icon

Je lepšie LED pásik pod linkou inštalovať do lišty?

21. júl 2026

Riesime osvetlenie pod horne skrinky v kuchyni a pozeram LED pasik.
Najprv som myslela, ze sa jednoducho nalepi zospodu na skrinku a hotovo. Len potom som citala, ze je lepsie dat ho do hlinikovej listy, aby sa neodlepil, neprehrieval a svetlo nebolo take bodkove.
Riešil niekto svojpomocne? Je lepšia tá lišta?

anonym_3e9e4a
21. júl 2026

@anonym_autor áno je lepšie v lište ideal rohovej:

anonym_75be66
21. júl 2026

@anonym_autor ano, vyriesili sme svojpomocne. Kupili trafo, pasik, listy s difuzerom a namontovali. Robota asi na 2 hodiny, ale mali sme pripravu na trafo od vypinaca vyvedenu v spodnej skrinke, kde sa skrylo trafo. Listy mas rozne, aj rohove, aj take, ktore sa namontuju zo spodnej strany skrinky. Dolezite je kupit trafo, ktore utiahne taky dlhy pasik aky potrebujes.

pletko325
21. júl 2026

Záleží od LED pásu, ak kúpiš pás, kde je vidieť samotné LED moduly, tak je vhodné to dať do lišty s vhodným difúzorom. Pozor mliečne znižujú intenzitu. Je tu možnosť kúpiť COB LED pás, tam nie je toľko vidieť body, lebo LED sú na husto. No v oboch prípadoch je vhodné ich nalepiť aspoň na hliníkový profil.
Rohový by som neriešil, skôr priamy vo vzdialenosti cca 10-15cm od prednej hrany skrinky.
Kábel sa dá v pohode ťahať v skrinke alebo zozadu, trafo podľa možnosti, buď v skrinke, alebo ja ich dávam pri digestor.
Ak nie je možnosť pripojenia na vypínač, tak buď dotykový snímač na LED páse, alebo ja skôr preferujem pohybový radarový senzor.

margitka36526
21. júl 2026

My máme tiež v lište a vyzerá to lepšie 🙂 nepôsobí to zamňa tak lacno ako by ste len prilepili samotný led pás

kacena4
21. júl 2026

my sme najprv mali len nalepene nic sa roky neprehrialo fungoval normalne, pri vymene kuchynskej nam stolar narezal zlab do ktoreho sme svetlo vlozili bolo to lepsie nesvietilo to tak do priestoru ale smerovalo dole na kuchynsku dosku. tazke za mna je to o konforte ako o prehrievani a neviem co technicke