icon

Ako zabrániť hrdzavým bodkám na príboroch?

7. aug 2026

Máme nerezové príbory, nič extra drahé, ale doteraz boli úplne v poriadku. Posledné týždne sa na niektorých po umytí objavia malé oranžové bodky, hlavne pri čepeliach nožov.
Dá sa tomu nejako zabrániť alebo je to skôr kvalitou príborov? Vyčistiť to asi už nevyčistím?

anonym_d24e9b
7. aug 2026

Mne sa to tiez deje, neviem ci to je solou alebo kapsulami, stale kapsule tie iste, len nove balenie.

chlebikova
7. aug 2026

hmm, mne sa robi to iste. Ono to zmizne aj samo, resp. nepodarilo sa mi zistit, vdaka comu to zmizne, ale vzdy mi to nakoniec zmizlo. Mozno viac umyti ...
Citala som, ze je to nekvalitny material, ale skor si myslim, ze to bude procesmi v umyvacke, kedze pri rucnom umyvani sa mi to nikdy nestalo. Skusim este prejst internet, ci k tomu nieco nenajdem 😕

roxy2
7. aug 2026

Aj my to máme na príborových nožoch

chlebikova
7. aug 2026

Tak nasla som, ze je to bud kvoli zvysku kyslych potravin na priboroch, alebo kvoli dotyku s nie nerezovym kovom, alebo kvoli dlhodobemu posobeniu vlhkosti a vysokemu teplu, ak mas aj dlho po skonceni cyklu zatvorenu umyvacku.
Zevraj sa to da odstranit namocenim do bieleho octu alebo citronovej stavy.

anonym_4e05bb
7. aug 2026

vraj proti tomu pomaha gulicka alobalu hodena v kosiku na pribory, (nemusi sa menit, vdrzi mesiace) ale vyskusane nemam, mne sa to este nestalo

anonym_8edacd
7. aug 2026

Nemám nič také ani na "rodinnom striebre,, a la ZSSR😀

anonym_2fef41
7. aug 2026

Mne sa to deje na starych komunistickych priboroch, ale aj novsich, co sme dostali ako svadobny dar a nie je to lacny shit, tak si myslim, ze je to posobenim tej vlhkosti a agresivnejsieho cistenia v tej umyvacke proste. Ja to prebehnem hubkou s Cifom, zide to. No nebudem kvoli tomu umyvat rucne, ani ma nehne...😊

kacena4
7. aug 2026

nám sa to dialo keď som dala do umývačky klasicky smaltovaný hrniec alebo niečo podobne kovové kde sa mohla tvoriť hrdza ta prešla na príbory

katkazatka
7. aug 2026

Bud nekvalitná oceľ,alebo agresívny čistiaci prostriedok v umývačke riadu.