky. Mna fakt nikto nevie ostrihať k mojej spokojnosti. Ani špeciálne kaderníčky... mam kučeravé vlasy. Mne strihnu kúsok a vyzerám ako ovca. Žiadna to nevie odhadnúť.
@anonym_29a9b9 prečo sa nestrihas sama? K svojej spokojnosti
Kedysi dávno som chcela dať podstrihnut končeky na takú dĺžku aby som mala vlasy po plecia, (mám vlnité vlasy) , ta mi odfikla dobrých 15-20 cm a keď som videla že mokré vlasy mám poplecia a ešte chcela strihať som sa jej spýtala ,či zabudla že chcem vlasy po plecia aby som si vedela spraviť cop, na to mi hovorí že veď to nebudem mať moc krátke že to musí zarovnat, no a potom vlasy vyfukala a vlasy 1cm po ucho, s tým že sa mi to zvlnilo. A keď som jej povedala že nech sa nehnevá ale že toto nie je dĺžka ktoru som chcela mi povedala ,že ves keď si to budete žehliť budete to mať dlhšie. Vtedy som odišla bez platenia a viac som tam nebola. Odchádzala som nahnevaná, pomaly so slzami na krajíčku a výbuchom na hlave
@anonym_29a9b9 prečo sa nestrihas sama? K svojej spokojnosti
@anonym_9e6ef1 aj to robím 😀 schody nevidieť.
@anonym_autor mne sa to nestalo, idealne je vzdy ukazat fotku ako si to predstavujes a vies na mieste reklamovat, je to uplne rovnaka sluzba ako akakolvek ina. Predpokladam, ze keby ti prisiel iny tovar nez si si objednala tak tiez s usmevom by si to nenechala tak. Moja kadernicka vzdy tak urobi ako jej poviem a ked uz pred samotnym strihom sa vyjadri, ze mne by to co ja nemuselo sediet a preco a bud urobime kompromis alebo napriek upozorneniu, ze tak to velmi neodporuca urobi podla mna.
Áno, stalo sa mi to. Nie u kaderníčky, ale ešte v puberte ma ostrihala kamoška. Doteraz neviem, prečo sme to urobili, ale vyzerala som ako idiot a keď ma mama vzala kaderníčke, aby mi to opravila, tak tá plakala so mnou, také zlé to bolo 🙉
Musím sa v tomto zastať kaderníčky. Tiež som sa tomu istý čas venovala takže napíšem pohľad kaderníka
Ženy si často neuvedomujú ako veľmi a do akej dĺžky majú tie končeky zničené.
Reálne som zažila že žena má tak zničené končeky ktoré sa stále štiepili vyššie a vyššie až nakoniec to bolo 20cm čo mala reálne rozštiepene a zničené.
Tiež prišla s tým že "prosím odstrihnúť zničené konce." A ukázala mi 5cm že chce dať dole.
Ale keď som sa pozrela na jej vlasy a zistila ako moc ich naozaj ma zničené musela som jej vysvetliť že : buď jej naozaj odstrihnem zničené konce ale bude to 20cm alebo jej odstrihnem tých 5cm čo mi ona ukázala a nič jej to nevyrieši a vlasy sa budú ďalej štiepiť vyššie a vyššie
Ona súhlasila a urobili sme radikálny strih 20cm išlo dole, vobec to nebola jej pôvodná predstava ale chcela zdravé vlasy tak to podstúpila.
A tu je ten problém.. komunikácia
@anonym_autor kaderníčka ti mala jasne vysvetliť čo ide robiť, prečo ide robiť a prečo strihá toľko koľko strihá
Ak to neurobila je to jej vina.
