Kedy sa oplatí kúpiť byt?
Ahojte, s partnerom si hladame novy byt, ale ceny su nehorazne. Chcem sa spytať, hlavne niekoho kto sa tomu realne rozumie, kedy bude vhodne investovať do nehnutelnosti? máme este počkať, alebo to bude už len horšie?
Vopred ďakujem 🙂
NO A TIE BALKONY SU DALSIA VEC, VYSOKA NASLEDNA INVESTICIA...
A TIE IZBY, je pochopitelne ze musia byt male pri 60 m2...
lepsie vidiet, ze....
v lete som si kupila special casopisu Trend, ktory sa venoval cisto nehnutelnostiam a pisali, ze byty budu stale drahsie
my mame 68, ale skoro ziadna chodba, dan za vacsie izby 2x16 a 1x10, plus tvacsena kuchyna kde mame aj stol so stolickami a zmestime sa... musis hľadať dalej, my uz staviame dom 😄
@katuskapd ak si zdravá, výťah ti nechýba, stačí zlomená noha a s tými barlami už to nie je až taká zábava. A taká operácia chrbtice ani nehovorím.
@elizabet173 a vlacit cokolvek do schodov, no, kolena mame len jedny...
@hopsadobrandejsa pre zmenu, ČNB odhaduje, ze nehnutelnosti v niektorych lokalitach su nadhodnotene o cca 25%, ceske HN. Cize to bude podobne aj u nas, az taka sa nase trhy nelisia. Velmi podobne ako ty sa vyjadruje aj J. Karpis, to zadlzenie ci uz domacnosti alebo statov je uz v extrelnych hodnotach. Priemer nasetrenych zdrojiv na domacnost je cca 2800€, to je pri nakladoch na hypo a energie tak 600/mesiac tak na 4 mesiace. Davky v nezamestnanosti, z minimalky...lebo vsetko co sa da ide mimo oficialne mzdy. Mne to nepride nejako zasadne “zdrava” situacia. Ale hold, vidime to tu, zeny to neriesia....
@elizabet173 ja prave myslim na kočík napr. ked pride dieťa.
@erienka ano počula som aj ja.. nechapem kde uz chcu dohnať ludi. Velky 3 izbovy prerobeny byt (bez nabytku) 80 85.000 eur plus este nejake dodatočne upravy, nabytok atd... to sa uz oplatí radšej stavať
Mne sa ten byt nepacil hned. My sme s priatelom presli kopu bytov aj domov a jedna hroza za druhou. Vsetci sa biju do hrude ako je ich byt super a ked tam pridete je to len cista katostrofa ako vacsina bytov. My sme byt hladali 3 roky. Teraz budeme hladat znova
to by som o byte bez výťahu ani neuvažovala. Predstav si, že máš dve, jedno v kočíku plus nákup.
@luxus10 teraz to je ale bežné v novostavbách, výťah neexistuje, byt sa hrdí názvom dvojizbový a je to v podstate mini predsieň, mini kúpelňa spolu s WC, jedna mini izba a druhá s kuchynským kútom. Občas má rozlohu okolo 40 m štvorcových, aj menej, ale cena neuveriteľná, lebo novostavba. O rohových oblokoch, ktoré fajn sťažia zariadenie už aj tak malej izby a francúzskych oknách na prízemí ani nehovorím.
@elizabet173 podorysi novostavieb su cista tragedia, ako spominas 40m2 ako 2 izb. nonsens. Moj dojem je, ze tymto sa snazia cloveka donutit ist do 3 izb, a tym vyssia cena, marza....ale tie 3 izb. su proporcionalne tiez mensie. Cize toto je standard a trend. Mna udivuje to, ze to nie su veci na 3-4 rocnu spotrebu. Stavba ako taka tu ostava na desatrocia a takto to do....bu. nech mi to vysvetli nietko hlbsie zainteresovany.
@hankm no vytrieskať z ľudí čo najviac, to je celé.

@luxus10 nuž...boli sme. Byt ako je na fotkach je pekny. Realita bola iná. Strasne maly byt. V kuchyni sa zmesti jeden človek. Izby su celkovo maličké.. Pod bytom je kotolna,takze je tam celkom teplo, najomne 80 a rezie pre 3 osoby 100ka. Balkony polorozpadnute, činžiak zvonka oťarpaný.. izby su priechodné, je spalna a za tym detska izba, cize keby decko ide na zachod tak chodi cez spalnu. Takze u mna ani u chlapa nesplnilo ani v najmenšom očakavania. Povedali ze s cenou su ochotní zijst, sice neviem kolko ale aj keby zidu 3000 nestoji mi to za to.