Značky, ktoré testujú na zvieratách
prosim vas poznate nejake najznamejsie?? rada by som prestala kupovat... viem ze je vela veci kde sa testuje na zvieratach a jeden clovek to nezmeni ale aspon daco... dakujem za rady
@cocolino234 všade čítam že Oriflame testuje na zvieratách aj v tvojom zozname ale našla som prehlásenie firmy že Oriflame nikdy netestoval na zvi, tak ako to je?
@elmivelmi 😀
Zaujímajú ma holiace strojčeky,, žiletky bežne v DM. Tie sú na tom ako? Neviete?
@pimpulienka Myslis kvoli tomu kozmetickemu pasiku? Urcite to je testovane na zvieratach, kedze ich vyrabaju znacky, ktore testuju na zvieratach.
Rada by som dala do pozornosti znacku Garnier, ktora dostala certifikat Leaping Bunny, ze netestuje na zvieratach. Postupne uvadzaju zajacika na vsetkych svojich produktoch, kedze podmienka tohto certifikatu je, ze su netestovane vsetky produkty danej znacky. Velmi ma potesilo, ze si konecne mozem kupit netestovanu kozmetiku v drogerii.
@alij aké potom žiletky používať? Na kozmetiku dávam pozor
@pimpulienka Zial s tymto neviem poradit. :( Riesim to tak, ze si davam pozor, aby som kupila netestovane to co sa da kupit a stale verim, ze netestovanych produktov bude viac.
Sledovala som o tom veľa videí a bola som celkom prekvapená koľko extrémne známych značiek stále testuje na zvieratách. Napíšem zopár ale je ich viac.
Nivea, old spice, loreal, max factor, colgate a sensodyne, bioderma, palmolive, yves rocher, neutrogena (v niektorých krajinách majú cruelty free produkty ale napr. v číne niektoré výrobky musia byť podľa zákona testované na zvieratách), veet, oriflame a avon, benefit, axe, listerine, gillette, glade, ceraVe, zara vône, pantene, hugo boss, schwartzkopf a mnoho ďalších ale toto sú také najpoužívanejšie.
A ak chceš nájsť také, ktoré na zvieratách netestujú, vygoogli si cruelty free brands.
@cocolino234 Avon netestuje, majú leaping bunny na výrobkoch 👏🐰

ja používam kozmetiku A. M. Borlind...
https://www.annemarieborlind.sk/certifikacia
No v dnešnom svete veriť niečomu a niekomu je fakt tvrdý oriešok 🤷♀️