icon

Ako opraviť pokazené dvere, ktoré sa nedajú zamknúť?

22. dec 2024

Prosím ak by mi niekto vedel poradiť ako to mám opraviť zámok vo dverách mi príde ako zaseknutý/pokazený a nedá sa ním zamknúť

autor
•
22. dec 2024
tundra
•
Autor odpoveď zmazal
•
madeincssr
•
22. dec 2024

Ved to vyzeraju len medziizbove interierove dvere na velky (izbovy) kluc. Zavolaj k tomu nejakeho trochu zrucneho cloveka, najprv skuste zamok "prehovorit" (skusit cez klucovy otvor a skary zapadiek vstreknut trosku WDcka, poskusat vsakovakymi polohami/pohybmi kluca zamok uvolnit). Ak to nepojde, zajtra je pracovny den, cely zamok demontovat (tie dve skrutky) a podla neho kupit v dobrom zeleziarstve (resp. aj hobby obchodaku) novy. Stary zamok treba zobrat so sebou, lebo je ich veeeela typov.
Ak by z nejakeho dovodu musel zostat povodny kluc, tak s demontovanym zamkom a klucmi do dobrej klucovej sluzby a oni ti to spravia na povodny klucik.

autor
•
23. dec 2024

@madeincssr áno sú to interiérové dvere
Lenže momentálne nemám koho a potrebujem aby som mohla zabaliť darčeky lebo s malou sa to nedá

Aj som to skúšala demontovať ale nejde mi to je to veľmi silno utiahnuté tak to ani vybrať neviem

danik1505
•
23. dec 2024

Zabalis, keď zaspí.

madeincssr
•
23. dec 2024

Ak sa zamok dlho nepouzival, najprv by som skusil mazat riedkym mazivom v spreji s tenkou trubickou (ako napr. FAB sprej alebo WD sprej). Treba k tomu zavolat nejakeho kutila, ktory ma vhodne naradie aj WDcko. Az ak to nepojde rozhybat, tak potom vymena celeho zamku.