Je elektrický obedár ako mikrovlnka?
Ahojte, hladam, ako si v praci zdravo zohriat obed. Je toto zdrave zohrievanie? Mikrovlnku nemam, ani nechcem pouzivat..
Poradte.
na temu maju aj 100w .. kazdopadne to nieje ako mikovlnka..len to udrzuje jedlo teple....
Mikrovlnka nieje absolutne škodlivá, škodlivé je ohrievane jedlo v akejkoľvek forme, čo neuvaríš hneď a nezješ, už sa tam tvoria látky, ale toto zrejme zbytočne vysvetľovať 🙈
Kúpte si do práce radšej teplovzdušnú rúru.
Je vyššia pravdepodobnosť, že toto je škodlivejšie než mikrovlnka. Jedlo sa tu zohrieva od kovovej tácky, v ktorej môže byť primiešané napr. olovo, hliník. Má to plastový obal, ktorý sa bude zohrievať a môže z neho niečo unikať do vzduchu. Keďže to má výkon ako žiarovka, pomalé zohrievanie môže prospievať množeniu baktérií.
mikrovlnka funguje tak, ze do jedla vysiela neviditelne vlny, ktore velmi rychlo trasu molekulami vody. Je to v podstate ako keby si tie molekuly o seba velmi rychlo treli ruky, cim vznika teplo z trenia. Nie je to ziadna nebezpecna radiacia ako z cernobylu, ale su to vlny podobne tym v tvojom mobile alebo wifi, len su silnejsie a mieria priamo na jedlo. Ked mikrovlnku vypnes, vsetky vlny okamzite zmiznu a v jedle neostava nic zle, pretoze sa v nom neudiala ziadna ina zmena nez to, ze sa proste zohrialo. Strach z nej je teda zbytocny, pretoze tie vlny nevedia zmenit jedlo na jed ani poskodit cloveka, len jednoducho rozhybu vodu v tanieri a tym jedlo urobia teplym
mikrovlnka funguje tak, ze do jedla vysiela neviditelne vlny, ktore velmi rychlo trasu molekulami vody. Je to v podstate ako keby si tie molekuly o seba velmi rychlo treli ruky, cim vznika teplo z trenia. Nie je to ziadna nebezpecna radiacia ako z cernobylu, ale su to vlny podobne tym v tvojom mobile alebo wifi, len su silnejsie a mieria priamo na jedlo. Ked mikrovlnku vypnes, vsetky vlny okamzite zmiznu a v jedle neostava nic zle, pretoze sa v nom neudiala ziadna ina zmena nez to, ze sa proste zohrialo. Strach z nej je teda zbytocny, pretoze tie vlny nevedia zmenit jedlo na jed ani poskodit cloveka, len jednoducho rozhybu vodu v tanieri a tym jedlo urobia teplym
@anonym_6b66c7 ale ked ono sa lahsie veri tomu, ze nieco je nebezpecne. Nevyzaduje to tolko namahy.
Ze na sporaku sa deje to iste (rozkmitaju sa molekuly), len pomalsie, to nie je zaujimave.
@anonym_6b66c7 ale ked ono sa lahsie veri tomu, ze nieco je nebezpecne. Nevyzaduje to tolko namahy.
Ze na sporaku sa deje to iste (rozkmitaju sa molekuly), len pomalsie, to nie je zaujimave.
@moonlight1210 nebezpečnejší je plastový obedár z Temu
@dadis no nie je..
@anonym_autor
Zohrievanie v plastikovej krabici 40 minut super zdrave.
@anonym_autor ja som tiež proti mikrovlnkám a inšpirovala si ma. Páči sa mi to.
Toto ti bude ohrievať jedlo tak pol hodinu. A mikrovlnka škodlivá nie je. Treba si niečo o tom aj naštudovať. Za mňa takúto vec možno niekde na dlhú cestu kde teda mikrovlnka nie je. Skôr si treba dávať pozor na to v čom ohrievaš jedlo.
@anonym_autor
Zohrievanie v plastikovej krabici 40 minut super zdrave.
@anonym_095c03 má to vnútri nerezovu nádobu. Len obal je plast. Mne sa to páči viac ako mikrovlnka. Navyše je to prenosné, doma si nachystá jedlo, v tomto prinesie aj zohreje.
@anonym_095c03 má to vnútri nerezovu nádobu. Len obal je plast. Mne sa to páči viac ako mikrovlnka. Navyše je to prenosné, doma si nachystá jedlo, v tomto prinesie aj zohreje.
