icon

Aký éterický olej do bytu?

darius_a
28. sep 2022

Ahojte poraďte vônu do bytu.
Napadla ma levanduľa, bergamot, lemongrass.
Pripadne ruža jasmin?
Dačo nevtierave do pozadia bytu.
Co používate vy?
Dakujem

diana999
28. sep 2022

@darius_a nepoužívam nič.. Ale mne sa páčia drevite vône, pripadne Levanduľa

darius_a
autor
28. sep 2022

To santalové drevo to je asi ťažká vec, nie?

diana999
28. sep 2022

@darius_a keď sa dá veľa určite ale za mňa je všeobecne santal slabá vôňa.. Ale zato perfektna
👌🏽👌🏽👌🏽

katkasav
28. sep 2022

Pozri si aj podľa účinkov, niektoré sú napr. povzbudzujúce, iné ukľudňujúce. Niekomu niečo vonia, inému to vyslovene smrdí. Ja milujem esenciálne oleje, striedam podľa nálady, ale v prítomnosti manžela používam striedmo, jeho vraj bolí hlava. 🙂 Minule mi prišla klientka do kancelárie a hneď čo vám tu tak krásne vonia.

darius_a
autor
28. sep 2022

@katkasav a co to bolo? 😊

moonlight1210
28. sep 2022

Mata, jedla, smrek.
Bylinky a uhorka.
Skorica a pomaranc je skvela v obdobi vianoc, vytvara vianocnejsiu naladu.
Skorica a mata vie tiez vonat celkom nevtieravo a sviezo.

Pre mna su napriklad jazmin, santal, ylang, konvalinka prilis tazke vone.
Santal este ako-tak obcas znesiem, podla nalady.

Ale velmi zavisi od kvality esencie. Niektora na povrchu (na spici) vonia vyborne, no ked sa rozptyli, ostava po nej uz tazsia, umela vona (a pripomina tie zachodove vonavky) a to je neprijemne. Vzdy ju treba odskusat.

moonlight1210
28. sep 2022

Ja tieto vone pouzivam aj do kupela, ked si dam do vane neparfumovanu sol (napr. magneziovu) a nakvapkam par kvapiek esencie. Je to super pred spanim.
Vonia potom cela kupelna a (velmi jemne) aj ja v posteli. 🙂

anicka176
28. sep 2022

@darius_a mne sa páčia citrusové, citrón, sladký pomaranč, mandarínka, grapefruit, niekedy trochu eukalyptu, niektoré vône mi prídu ťažšie, objednávam oleje od Nobilis Tilia a majú aj vzorky tak keď si nie som istá radšej kúpim vzorku

kamlicek
28. sep 2022

Citronova trava, to je za mna topka, tu mam rada, lebo je taka svieza, prijemna a nevtierava.

lopka1313
29. sep 2022

Pozor na migreny. Radsej casto vetrat, ako pouzivat vone na vsetko, mne obcas byva zle aj zo susenia pradla v byte (ked to niekto prezenie s avivazou alebo hoc len da kapsulu). Ja obcas zapalim aromalampu alebo difuzer, ale len na kratko. A mam odkialsi (uz dlhsie) vone/zmesy typu nadcha/bolest hlavy/unava, tak pouzivam tie. Povzbudia a aj ta s nazvom bolest hlavy obcas paradoxne pomoze...

darius_a
autor
30. sep 2022

Ďakujem za názory, tipy.
V byte sa veľmi nevari a malinko perie.
Takže dáka "prirodzená vôňa bytu" tam nehrozí.
Je to byť po fajciaroch.