icon

Zmena farby parfumu EDP

gn0924
29. sep 2023

Dobrý deň,
Keď som sa vrátila domov po 3 mesiacoch, som si všimla, že môj parfém má inú farbu. Môže to byť kvôli slnečnému žiareniu atď. Dá sa použiť ten parfém aj naďalej alebo ho mám vyhodiť? Ďakujem pekne.

muchotrafka298
29. sep 2023

@gn0924 ked si ho mala na svetle, tak mohol zmenit farbu. Pokial sa nezmenila vona, tak ho kludne mozes dopouzivat. Len velakrat sa stane, ze okrem toho, ze zmeni farbu, tak tam zacne prerazat aj alkohol a ta vona uz nie je taka, ako bola.

pecka
29. sep 2023

@gn0924 ak parfém obsahuje vanilku, môže zmeniť farbu z bledej na tmavšiu. Inak by mal byť v poriadku. Vonia rovnako? Aká je to značka?

liusa82
29. sep 2023

parfemy je najlepšie vždy uskladňovať na tmavom a studenom mieste.Nie priamo dakde na chodbe kde naň dopadá slnko alebo nebodaj v kúpelni kde je vlhko.Ja ich mám na chodbe v skrinke zavreté.A tie čo momentálne nepoužívam, teda letné,lebo ja to mám potriedené podla obdobia jeseň,zima a jar len tak bud na povale v krabiciach, alebo v pivnici.Ale tá pivnica je lepšia.A ako ti už napísali, tak pokial zmení iba farbu a vôňu nie, tak je to ok.Ja mám voňavky aj x ročné čo som ešte nepomíňala farba je už síce iná,ale voňajú zatial rovnako.Keby nie idú do koša

moonlight1210
29. sep 2023

Ked vidam na insta niekedy obrazky zo spalne, ci kupelne a na toalenom stoliku, ci na umyvadle vystaveny naaranzovany flakon, tak si vzdy pomyslim, ze to pekne vyzera, ale malo by to byt v tme a chlade (maximalne pri takej izbovej teplote do 20 stupnov).
Ze skoda dobreho parfumu.
Aj ked viem, ze tie flakony navrhuju, aby boli zaujimave a mohli byt vystavene. Len je to kontraproduktivne pre obsah flakonu.

Osobne ich mam vzdy v original krabicke, aby boli dostatocne v tme, a v sufliku v splani, kde je vzdy chladnejsie.

gn0924
autor
29. sep 2023

Ďakujem pekne za všetky odpovede, môj parfém je D&G: The Only One. Vôňa zostala podobná by som povedala, len zo svetlohnedej farby sa stala trošku tak dozelena. :(
Dúfam, že nespôsobí žiadnu kožnú reakciu.