icon

Je Jar sprej do umývačky riadu dobrou voľbou?

24. apr 2024

Ahojte všetci užívatelia umývačky riadu. Prišla som si k vám po radu. Máte niekto Jar sprej? Je to dobrá vec alebo zbytočnosť?
Hrnce a panvice musia byť iba dole alebo ich môžem dať aj do horného šuflíka?
Mám umývačku, kde sú aj programy s predumývaním. Nie je v návode nič bližšie písané, iba že sa má dať prášok alebo tableta tam, kam obvykle. To znamená, že tam mám dať 2 tablety, prípadne viac prášku? Používam tablety ale neviem, či pri tomto programe nemám radšej používať prášok.
Mám po x rokoch umývačku, tak som trošku stratená v tomto 🙂
Ďakujem za každú radu a pomoc

saxana000
•
24. apr 2024

Hrnce a panvice by sa mali davat dolu jednak kvoli vahe a za druhe kvoli intenzite umyvania su z ineho materialu tak znesu viac ako pohare a salky.program s predumyvanim nevyzaduje prostriedok navyse ako v pracke ze davas aj na predpierku.prostriedok tu ide len o splachnutie hrubej spiny alebo odmocenie zaschlej spiny a nasledne intenzivne umytie na vysokej teplote. Ja pouzivam len tablety na kratke aj dlhe programy a umyje mi vzdy dobre..

viestta
•
24. apr 2024

zacnem od konca, pri programoch s predumyvanim davas len jednu davku prostriedku do zasobnika, predumyvanie je len s vodou, bez umyvacieho prostrieku. Hrnce aj panvice davam aj do horneho kosa, a ten jar v rozprasovaci je v podstate to iste ako odmastovac Welldone aleno hocijaky iny koncentrovany odmastovac v rozprasovaci

autor
•
24. apr 2024

@viestta oplatí sa teda niečo také kúpiť? Myslím Jar alebo niečo tomu podobné

viestta
•
24. apr 2024

Ja mam vzdy doma, ale ja pouzivam fixinelu na mastnotu. S nicim inym nejde tak dobre zazrata a mastna spina

babulkomale
•
24. apr 2024

Odmastovac bezny nemas? Ja to robim odjakziva s tym, nastriekam a o chvilu zapnem umyvacky.

lakebabe
•
24. apr 2024

Poviem ti za seba nepoužívam nič žiadne odmastovace, kupujem Jar platinum Kapsule tu najvyššiu radu program vždy dám 90 minútový plus zapnem funkciu extra clean a riad mam ako nový aj spálený hrniec aj jánske sklo všetko je na leštené.
Vždy dbaj aby si umývačku aspoň raz za dva týždne zapla s cisticom na kompletne prečistenie kupujem v dmke je super, a riadne dosypat soľ
Iné nerobím nič, žiadne predumyvanie lestidla odmastovace dám tam normálne aj prihoreny hrniec a vyberiem cisty
Hrnce a ťažké riady vždy dolu, poháre hore do šuplíku príbory

danielockazihlavka
•
27. apr 2024

Menšie hrnce dávam aj do stredného koša. Ak mám niečo extra mastné,to si vyutieram papierovou utierkou do sucha. Žiadny odmastňovač nepoužívam. Používam len ekologické tablety a zatiaľ sa mi nestalo, že by ostal riad extra špinavý. Niekedy par nečistôt ostane, to však pre mňa nie je problém. Nedávam tam nože a drevené veci, mne umývačka z nich zapáchala.