Možno si reálne mala viac zničené končeky a ona iba urobila to čo si jej povedala
"zničené mŕtve konce pôjdu preč" len teda bolo to viac cm ako si si ty myslela
Každopádne to prečo tak urobila asi už nezistiš
Ale stalo sa to aj mne, ešte predtým ako som sa začala tomu venovať a nerozumela som tomu. Odvtedy už viem ako s kaderníčkou správne komunikovať a nestáva sa mi to 🙂
Ja som si vzdy myslela ze koli zle podstrihnutej dlzke vlasov nebudem plakat, ved dorastu - omyl, stalo sa mi to. Okrem toho ze mi ostrihala dost velky kus ( mala som vlasy tak po lopatky) tak tam boli este take schody ze to by som si asi lepsie aj sama ostrihala. Dosla som domov uplne urevana, manzel sa zlakol ze sa nieco stalo, snazil sa ma upokojit ze to nie je take zle ale potom sa mi priznal ze to bolo hrozne… isla som hned do dalsieho kadernictva, tam na mna 3 kadernicky pozerali ze to co je a kedze mam strasne huste vlasy tak dve sa bali ze to nedaju, tretia ma davala dokopy este pol hodinu. Odvedy som povedala ze mojich vlasov sa okrem mojej kadernicky nedotkne nikto
Kedysi dávno som chcela dať podstrihnut končeky na takú dĺžku aby som mala vlasy po plecia, (mám vlnité vlasy) , ta mi odfikla dobrých 15-20 cm a keď som videla že mokré vlasy mám poplecia a ešte chcela strihať som sa jej spýtala ,či zabudla že chcem vlasy po plecia aby som si vedela spraviť cop, na to mi hovorí že veď to nebudem mať moc krátke že to musí zarovnat, no a potom vlasy vyfukala a vlasy 1cm po ucho, s tým že sa mi to zvlnilo. A keď som jej povedala že nech sa nehnevá ale že toto nie je dĺžka ktoru som chcela mi povedala ,že ves keď si to budete žehliť budete to mať dlhšie. Vtedy som odišla bez platenia a viac som tam nebola. Odchádzala som nahnevaná, pomaly so slzami na krajíčku a výbuchom na hlave
@sense moje nervy, odpadla by som 🥴🥴🥴🥴 že 1cm po ucho
Musím sa v tomto zastať kaderníčky. Tiež som sa tomu istý čas venovala takže napíšem pohľad kaderníka
Ženy si často neuvedomujú ako veľmi a do akej dĺžky majú tie končeky zničené.
Reálne som zažila že žena má tak zničené končeky ktoré sa stále štiepili vyššie a vyššie až nakoniec to bolo 20cm čo mala reálne rozštiepene a zničené.
Tiež prišla s tým že "prosím odstrihnúť zničené konce." A ukázala mi 5cm že chce dať dole.
Ale keď som sa pozrela na jej vlasy a zistila ako moc ich naozaj ma zničené musela som jej vysvetliť že : buď jej naozaj odstrihnem zničené konce ale bude to 20cm alebo jej odstrihnem tých 5cm čo mi ona ukázala a nič jej to nevyrieši a vlasy sa budú ďalej štiepiť vyššie a vyššie
Ona súhlasila a urobili sme radikálny strih 20cm išlo dole, vobec to nebola jej pôvodná predstava ale chcela zdravé vlasy tak to podstúpila.
A tu je ten problém.. komunikácia
@anonym_autor kaderníčka ti mala jasne vysvetliť čo ide robiť, prečo ide robiť a prečo strihá toľko koľko strihá
Ak to neurobila je to jej vina.
Možno si reálne mala viac zničené končeky a ona iba urobila to čo si jej povedala
"zničené mŕtve konce pôjdu preč" len teda bolo to viac cm ako si si ty myslela
Každopádne to prečo tak urobila asi už nezistiš
Ale stalo sa to aj mne, ešte predtým ako som sa začala tomu venovať a nerozumela som tomu. Odvtedy už viem ako s kaderníčkou správne komunikovať a nestáva sa mi to 🙂
@nika_val aj to som si povedala.. že tie odfarbené vlasy sú ozaj zničené a biedne a asi im to len prospeje radikálnejšie odstrihnúť.. ale asi keby to odstrihla do rovna, mala by som to menej tragicky.. ale zase som len laik
@nika_val aj to som si povedala.. že tie odfarbené vlasy sú ozaj zničené a biedne a asi im to len prospeje radikálnejšie odstrihnúť.. ale asi keby to odstrihla do rovna, mala by som to menej tragicky.. ale zase som len laik
@anonym_autor ako som napísala je to o komunikácii
Kaderníčka má komunikovať so zákazníkom. Veď ona má byť tá čo sa tomu rozumie, ktorá vie čo je lepšia cesta a lepšia voľba. Takže ma to čo najčastejšie popísať tej zákazníčke. A samozrejme jej poradiť čo je lepšie.
A teda tvoja kaderníčka ti mala vysvetliť prečo strihá viac..a prečo strihá do postupna a nie rovno.
Možno ti naozaj strih dorovna nesedel (tvojmu tvaru tváre, hustove vlasov, štruktúre vlasov,atď) ale ak to tak je mala ti to povedať. Poradiť ti a ty si sa mala rozhodnúť či to tak aj tak chceš alebo si necháš poradiť kaderníčkou a necháš ju urobiť si po svojom.
A samozrejme tá komunikácia má byť opačná. Zákazníčka musí komunikovať s kaderníčkou. A ozvať sa keď sa jej niečo nepáči, hneď a nie až potom.
