icon

Je vetranie počas zatepľovania paneláka škodlivé?

janulkaa82
4. apr 2025

Chcem sa skusit poradit, zatepluju nam panelak, prave okolo nasich okien, v dobrom duchu som vecer otvorila okna/ventilačky, ze nech sa izby vyvetraju ked boli okna cely den zavrete. Sietky sme museli vymontovat. Az po chvili ked som zbadala, ze v byte lietaju chumaciky, tak som letela zavriet okna.
Prosim Vas, moze to byt nejak skodlive, nebezpecne pre zdravie?
Dakujem vopred za info

mimaapeto
•
4. apr 2025

aké chumáčiky? nejaký peľ? pokiaľ nie ste alergici je to ok...

thirstymonk
•
4. apr 2025

@mimaapeto Asi chumačiky mineralnej vlny...
No zrovna najzdravšie to nie je, ale ani z toho hneď nedostaneš rakovinu, ani nezomrieš. Je to podobné ako azbest. Robia okolo toho scény, ale poznám xy robošov, čo robili celý život s azbestom bez respisratora a žiju.

janulkaa82
autor
•
4. apr 2025

Chumaciky vaty, ktoru lepia na panelak, ktorou zatepluju

janulkaa82
autor
•
4. apr 2025

@mimaapeto Chumaciky vaty, ktoru lepia na panelak, ktorou zatepluju

nuci616
•
4. apr 2025

Radšej by som nevetrala, škodiť to asi neškodí, keďže s tým normálne pracujú, ale bordelu budete mať doma dosť. Však aspoň na jednej strane sa vám dá vetrať, či?

janulkaa82
autor
•
4. apr 2025

@nuci616 Ano, sak z tej strany uz okno neotvorim. No som si to neuvedomila... Ja len ze tie ciastocky co naleteli dovnutra, ci to moze nejak uskodit

viestta
•
4. apr 2025

@janulkaa82 skodlive to nie je, ale neprijemne. Treba vsetko povysavat

sisska96
•
4. apr 2025

Len nie že sa Vám pleseň netvorila ak nebudete vetrať..... no to je celé zle to zateplenie panelákov, samé plesne všade

viestta
•
4. apr 2025

@sisska96 nie, to nie je o zatepleni. To je o tom, ze ludia nevedia kurit a vetrat.

sisska96
•
4. apr 2025

@viestta To neviem prečo ale vidím aké plesnivé sú väčšinou tie paneláky.... normálne čierne

viestta
•
4. apr 2025

@sisska96 zvonka alebo zvnutra? Zvnutra je to, ze sa nevetra spravne a ked zateplenie uzavrie vlhkost zabudovanu v stavbe, tak ta sa moze odparovat len dovnutra. Ale to staci dobre vetrat po jednej zime je po probeme. Ak zvonka, tak to nie je plesen, to su riasy a prach, ktore sa na omietke uchytili. Obzvlast nachylne su na to akrylove omietky, ktore ani dazd dobre neumyje, preto sa teraz uz davaju silikonove omietky, ktore su "samoumyvatelne".

rozculena
•
4. apr 2025

@janulkaa82 nám zateplovali,ale žiadnu vatu tam nedávali

sisska96
•
4. apr 2025

@viestta hej zvonka vidím strašne veľa čiernych fasád. a aj zelených

viestta
•
4. apr 2025

@rozculena dnes sa uz zatepluje mineralnou vlnou, od polystyrenu sa u bytoviek upusta, lebo z poziarneho hladiska sa moze pouzit len do druheho nadzemneho podlazia

rozculena
•
4. apr 2025

@viestta no neviem,toto je 13poschodový a zateplovali pred 3rokmi....

janulkaa82
autor
•
5. apr 2025

@sisska96 myslela som nevetrať iba počas tej doby ako budú pracovať.
Inak vetrame stále a casto