icon

Ako vybrať práčku s krátkym praním?

ivicatolic
Včera o 19:31

Milé žienky, prosím poraďte práčku , s veľmi krátkym časom pri praní na 40, 60, aby to nehrkalo 2-3 hod.😭😭😭 vrchom plnená... Moja končí po 19 rokoch 😭👍😭

martinmmartin
Včera o 19:34

@ivicatolic v prackach nic rychle nevymyslis , iba cas a teplota alebo spina. Vsetky pracky na svete su iba bubon co sa toci hore dole absolutne bez rozdielu a potrebujes cas aby sa spina oddelila od vlakna. Teplota pomaha vlakna rozostupovat. Nic ine neexistuje

luxus10
Včera o 19:48

aeg a elektrolux maju upravu casu -3-5 roznych casov na bavlnu aj syntetiku

anjelic
Včera o 19:50

Zamerala by som sa skôr na spotrebu vody a elektriny, variabilitu programov, ktoré reálne využiješ, na koľko kg prádla je určená a pod.. Nerozumiem, načo by mi práčka mala vyprať napr. za 30 minút, keď nebudeš spokojná s čistotou prádla, prípadne časom budeš mať zrazené prádlo, či žmolky, pretože zlý program či nesprávna teplota.Veď pri nej nemusíš stáť a ani okolo nej chodiť a robiť.

luxus10
Včera o 19:52

elektrolux ma rychly 14 min program, aeg ma 20 min program...

slavomira236
Včera o 20:49

Nove precktt maju tie casy prania dlhsie..ja mam najjkratsi 1,5 hodiny mix 40..potom 15 minutovy ten vobec nepouzivam bavlna 60 siatka 3 hodiny eco program este dlhsi

simsalabim
Dnes o 06:06
@luxus10

elektrolux ma rychly 14 min program, aeg ma 20 min program...

@luxus10 tie rychle programy su ale iba na 2-3 tricka a iba rychle prepranie. Mna tie dlhe programy tiez rozculuju, mala som kratko pracku, co bavlnu 40st prala cez 3 hodiny. Nastastie pri odstredivani tak skakala, ze obchod uznal reklamaciu a mohla som sa jej zbavit.

@ivicatolic skus pozriet, ci ma pracka moznost manualneho skratenia programu, to ti moze pomoct.

tamtamka26
Dnes o 06:34

treba si uvedomiť, že čím rýchlejšie práčka musí zohriať vodu, tým viac energie na to minie. ani neviem, či existuje rýchly program na 60ke. a ani si neviem predstaviť ako to bude opraté... mám krátky program na práčke 20min a operie max na 40ke 3kg prádla.

zuzacka16
Dnes o 06:45

ja mám electrolux a pri každom programe či už 40 či 60, sa dá skrátiť doba prania..mám ju asi 6 rokov a som spokojná..ale teda bežne pri 40 dávam pranie na 1h aj 10min..

akvi
Dnes o 06:47

@ivicatolic skor sa nauc viac rozdelovat pradlo a vyuzivat tie kratke programy, ktore pracka ma. Ja napriklad uz velmi davno netriedim len na biele a farebne, ale aj na synteticke, "ciste" = len prepotene atd.. takze v konecnom dosledku na tom dlhom programe periem asi tak jednu - dve pracky tyzdenne, co si nechavam na vikend. A programy ako "sport", "mix" a pod. trvaju okolo hodiny.

jaskolka
Dnes o 06:58

Krátke programy nebudeš mať pri ziadnej práčke s vyššou teplotou. Krátke programy sú vyslovene na rýchle"prepranie"oblečenia,a nebudeš tam mať ani vysokú teplotu. Ja mám krátky program na 20 minút a najvyššia teplotu tam môžem dať 30stupnov. A tam dávam fakt veci, ktoré su vlastne čisté,len ich potrebujem osviežiť, trebárs tričká, ktoré stáli dlhšie v skrini, letné šaty po dlhšej prestávke v zime a podobne. Ďalší "najkratší"program mám hodinový na 40 stupňov. Potom už sú všetky vyše 1,5 hodiny,tam periem klasické oblečenie a dlhé programy mám na posteľné prádlo,a mužove pracovné oblečenie,tam ide práčka fakt cez 3 hodiny,ale zase inak by to oblečenie nebolo vyprate.

