icon

Čo nechať v zariadenom byte, ktorý budem prenajímať?

8. dec 2025

Dostala som sa k menšiemu bytu čo bol obývaný a teda chcela by som ho prenajímať do budúcna ako zariadený lebo aj tak spotrebiče a zariadenie z neho nemám kde dať. A chcem sa opýtať čo mám nechať v ňom? Kúpeľňa je menšia, teda tam ostane len pevná súčasť bytu teda sprchovací kút a wc, ak nájomca bude chcieť nejakú malú poličku za 20-30eur kúpi si podľa seba, tá pôvodná pochromovaná už nevyzerala najlepšie a vyhodila som ju. Chodba je tiež menšia, teda tam ostane len vešiak. Potom je vstavaná skriňa čo ostane, nechám taktiež práčku, chladničku, varnú dosku. Nechať aj nejaké taniere a hrnčeky alebo nie? Potom je tam taká obývacia stena tu nechám, rovnako stôl a stoličky. A ešte je tam posteľ pomerne nová. Nechať tam aj matrac? Ďakujem

bashka80
•
8. dec 2025

Nábytok a bielu techniku áno, predmety nie. Takže všetko čo si vymenovala, okrem kuchynského riadu a matracov

huxy
•
8. dec 2025

Osobne keď som bývala v podnájme, tak som bola rada, že tam bolo všetko potrebné zariadenie vrátane kuchynských spotrebičov a vybavenia (taniere, poháre, hrnce...), aj keď čosi som mala aj svoje. A aj to pri odsťahovaní som mala čo robiť a sťahovať. Jediné väčšie čo som si do podnájmu kúpila, bola posteľ pre dcéru a 2 menšie komody.
Ale asi každému vyhovuje niečo iné, ale za mňa podnájom-zariadený a dostatočne vybavený.

simsalabim
•
8. dec 2025

@anonym_autor hlavne nekupuj nic drahe. Z vlastnej skusenosti, znicia ti to. Nechaj tam to, co tam je, odnes to, coho by bola skoda alebo mas k tomu citovy vztah a ostane nechaj na nich.

anonym_67c771
•
8. dec 2025

Nechaj tam vsetko co pises, vratane matracov aj vybavenie kuchyne, v nasej rodine prenajimame byty traja a vsetci mame komplet vybavenu kuchynu vratane riadu a pod. Najomnici su spokojni.

viestta
•
8. dec 2025

Ked to nemas kde dat, tak to tam nechaj. Ked sa znici nebude ziadna velka skoda, leba asi by si to tiez len vyhodila

autor
•
8. dec 2025
@anonym_67c771

Nechaj tam vsetko co pises, vratane matracov aj vybavenie kuchyne, v nasej rodine prenajimame byty traja a vsetci mame komplet vybavenu kuchynu vratane riadu a pod. Najomnici su spokojni.

@anonym_67c771 tak aj rozmýšľam že nejaký základ nechám, zase je to menší byt a aj kuchyňa tak nechcem nechať zbytočne veľa keby si nájomníci chceli doniesť vlastné nech im to nezavadzia, ale nejakých pár tanierov, pár hrnčekov, nejaké 3 hrnce rôznej veľkosti, jednu panvicu nechám, nech proste aspoň nejaký základ je.

thereisabear
•
8. dec 2025

Nechala by som všetko z vymenovaného.

petamich
•
8. dec 2025

Ked som si ja prenajimala nechali mi vsetko okrem hrncov/tanierov/riadu. My prenajimame a nechali sme komplet vsetko. Este aj kavovar a vsetko kuchynske vybavenie. Matrace sme dali vycistit a kupili na ne uplne nove tie navleky.

kitycat
•
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_67c771 tak aj rozmýšľam že nejaký základ nechám, zase je to menší byt a aj kuchyňa tak nechcem nechať zbytočne veľa keby si nájomníci chceli doniesť vlastné nech im to nezavadzia, ale nejakých pár tanierov, pár hrnčekov, nejaké 3 hrnce rôznej veľkosti, jednu panvicu nechám, nech proste aspoň nejaký základ je.

@anonym_autor co by im zavadzalo? Hladali by nezariadeny

ljmmm
•
8. dec 2025

oni ti povedia ak daco nechcu. Mne sa stalo dvakrat, ze nechceli postele, manzelska postel a dve klasicke. Skoro mi slza vysla kym som zorganizovala rozmontovanie a odvoz. Iny zas nechceli koberce a dalsi obrovsku sedacku do U 🙂

miriamzba
•
8. dec 2025

Matrace treba, aj riad, panvice, nejake pribory, rychlovarnu kanvicu. Občas niekto povie že má napr. svoje riady, ale z mojej skúsenosti je to skôr vynimka. Ja nechávam v bytoch aj mikrovlnku, lozkoviny, deky, metlu, mop s vedierkom, čističe, jar, hubky, odkvapkavac, krajaciu dosku, tacku, sušič na prádlo, toaletak... taký základ, čo si myslím že sa im zíde.
A nezabudni si pýtať kauciu. Prajem stastnu ruku pri vybere.

martinka13
•
8. dec 2025

Vždy je byt vybavený práčkou, kuchynskou linkou so spotrebičmi, vešiakovou stenou v zádverí. V kúpeľni je práčka, poličky v sprchovom kúte. Inak nič. Nie je to hotel, ale byt na dlhodobý prenájom. Nájomníci si ho zariadia podľa vlastných predstáv. A eliminujem špekulantov, ktorí po 2 mesiacoch chcú ukončiť nájom. Zároveň však prídeš o záujemcov, ktorí chcú byt zariadený. Takže je to na Tvojom zvážení.

anonym_021b5a
•
9. dec 2025

@anonym_autor ja som nechala úplne všetko. Najprv som sa dohodla s nájomníčkou, popytala sa jej či sa jej veci zídu alebo ich vypracem a veru bola rada aj za kompletné kuchynské vybavenie, sušiak na prádlo, metly, matrace, paplony, no úplne vsetko. V byte som najprv bývala ja sama, tie veci mali tak rok, takže všetko vo výbornom stave

snowflakenel
•
9. dec 2025

@anonym_autor vsetko spominane som nechala. Okrem riadu. Niektori nechceli ani postel ani matrace. Nechala.som aj zavesy, Jeden kobercek. Dokonca aj kavovar.

anonym_572301
•
9. dec 2025

@anonym_autor
My sme nechali absolutely vsetko + este viac isli sme do noveho tak sme sa vsetkeko zbavili hrnce pribory obrazy na stenach este aj kecup v ladnicke...su ludia ci pridu na vymenny pobyt s nicim, vemi dobre, draho sa to prenajima.

natalka13
•
9. dec 2025

prenajimam so vsetkym - riady, kos na pradlo, zehlicka....