icon

Značky, ktoré testujú na zvieratách

6. sep 2023

prosim vas poznate nejake najznamejsie?? rada by som prestala kupovat... viem ze je vela veci kde sa testuje na zvieratach a jeden clovek to nezmeni ale aspon daco... dakujem za rady

Strana
z2
jamimo
6. sep 2023

ja používam kozmetiku A. M. Borlind...
https://www.annemarieborlind.sk/certifikacia
No v dnešnom svete veriť niečomu a niekomu je fakt tvrdý oriešok 🤷‍♀️

nika523
6. sep 2023

@cocolino234 všade čítam že Oriflame testuje na zvieratách aj v tvojom zozname ale našla som prehlásenie firmy že Oriflame nikdy netestoval na zvi, tak ako to je?

nika523
6. sep 2023
hladamematku
7. sep 2023

@elmivelmi 😀

alij
7. sep 2023

@nika523 Firma si moze povedat co chce pokym nema oficialny certifikat ze ju niekto skontroloval ci hovori pravdu. Oriflame nema certifikat Leaping Bunny lebo nehovori pravdu.

pimpulienka
5. feb 2024

Zaujímajú ma holiace strojčeky,, žiletky bežne v DM. Tie sú na tom ako? Neviete?

alij
5. feb 2024

@pimpulienka Myslis kvoli tomu kozmetickemu pasiku? Urcite to je testovane na zvieratach, kedze ich vyrabaju znacky, ktore testuju na zvieratach.

alij
5. feb 2024

Rada by som dala do pozornosti znacku Garnier, ktora dostala certifikat Leaping Bunny, ze netestuje na zvieratach. Postupne uvadzaju zajacika na vsetkych svojich produktoch, kedze podmienka tohto certifikatu je, ze su netestovane vsetky produkty danej znacky. Velmi ma potesilo, ze si konecne mozem kupit netestovanu kozmetiku v drogerii.

beata_k
5. feb 2024

@alij A ina firma v Cine jej tiez netestuje?

alij
5. feb 2024

@beata_k Pokial viem tak tento certifikat znamena, ze dohliadli na to, ze vsetci dodavatelia ingrediencii pre firmu Garnier netestuju na zvieratach.

pimpulienka
5. feb 2024

@alij aké potom žiletky používať? Na kozmetiku dávam pozor

alij
5. feb 2024

@pimpulienka Zial s tymto neviem poradit. :( Riesim to tak, ze si davam pozor, aby som kupila netestovane to co sa da kupit a stale verim, ze netestovanych produktov bude viac.

kachorratt
30. nov 2025
@cocolino234

Sledovala som o tom veľa videí a bola som celkom prekvapená koľko extrémne známych značiek stále testuje na zvieratách. Napíšem zopár ale je ich viac.

Nivea, old spice, loreal, max factor, colgate a sensodyne, bioderma, palmolive, yves rocher, neutrogena (v niektorých krajinách majú cruelty free produkty ale napr. v číne niektoré výrobky musia byť podľa zákona testované na zvieratách), veet, oriflame a avon, benefit, axe, listerine, gillette, glade, ceraVe, zara vône, pantene, hugo boss, schwartzkopf a mnoho ďalších ale toto sú také najpoužívanejšie.

A ak chceš nájsť také, ktoré na zvieratách netestujú, vygoogli si cruelty free brands.

@cocolino234 Avon netestuje, majú leaping bunny na výrobkoch 👏🐰

Strana
z2