jaskolka
Dnes o 06:59
@slavomira236

Nove precktt maju tie casy prania dlhsie..ja mam najjkratsi 1,5 hodiny mix 40..potom 15 minutovy ten vobec nepouzivam bavlna 60 siatka 3 hodiny eco program este dlhsi

@slavomira236 tie krátke programy sú podľa mňa len na "osvieženie"čistého prádla,aspoň ja to tak robím 😀

sono2
Dnes o 07:21

Mam AEG drahšiu ale to neni podstatne. Sú tej značky aj práčky do 500e a všetky programy sa dajú časovo znížiť, obrovský bubon, fakt kvalitné pranie. Kupuj práčku minimálne za 500 euro bude ti roky slúžiť. Na motory majú 10 rokov záruku

ivicatolic
autor
Dnes o 07:31
@zuzacka16

ja mám electrolux a pri každom programe či už 40 či 60, sa dá skrátiť doba prania..mám ju asi 6 rokov a som spokojná..ale teda bežne pri 40 dávam pranie na 1h aj 10min..

@zuzacka16 aj táto moja bola Elektrolux a bola fantastická, 40°prala 40 minút, 60°prala 60 minút, mala aj 30 minút, už neexistujú...ja ťa poprosím, napíšeš mi presne, aký model máš ty? Ďakujem ❤️

luxus10
Dnes o 07:40
@ivicatolic

@zuzacka16 aj táto moja bola Elektrolux a bola fantastická, 40°prala 40 minút, 60°prala 60 minút, mala aj 30 minút, už neexistujú...ja ťa poprosím, napíšeš mi presne, aký model máš ty? Ďakujem ❤️

@ivicatolic dnes ma moznost skratit program aj elektroluxka za 350 €...inac aeg ma moznost zvolit na pranie aj 50 st. C...

ved si ty povedz, co od pracky ocakavas a vyfiltruj si modely...pocet otacok, cesky panel, velkost bubna...atd...a hlavne cena, kolko chces do toho dat...

zuzacka16
Dnes o 08:07
@ivicatolic

@ivicatolic no táto čo mám ja na 40tke môžeš skrátiť na max 50minút..ak nezabudnem, napíšem, keď prídem domov 😉 alebo sa mi skús ešte pripomenúť 😉

lizatko1009
Dnes o 08:09

mame LG a ma 14 min program a najviac využívam Turbowash mam za 54 min hotove a spotreba 12L vody

ivicatolic
autor
Dnes o 08:52
@zuzacka16

@ivicatolic no táto čo mám ja na 40tke môžeš skrátiť na max 50minút..ak nezabudnem, napíšem, keď prídem domov 😉 alebo sa mi skús ešte pripomenúť 😉

@zuzacka16 🙂🖐️🖐️🖐️

ivicatolic
autor
Dnes o 08:56
@martinmmartin

@ivicatolic v prackach nic rychle nevymyslis , iba cas a teplota alebo spina. Vsetky pracky na svete su iba bubon co sa toci hore dole absolutne bez rozdielu a potrebujes cas aby sa spina oddelila od vlakna. Teplota pomaha vlakna rozostupovat. Nic ine neexistuje

@martinmmartin ďakujem za prednášku, a pointa? Ktorú mi doporučuješ?😆👉

zuzubb007
Dnes o 08:59
@ivicatolic

@ivicatolic ja mám Beko momentálne pol roka, je brutálna perie 30 stupňov 28 minút, 40 stupňov 38 minút a 60 stupňov 58 minút, samozrejme je tam plno ďalších programov ale tie sú dlhšie, za mňa brutál stala 350 eur, plnená spredu, mám roky aj sušičku Beko aj umývačku roky fakčí 10 rokov minimálne raz denne a žiadne opravy ničoho, za mňa podceňujú toto značku ale u mňa vedie