Dom z dražby
Chceme kúpiť dom v dražbe.
Potrebujem skúsenosti.
Bojím sa, že majitelia nebudú chcieť opustiť dom, máte s tým skúsenosti?
Budem vďačná za skúsenosti a rady.
Predpokladám, že viete, že potrebujete mať cash, keďže draženú nehnuteľnosť nepouzijete na hypo.
Ak sa doterajší vlastník nevysťahuje, museli by ste podať žalobu o vypratanie. Vlastník môže v určenej dobe podať žalobu o neplatnosť dražby.
Ak je nehnuteľnosť obývaná nekupovať na 95% sa nebudú chcieť vysťahovať . SR má slabé zákony na ochranu kupujúceho .
Nedávno bolo v relácii občan za dverami reportáž že kúpil mladý chlap dom v dražbe a 6 rokov chodí po súdoch musel si nájsť prenájom a dom spláca úver v banke a nebýva tam. Ušetrite si kopec problémov a peňazí čo sa týka potom súdu. Tak ako píše draik je právnik on by zlé neporadil. Nikdy z dražby by som nič nekúpila myslím nehnuteľnosť.
Presne ako píšu vyššie.Ani ja by som takú nehnutelonosť nechcela.Aj kvôli tomu že sú s tým iba opletačky ale aj preto,lebo nebývalo by sa mi v takom byte alebo dome dobre keby viem že niekto musel odtial odísť a nechcel kvôli finančným problémom.Nebodaj by si ma ešte dakde počkal alebo niekoho z rodiny a dobre zmastil.Pretože stať sa môže hocičo.Proste blbý pocit by som tam stále mala z takého bývania
Pripajam sa, nikdy nekupovat, ak je obyvany. Na dedine u svokrovcov jedni takto kupili v drazbe obyvany dom, byvalo tam asi 6 ludi, 4 odisli niekam prec, ale dvaja odmietli, zili tam cely svoj zivot, nemali kam ist. Vypratali ich pomocou policie, vynenili zamky. Tak sa im nastahovali na dvore do pristavby a do sopy, stale im tam chodia po dvore kym su v praci, hrozna situacia...

Nešla by som do toho nebude to rake lacne ako vyzera zbytocne problemy ktomu