Ako riešiť situáciu ohľadom bytu?
Ahojte baby, som zúfalá.
Kúpili sme v septembri byt, na dom nám nevychádzalo. Ale som s nervami v koncoch. V januári sa nad nás nasťahovala rodina so 4mi deťmi. Tie deti permanentne búchajú, kričia, plaču, dupocu. Matka ich evidentne nezvláda, stále po nich hučí. Mávame nočné, cez deň sa nevieme poriadne vyspať.
Keď som tú ženu konfrontovala, vybehla na mňa,že žijem v byte,čo čakám. Hovorím,že ja viem, ale tak isto čakám, že bude zhovievava, a tým deťom vysvetli,že sa nemá dupat,lebo žiju v paneláku a nie sami. Poslala ma do pi*e.
Fakt som zúfalá, byt ak nechceme platiť daň až za 5 rokov vieme predať 😭😭😭 ale ja si asi slučku hodím.
Najstaršie dieťa už asi chodí do školy, malo aktovku, zvyšné je jedno novorodenec, a zvyšné 2 ešte asi nechodia do školky, netuším.
Ako prosím Vás nieco takéto riešite?
Situácia sa v blízkej dobe nezmení. Ja by som odišla . Keď predaš byt za podobnú sumu,.nebudeš platiť daň.
zial nic s tym nespravis - pravda je ako vzdy niekde uprostred, chapem aj vas, ze sa nemozete aj vyspat ale chapem aj ju, vysvetlit detom, ze nemaju dupat a chodit po spickach nie je take jednoduche ako sa moze zdat a ciastocne ma pravdu aj suseda 🤷♀️ v panelaku naozaj nemozes ocakavat, ze bude hrobove ticho, deti nebudu plakat, susedia nebudu vrtat, pracky nebudu zmykat o polnoci a rezne sa nebudu klepat o 6:00 v nedelu, zvykla som si aj ja a teraz mam male dieta a tiez mi vadi, ze susedia nad nami asi hraju futbal a vrtaju a prerabaju (hoc nic nenahlasili) zakonite, ked ulozim dieta a co mam robit? teraz nam maly place zo sna akoby ho drali, bola som za susedom, ze ma to mrzi a ten mi tvrdi, ze on nic nepocuje 😬 proste byvanie v panelaku je niekedy na slucku a vadime si navzajom
a ani ten dom nemusi byt riesenie - mozu deti hrat futbal, susedia mat nezvladnutelne psi (na to sa zasa stazuju moje kamosky, co byvaju v dome) a na samote u lesa by to asi nebolo ono
Ja nechápem, koľko ľudí si myslí, ze keď si raz kúpia nehnuteľnosť, tak neexistuje, aby ju predali skôr, ako po 5 rokoch. Lebo, prebohaživého!!! daň! Daň sa platí zo zisku. Čiže z rozdielu medzi tým, za čo si kúpila a za čo predáš. Ak si do bytu investovala, môžeš si to z toho odrátať. Ak je to také zlé, byt pohode predaj a strašiaka menom "daň" sa neboj.
Veď jasné, žijeme v byte, nežijeme tam sami. Toto všetko chápem, ale keby sa to deje len 2-3hodinky denne, ale ono sa to deje stale, stále niekto búcha, ten novorodenec skoro stále plače, ona bliaka po nich, s mužom sa stále hádajú.
My sme kúpili byt,že možno po tých rokoch naberie kúsok na hodnote, predáme a potom si kúpime menší domček dakde na dedine ale :(
@h2 ak sme byt kupovali minulý rok za 150tisic, v podstate sme do neho nedali nič, bol už komplet prerobený?
@h2 som to nedopisala a odoslala omylom. No teda keď sme ho kupovali za 150tisic a nič sme prakticky do toho už nedali, tak ho môžme predať len za tých 150tisic?
No bojím sa aj toho,že taký "lacný" byt už nezoženieme,keďže to stále rastie, a páčil sa nám aj lokalita
budes platit iba zo zisku, takze ak ho predate drahsie, tak z toho rozdielu z vtedajsej kupnej ceny a sucasnej ceny predaja.
