Ktorý návrh kuchyne je funkčnejší a praktickejší?
Ženy poradte, ktory navrh je lepsi? Mne sa paci ten, kde je mikrovlnka spojena s rurou. Na opacnej strane je sporak, pod nim 1. suplik na pribory a naberacky, 2.suplik panvice a vacsie misky, 3. suplik hrnce. Nech to je pekne po ruke ked sa pojde varit . Akurat mi robi starost ten lavy zadny roh, pride mi taky uzavrety 🙄. Neviem ako tuto zonu odlahcit, prevzdusnit.
Druhy navrh s trubou pod sporakom je vzdusnejsi. Je tam viac pracovnej plochy. Ale pride mi neprakticke chodit si brat hrnce na opacnu stranu...proste od ruky.
Vopred dakujem za navrhy/postrehy/postrehy
Ja mám rúru pod sporákom a ľutujem že som si ju nedala vyššie, ako máš v prvom návrhu, ale máš v tom prvom návrhu fakt minimum pracovného priestoru a to tam nemáš ešte ani žiadne spotrebiče ako kávovar, kanvica..
@mimachicha u mna by tiež vyhralo viac pracovnej plochy a hrnce (aj sufliky na ne) si vieš dať aj k rúre
@mimachicha tiež si myslím že viac pracovnej plochy… pomohlo by akú veľkú tu kuchyňu máš lebo príde mi ozaj malička a zober si že pravý roh máš tam vôbec miesto na dosku ma krájanie napríkad? Kávovar? Ak ke to mapa kuchyňa fakt ti nebude vadiť ak sa budeš musieť otočiť a ísť po hrnce niekde inde ďalej… toto by mi vadilo najmenej. Rieš možno veľkosť drezu, vľavo do kúta sa nedá schovať kávovar? Nejaký vysuvsci mechanizmus? Aby si mala čo najviac miesta ma pracovnú doslu, treba ti ak mikrovlnku? My sle napríkad vôbec teraz nedávali
mikrovlnka je dosť vysoko
mama má na dome ruru a nad tym mikro a teda dosť tažko sa tam dáva tanier a ked je nebodaj plnši akože manipulácia hroza
na starom byte sme mali podobný 2 navrh ta mikrovlnka hore a teda fakt zlá manipulácia
a hlavne z chladničky vyberieš umyješ spracuješ a dás variť je lepšie truba pod varnou
ja napriklad vela pečiem a je lepšie dať plech hned na dosku a nemusis sa točit po celej kuchyni
@mimachicha malo pracovnej plochy ako pisu a ked dobre vidim, ze rura je pri chladnicke, tak toto je totalna hlupost...ziadny sporak, rura vedla chlacnicky 🤦♀️
Das tam konvicu papierove utierky kavovar ....a nepohnes sa.
Treba viac prac.plochy
návrh č. 2, viac pracovnej plochy a hlavne ako už písali, nedávaj rúru vedľa chladničky
Mam to ako pises v 1.verzii-mikrovlnka,pod nou rura/ruru pod varicom by som nechcela.../
A ano,vedla mam chladnicku s mraznickou-no problem...
Viac pracovnej plochy je ale velmi dolezite,ty to mas v oboch pripadoch dost neprakticky navrhnute.
preto ja,ak by sa ti to tak dalo urobit,by som to riesila posunutim dresu co najviac k rohu...
Tak,aby otekacia plocha pri drese bola uplne v rohu/idealnejsie na lavej strane/,cize by si mala tam,kde teraz mas dres,jednu väcsiu suvislu pracovnu plochu az po druhy kut.
Pod dres umyvacku...
Kuchyna je ocividne mensia,tak neviem,co riesis,odkial vyberes hrnce.
Apropo-ty mas hrnce len v jednom sufliku???
Ja mam hrncov vela,takze toto je nepodstatne.su,kde je miesto...ved nemam 5 km kuchynu...
Mam to ako pises v 1.verzii-mikrovlnka,pod nou rura/ruru pod varicom by som nechcela.../
A ano,vedla mam chladnicku s mraznickou-no problem...
Viac pracovnej plochy je ale velmi dolezite,ty to mas v oboch pripadoch dost neprakticky navrhnute.
preto ja,ak by sa ti to tak dalo urobit,by som to riesila posunutim dresu co najviac k rohu...
Tak,aby otekacia plocha pri drese bola uplne v rohu/idealnejsie na lavej strane/,cize by si mala tam,kde teraz mas dres,jednu väcsiu suvislu pracovnu plochu az po druhy kut.
Pod dres umyvacku...
Kuchyna je ocividne mensia,tak neviem,co riesis,odkial vyberes hrnce.
Apropo-ty mas hrnce len v jednom sufliku???
