icon

Ako zistím, či mám suchý vzduch v domácnosti?

30. sep 2025

Prosím vás ako zistím aký vzduch mam DOMA. Dcéru boli hrdlo Dr povedala ze zo suchého vzduchu doma.. Ako to mam vedieť ako to zistiť

anonym_32adb6
•
30. sep 2025

kúp si vlhkomer. stojí pár e.

januska12323
•
30. sep 2025

Vlhkomer, nie je to drahé.

katkaseiner
•
30. sep 2025

urcite sa da... napr. kym kupis vlhkomer, tak v akej stavbe si? plesniveju steny (tak je vlhko) alebo sa budis so suchym nosom? tak mas sucho. U nas je napr. brutalne sucho a v takom pripade mavali deti casto laryngitidu, pouzivala som zvlhcovac... u mojich rodicov zvlhcovac pouzivat nemozu, skor bojuju s plesnami (obcas sa objavi, len teda nemoze susit oblecenie vo vnutri a tak).

muzula
•
30. sep 2025

Vies to zistit aj orientacne bez pouzitia vlhkomeru:
1. Daj do skleneneho pohara dve/tri kocky ladu, pridaj vodu (studenu) a miesaj.
2. Cakaj 3-5 minut
3. Ak sa vytvori kondenzat (vlhkost) z vonkajsej strany pohara, tak vlhkost je dostatocna az vysoka. Ak sa nevytvori, je velmi pravdepodobne, ze je nizka.

balerina2025
•
30. sep 2025

@anonym_autor mam suchy nos, tazko sa mi dycha, upchate dutiny, predavaju digitalne hodiny kde mas cas teplotu aj vlhkost....

luxus10
•
30. sep 2025

daj keksy na tanier, ak do rana vyschnu, mas such, ak zvlhnu, vlhko...

sevrin
•
30. sep 2025
@luxus10

daj keksy na tanier, ak do rana vyschnu, mas such, ak zvlhnu, vlhko...

@luxus10 to som ešte nikdy nezažil, aby kekse do rána zvlhli a to som mával vlhkosť niekdy aj 60%, čo je akurát tak dosť veľa.

luxus10
•
30. sep 2025
@sevrin

@luxus10 to som ešte nikdy nezažil, aby kekse do rána zvlhli a to som mával vlhkosť niekdy aj 60%, čo je akurát tak dosť veľa.

@sevrin no cez 70 % zvlhnu...😍 odskusane

sevrin
•
30. sep 2025
@luxus10

@sevrin no cez 70 % zvlhnu...😍 odskusane

@luxus10 na 70% som sa ešte nedostal 😁 teraz mám 44%

luxus10
•
1. okt 2025
@sevrin

@luxus10 na 70% som sa ešte nedostal 😁 teraz mám 44%

@sevrin tebe je...🙂 ja som doma na vlhkomeri take cislo este nevidela...

elis248
•
3. okt 2025

Suchý vzduch je aj z kúrenia. U nás je to tak cez zimu keď kúrime. V noci deťom a u nás v spálni púšťam zvlhčovač. Inak by som sa pravidelne ráno budila so suchým a boľavým hrdlom.