Ze deti nebudú dupat by som neočakávala, ale že sa dospelá žena nevie ovládať a každý deň (?) bliaka, to je trochu moc. Alebo hádky s mužom, to sa musí pri tom ziapat? Ak je to fakt tak bežne a nie výnimočne, tak to s kľudným svedomím môžeš nahlásiť ako podozrenie pre nevhodné prostredie pre deti - kľudne by som sa pod to aj podpísala.
Možno by kontrola pomohla, možno nie, ale pred predajom by som vyskúšala všetko.
Keď ho teraz predáte za viac, ten rozdiel bude zisk. Z toho sa platí daň. Nevyznám sa v tom celkom, neviem, koľko to je. Ale viem, že určite neplatíš z tej sumy, za ktorú predáš, len z toho rozdielu.
Nie, nemusíš ho predať len za toľko, za koľko si ho kúpila. Môžeš ho predať za koľko chceš, resp. za koľko sa podarí. Len potom z toho rozdielu platíš nejaké percentá. Napr. keď ho predáš za 180 000, platíš daň z 30 000.
Neboj časom deti vyrastú budeš mať svoje a všetko bude v pohode treba len vydržať ja tiež som počula susedovie deti už od 6.00 rána keď vstávali a určite si užili aj mojich 5 deti teraz mám doma len dve a to jedna je autistka a vermi sú tolerantný vedia že viacej výchove ale akceptujú to nikdy sa nesťažovali proste sme sa naučili spolu vychádzať
@andrejka1974 18 rokov, keď posledné je novorodenec a to už staršie prinesú vnúčatá🙂
Ja by som predala ako keby som mala mať v byte nervy
No u nas susedia detto, cim su ich deti vacsie, tým vacsi hluk robia. Matka vrieska po nich ako nepricetna do toho. Ja som to vzdala, zobrali sme uver, kupili sme dom, pocitam dni,kedy sa odstahujeme.
Nuz stuple do usi jedine. Nic si nepomozes. My sme byvali nanajvyssom poschodi v podnajme v krasnom 3i byte. Potom sa vedla garsonku kupil chalan. Celu jar sekal rucnym sekacom dlazbu na balkone (po poobediach a vikendoch), ked uz prestal sme si vydychli. Doniesol hranoly a zacal rucnou pilkou a rucnym naradim robit pergolu. A v tych mega hicoch 35+ to natieral s takou smradlavou lazurou. 🤢
A jesen si nastahoval frajerku a to uz som nezvladla. Prisla som po nocnej 6:30 lahnem do postele a 7:30 trieskanie metlou o prahy dveri aj o nas. Ona umyvala spolocne chodby 🙈🙈🙈. Pritom sme mali upratovaciu sluzbu.
Tym chcem povedat, ze nielen deti robia humbuk. Ak su deti do 6r, tak tazko vysvetlis, aby nebuchali. Su to deti ..
Ak ti hluk tak veľmi vadí, existuje odhlučnenie stien a stropu, je to tenký obklad a nebudeš nič počuť.
Ak predas byt za rovnaku sumu ako ste ho kúpili tak daň neplatia...nemáš ju z čoho platiť...daň sa platí z rozdielu kúpnej ceny a ceny za ktorú ju predavas...takže ak ste kúpili za 150 a predas za 150.. máš nulovú daň...ak predas za 155... Tak daň platíš z 5000€...veď tak nájdi dom za cenu čo vám vyjde z predaja bytu...a potom byt predaj..a nemusíš sa báť či taký lacný ešte zozenies..
Riesili sme to prenajmom. Byt sa prenajal a my sme sli do ineho prenajmu, kde bol pokoj. Jednoduché.
@luccija to je osud panelákov ani dom nie je vždy výhra najmä keď máš susedov čo im všetko vadí ,my sme to vyriešili betónovým dvaapol metrovym plotom odvtedy kľud aj na dome
Fúha tak nezávidím, hold je to tak v týchto panelákoch ako nie všade, lebo ako ty opisuješ pani susedka vyzerá byť "super" aj ako človek. Pevné nervy.