@kataina Fuu, no urcite by som taku barabiznu do prace nenosila.. ved vezmem si normalne v sklennej nadobe a zohrejem v mikrovlnke. Nie, neskodi mirkovlnne ziarenie, x krat to veci vysvetluju nam jednoduchym ludom a laikom a vzdy sa najdu "mudrejsi", ktori maju svoju pravdu. Ale napriklad ja nezohrievam v plaste a nepouzivam ani tu plastovu prikryvku na tanier.. nemam z toho dobry pocit, ale len subjetkivne, pravda je, ze tym plastom sa snazim vyhybat vo vseobecnosti.. tak automaticky aj tuto, i bez hlbsich znalosti, ci to je v mikrovlnke skodlive alebo nie..
@kataina to nie je na zohriatie jedla. Pri 40W to je tak na hodinu. To je tak na udrziavanie jedla aby zostalo teple. Ak to nechas aj zapnute nonstop, tak pri urcitej teplote uz budu straty vyrovnane prikonu a viac sa to zohrievat proste nebude. 40W je na ohrievanie strasne malo.
Toto ti bude ohrievať jedlo tak pol hodinu. A mikrovlnka škodlivá nie je. Treba si niečo o tom aj naštudovať. Za mňa takúto vec možno niekde na dlhú cestu kde teda mikrovlnka nie je. Skôr si treba dávať pozor na to v čom ohrievaš jedlo.
@anonym_f216ba je to nerez
Je vyššia pravdepodobnosť, že toto je škodlivejšie než mikrovlnka. Jedlo sa tu zohrieva od kovovej tácky, v ktorej môže byť primiešané napr. olovo, hliník. Má to plastový obal, ktorý sa bude zohrievať a môže z neho niečo unikať do vzduchu. Keďže to má výkon ako žiarovka, pomalé zohrievanie môže prospievať množeniu baktérií.
@cutespider dakujem
@anonym_f216ba mam nastudovane. Kazdy jeden odbornik zakazuje mikrovlnku. Vy ju pouzivajte, ja ju nastastie doma ani nemam..
@kataina to nie je na zohriatie jedla. Pri 40W to je tak na hodinu. To je tak na udrziavanie jedla aby zostalo teple. Ak to nechas aj zapnute nonstop, tak pri urcitej teplote uz budu straty vyrovnane prikonu a viac sa to zohrievat proste nebude. 40W je na ohrievanie strasne malo.
@aalt dakujem
@anonym_6b66c7 nemusite ma presviedcat.ja si jedlo nezohrievam a ani nebudem v mikrovlnke. Doma mam plyn a ruru elektricku. Miesto mikrovlnky mam odstavovac. 😃
@aalt dakujem
Neni za co.
@anonym_autor a samozrejme mikrovlnka skodliva nie je. A ziaden odbornik ju nezakazuje, kludne daj odkaz, pripadne napis ako konkretne skodi. Lebo to samozrejme nie je pravda.
Davnejsi som s jednym borcom diskutoval o skodlivosti mikrovlnky a vytasil, ze osobne to vie dokazat a bez problemov zisti, ktore jedlo (alebo aj cistu vodu) som ohrial v mikrovlnke a ktore inac. A vyslo z neho, ze to vie 100% zistit virgulou. A samozrejme presviedcal ma, ze ak budem polievat kvety vodou ohriatou v mikrovlnke, ze uhynu a podobne ...
@anonym_f216ba mam nastudovane. Kazdy jeden odbornik zakazuje mikrovlnku. Vy ju pouzivajte, ja ju nastastie doma ani nemam..
@anonym_autor Ved daj sem ich mena..
Ved napis ako konkretne skodi ta mikrovnka, preco mlcis?
@anonym_autor Podla mna napad nie je zly, ale neviem preco sa to uz davnejsie neujalo. Mam pocit ze to nebude fungovat. Bud koli tomu pomalemu ohrievaniu... ze proste ludia nemaju chut to zaplnut 1 hodinu pred obedom (co mne by nevadilo) alebo koli tomu ze to nezohrieva rovnomerne... mozno spodok sa pripecie kym sa teplo dostane aj na vrch jedla. Nebala by som sa mnozenia bakterii, lebo mat jedlo zohriate hodinu pred tym ako ho idem jest je podla mna uplne v pohode. Asi by som sa tiez bala toho plastoveho obalu. Je to prilis blizko tej horucej spiraly a moze sa ten plast zahrievat. Asi treba len vyskusat. Nepoznam nikoho kto by toto mal a to zijem v krajine kde neexistuju jedalne v podnikoch, alebo skolach a vacsina ludi si nosi jedlo zo sebou.

Povolia ti to v praci pouzivat? Zamestnavatelia su citlivi na taketo veci z dovodu bezpecnosti.