A keď zákazníčka nevie čo chce (nevie čo sa jej hodí, nevie aku dĺžku, farbu,..atď) tak nech aj to povie že nemá šajnu a chce si nechať poradiť.. alebo pre odvážnejšie ženy rovno povedať že má kaderníčka voľné ruky a nech urobí tak ako si ona myslí že to bude najlepšie (ale tak to väčšinou sa deje len vtedy ak dlhodobo žena navštevuje jednu a tú istú kaderníčku a už majú aspoň ako taký prehľad o sebe) 😁
U teba to bola chyba oboch.. ty si sa mala ozvať hneď ako si videla že niečo sa deje inak a ona ti to mala vysvetliť a obhájiť si prečo to tak robí..
Nemyslím to teraz ako urážku voči tebe iba to tak konštatujem 🙂
Ale pravda je taká že to čo sa stalo tebe sa deje veľmi veľmi často.
Ženy sa neozvú keď sa im niečo nepáči a potom píšu negatívne recenzie a sťažujú sa.
A kaderníčky tiež často sú ticho a len si monotónne robia svoju robotu, bez nejakého väčšieho záujmu.. čo je chyba veľká chyba..
Sama som sa s tým nie raz stretla, sama mám veľa negatívnych skúseností s rôznymi kaderníčkami.
A dokonca aj také že keď som sa ozvala že sa mi nepáči ako to robí tak aj tak si to spravila po svojom. 🙈😁 Vtedy som veru nezostala ticho a dostala pekne zlú recenziu pani kaderníčka.
veľa kaderníčiek nie je ani len vyučených, len majú nejaký kurz a potom robia hotové hrúzy na hlavách.
Kaderníčka má komunikovať so zákazníkom. Veď ona má byť tá čo sa tomu rozumie, ktorá vie čo je lepšia cesta a lepšia voľba. Takže ma to čo najčastejšie popísať tej zákazníčke. A samozrejme jej poradiť čo je lepšie.
A teda tvoja kaderníčka ti mala vysvetliť prečo strihá viac..a prečo strihá do postupna a nie rovno.
Možno ti naozaj strih dorovna nesedel (tvojmu tvaru tváre, hustove vlasov, štruktúre vlasov,atď) ale ak to tak je mala ti to povedať. Poradiť ti a ty si sa mala rozhodnúť či to tak aj tak chceš alebo si necháš poradiť kaderníčkou a necháš ju urobiť si po svojom.
A samozrejme tá komunikácia má byť opačná. Zákazníčka musí komunikovať s kaderníčkou. A ozvať sa keď sa jej niečo nepáči, hneď a nie až potom.
A keď zákazníčka nevie čo chce (nevie čo sa jej hodí, nevie aku dĺžku, farbu,..atď) tak nech aj to povie že nemá šajnu a chce si nechať poradiť.. alebo pre odvážnejšie ženy rovno povedať že má kaderníčka voľné ruky a nech urobí tak ako si ona myslí že to bude najlepšie (ale tak to väčšinou sa deje len vtedy ak dlhodobo žena navštevuje jednu a tú istú kaderníčku a už majú aspoň ako taký prehľad o sebe) 😁
U teba to bola chyba oboch.. ty si sa mala ozvať hneď ako si videla že niečo sa deje inak a ona ti to mala vysvetliť a obhájiť si prečo to tak robí..
Ženy sa neozvú keď sa im niečo nepáči a potom píšu negatívne recenzie a sťažujú sa.
A kaderníčky tiež často sú ticho a len si monotónne robia svoju robotu, bez nejakého väčšieho záujmu.. čo je chyba veľká chyba..
Sama som sa s tým nie raz stretla, sama mám veľa negatívnych skúseností s rôznymi kaderníčkami.
A dokonca aj také že keď som sa ozvala že sa mi nepáči ako to robí tak aj tak si to spravila po svojom. 🙈😁 Vtedy som veru nezostala ticho a dostala pekne zlú recenziu pani kaderníčka.
@nika_val jasné, ja sa vôbec nehnevám na ňu a uvedomujem si že aj ja som spravila chybu a zlé rozhodnutia. A určite nebudem nikde dávať zlé recenzie, to zase nie. Ale určite som sa poučila do budúcna. A teraz teda sa budem snažiť čo najlepšie o tie vlasy starať nech sa čo najskôr dajú dokopy 🥴😁
@nika_val a inak klobúk dole za tvoje komentáre ♥️ vidno že sa vyznáš a vieš o čom hovoríš ☺️
@sense och toto ja mam.s ofinou, mam kratke vlasy a ked mam ofinu pod nos tak je ok, kratsia sa skuceravi a vyleti uplne hore nad celo, vyzeram akoby som spala s napevno utiahnutou natackou. Vzdy sledujem kadernicky ako ostriez lebo niektore maju tendenciu skratit ju lebo sa im na kratky strih zda prilis dlha. Takze si vzdy na zaciatku ujasnime a odstrihneme z ofiny a potom sa jej uz nesmu ani dotknut.