Tak ja mám len jedno dieťa, snažím sa ho naozaj krotiť, ale poviem úprimne: nechcela by som mať nás nad hlavou, presnejšie nikoho s deťmi. A to nemá ani odrážadlo v byte - loptu môže v byte len gúľať, a nie je ani taký, že by dupotal, sem tam zakričí, ale zatiaľ nič strašné, a dokonca je cez deň v jasličkách a my v práci a na víkendy často chodíme preč, ale keď sem tam nezaspí v normálnom čase a hodí ťažké autíčko o plávajúcu podlahu v noci o jedenástej, tak naozaj ľutujem pani susedu pod nami.. Vždy som bola tá mrzutá žena v obchode, čo čaká na uvoľnenie pokladne a pritom gúľa očami a ide ide vybuchnúť, keď počuje decko vrieskať a pomyslí si, že prečo jeho matka nezasiahne no a potom si uvedomím, že do frasa, to už ričí moje a zasiahnuť bohužiaľ musím ja :D
Ináč, nie je tam nejaké šanca, že sa susedia presťahujú do domu a toto je už len dočasné? Vychádzam z toho, že je ich aj celkom dosť na byt.. či nemajú niečo rozostavané..
No....popravde neviem, ako to majú poriesene,nepoznám ich finančné ani nijaké iné pomery.
Predtym v byte býval v pohode chlapík, okolo 30tky, či to predal, alebo len prenajal, neviem Vám povedať.
A riešiť stropy, to už asi radšej predám ten byt 😩
No tak keď sú v prenájme, hodila by som reč s majiteľom bytu ! Treba si to zistiť !
neushlasim s tymito nazormi, ze to je osud panelakov... chod na mestsky urad a nahlas to, dostanu pokutu. ludia sa maju spravat ako ludia a nie neprictne zvery, kupila si drahy byt a mas pravo mat tam pokoj
@nely1704 Pochybujem, žeby niekto v dnešnej dobe prenajal byt so 4 deťmi....
V byte sa treba chovať ohľaduplne. Ja svojmu nedovolím búchať po radiátore, hádzať si veľkú loptu, odrážadlo striktne gumené kolesá, stoličky podlepené, papuče nehlučnè... keď minule učila syna svokra dupkať nohami, rázne som zasiahla že bývame v bytovke a je to neprípustné aby si malý takto doma podupkával.
Suseda by naozaj mohla brať ohľad a deti upozorniť, vybehať ich von. Len ak má doma dojča, zrejme to nestíha. Z jej prístupu vidno že podobrotky to s ňou zrejme nepôjde. Asi bude treba po ústnom dohovore, poslať jej písomné upozormenie o postúpení problému ďalej a ak nepomôže, riešiť so správcom a obcou formou písomnej sťažnosti.
súhlasím s názormi vyššie. v paneláku bývajú ľudia nie opice, treba to riešiť a nie strkať hlavu do piesku a sťahovať sa. Držím palce
predpokladam, ze v byte maju supacke plavacie podlahy, cize pocut vsetko vsade... okrem pevnych nervov ti odporucam stuple do usi. Na nezaplatenie.
Moje dieta nedupalo, nelietalo, na hranie mala koberce makke, kde aj ked sa vysypalo nieco buchot to nerobilo. V kuchyni som varila, tam sa nik nehral a na vsetkych stolickach stoloch sme mali podlozky nech to neskripe... Da sa. Ale ona sama je uvrieskana a asi riadne vynervovana, tak ma take aj deti. Su hlucni a inak to asi ani nebude kym vsetci neodpochoduju do skolok...
Keď ste ho kupili len v septembri predajte ho a daň zaplatíte len z rozdielu... Odhlucnovanie stropu nie je dostatočne účinné, aby sa vám to oplatilo, to by si museli oni odhlucnit podlahu co myslím.ze bez šance...a keď nechcete podobný problém odporúčam byt pod strechou 😂 lebo zhora počuť najviac 🥲

nijako, zvykla som si 😀