A možno si ozaj mala až potiaľ zničené končeky a kaderníčka ti všetky také odstránila a už máš iba zdravé vlasy 😉
@anonym_autor mne sa to stalo ako dieťaťu dva krát teda tenegerke že to vyzeralo divné a doma som to 10 minút ešte nožnicami pristrihovala a odvtedy sa strihamnsama...nie vždy je to také aké chcem ale aspoň nemusím za to platiť 😂 sú to len vlasy....
@nika_val jasné, ja sa vôbec nehnevám na ňu a uvedomujem si že aj ja som spravila chybu a zlé rozhodnutia. A určite nebudem nikde dávať zlé recenzie, to zase nie. Ale určite som sa poučila do budúcna. A teraz teda sa budem snažiť čo najlepšie o tie vlasy starať nech sa čo najskôr dajú dokopy 🥴😁
@anonym_autor plus komentár vyššie je veľmi výstižný
Veľa kaderníčiek v dnešnej dobe má iba kurz a to je často veľmi málo..
Ja sama mám iba kurz a úprimne môžem povedať že po tom rekvalifikačnom kurze som nevedela nič 🙈😁
No dobre aby som úplne nekrivdila tak vedela som urobiť základnú farbu a strih do postupna 😁
A aj tak ma nechali bez problémov prejsť, dali mi papiere.
No a keďže ja som chcela vedieť viac lebo ma to zaujímalo a vtedy som to chcela vážne robiť tak som si musela ďalšie kurzy zaplatiť a absolvovať aby som sa vôbec dozvedela veci..
A potom su kaderníčky ktoré sa vyučia a idú rovno robiť..
Nezáujem o ďalšie doplnkové info, nezáujem o to že kaderníctvo sa stále mení a zlepšujú sa techniky, farby, výrobky.. nie oni si budú robiť po svojom a potom to dopadá tak že ženy chodia so spálenymi vlasmi, zničenými, zle ostrihanými,...atď
A v dnešnej dobe nájsť kaderníčku ktorú jej práca naozaj zaujíma, stále sa vzdeláva v nových veciach je fakt ťažké..
Čo si pamätám, tak nikdy som nebola spokojná.. inak zrovna vo štvrtok idem ku kaderníčke, som sa odhodlala po 2 rokoch lebo už vlasy zapravujem do nohavíc, tak dám vedieť ako som dopadla 🤣
Tak rozdiel medzi 5 a 7 cm nie je moc ak je to aspon rovne. Tiez zalezi od kvality vlasov - pri vlnavych to nie je velmi vidno. Mne dosla pred 2 dnami dcera - dlhe, rovne vlasy, ktore extremne pomaly rastu - pol roka nejakych 1-2cm. Kaderncika mala zastrihnut konce do rovna ziadne postupne, ziadna forma - proste zoberies pravitko a rovna ciara. Tak dosla a vlasy šrégom - rozdiel medzi lavou a pravou stranou asi 4cm - ja neviem ci bola pripita ta zenska ci co. Na druhy den som ju musela zobrat do ineho kaderncitva - lebo tato mala zavrete, a podstrihnut. Ale chystam sa tam ist a ukazat jej co vystrojila.
Nikdy som so žiadnou kaderníčkou spokojná nebola a to som už skúsila viaceré. Či farbenie, či strihanie, vždy som mala buď flakaté vlasy alebo krivo ostrihané a musela som si to sama dorovnať doma. Dokonca, keď som si aj jednoliatu tmavú farbu dávala farbiť u jednej kaderníčky, bolo to flakaté, nechápem ako to je možné, skúsila som pred pár rokmi aj melír a to bola katastrofa, miesto svetlých prameňov som mala pár kusov modrých. Posledné 2 roky sa strihám a farbím sama a som spokojná. Žiadne fľaky ani schody.

@anonym_autor Osobne sa mi to nestalo. Na internete už som videla také fotky, fakt veľmi zle krivo ostrihaných vlasov, písali baby že aj sa sťažovali v salóne ale im to nepomohlo. Jedna písala že jej vrátili peniaze ale to mala veľmi spálené vlasy a aj zle ostrihané.
Ak to máš len kratšie ako si chcela a nemáš nejak veľmi krivé tak ti nevrátia peniaze podľa mňa.