Ja mam hrncov vela,takze toto je nepodstatne.su,kde je miesto...ved nemam 5 km kuchynu...
@osky je to maličký byt pre maminu, takže nebude potrebovať veľa hrncov ani riadov. Ja mám vo svojej kuchyni riešenie podobné návrhu č. 1, teda chladničku vľavo a vedľa nej mikrovlnnú rúru s rúrou umiestnené nad sebou. Veľmi mi to vyhovuje, pretože sa pri vkladaní plechov do rúry nemusím až tak zohýbať. Hoci mám veľa hrncov a panvíc, bez problémov ich zmestím - mám 80 cm varnú dosku a pod ňou 3 šuplíky. Naokolo dosť pracovnej plochy, takže ja som ok. Len pre ňu teraz hľadám čo najlepšie riešenie, teda dosť pracovnej plochy aj praktickosť. Vďaka za radu 😉
Cely navrh 1 je taky nedomysleny.
Rura vedla chladnicky mi nepride ako dobry napad.
Dalej - otvoris horucu ruru a veci musis vykladat skor o meter dalej za seba, lebo vedla rury mas umyvadlo a to moze byt zrovna pri vareni zapratane.
Tie police hned vedla umyvadla - najskor veci v nich budu obcas zaprskane.
Navyse su tam tak "za rohom". Chcu byt zrejme plytke (ale to zas skoda strateneho miesta) a su s tazsim pristupom (ponad umyvadlo).
Ked uz, tak umyvadlo tocit (odkladacia ploca smerom k trube) a posunut dalej od rury. Ale tym si este viac rozbijes pracovny priestor.
Ja by som vybrala navrh 2, ked uz.
Ale s tym, ze mikrovlnka by nebola vo vyske polic, ale pod nimi. V tom rohu by to az tak nevadlilo. Hoci pre mikrovlnku to tiez nie je najstasnejsie riesenie, lebo sa k nej natahujes uz ponad pracovnu linku. Ale aspon je umiestena nizsie. A byva zvycajne pouzivana castejsie ako rura.
Viac miesta na linke - viac beznych spotrebocov moze byt stale po ruke priamo na linke - kanvica, kavovar, a cokolvek, co sa v danej domacnosti pouziva castejsie, ako naprikald hriankovac, toastovac, mixer, ...
A zaroven neposobi tak priestorovo uzavreta, stiesena.
nepozerala som návrh do detailov, ale aj podla komentara vyssie je prvy navrh zle od pohladu. malo pracovnej plochy, s horucim plechom ides na druhu stranu a v pripade, ze mas nieco rozrobene na ploche medzi drezom a varnou doskou na ktorej su napr. hrnce, tak ten plech mozes polozit akurat na podlahu. prvy variant by som kvoli tomu uplne zavrhla, nie je kde ani cesto vyvalkat. A presne ako pisu (ak pribudnu spotrebice ako kavovar, kanvica, ... ) tak to bude des. Pracovnu plochu pouzivas denne, ruru asi denne nepouzivas aby si sa k nej parkrat do tyzdna nezohla.
Ak uz si chcete nechat navrh 1 (kvoli rure umiestnenj vyssie), tak by som nejak prehodila umyvadlo a varnu dosku.
Vedla rury by som nechala tie police, ako uz su navrhnute, ale na plnu hlbku (tipujem ze to bude 60cm), no dala tam nie pevne, ale vysuvacie 2 police na kolajnickach.
Na spodnej by mohol byt kavovar, mixer, ine tazsie bezne spotrebice, ktore by boli rychlo pristupne vytiahnutim police. A zasunutim by sa zase hned “upratali”.
Na hornej polici zase nejake lahsie veci. trebars silikonove formy na pecenie, alebo cokolvek. Vytiahnutim by sa spristupnili aj veci vzadu. Takze by tam neostali “pochovane navzdy”.
Teoreticky sa da na predok dat dokonca rolovacia roleta, aby to stiahnutim vsetko pekne zakryla. Ale to tiez zvrchu uberie miesto (kam sa zroluje). Tak to si treba zvazit.
Pre mna by bolo dolezite, aby umyvadlo takto do L nebolo blizko rury, lebo obycajne nahodne prsknutie studenej vody na horuce jenske sklo, alebo rozpalenu keramiku narobi paseku. A moze aj zranit.
A ani horuce sklo rury s prsknutim studenej vody nemusi byt uplne stotoznene a moze prasknut.
Inak umyvadlo kusok vedla rury uplne nevadi, ale toto je umiestnene naozaj v zlom uhle k rure.
(Este aj veci, co by vypadli z polic, by padli rovno do umyvadla).
Dala by som prednost druhemu navrhu, pretoze pracovnu dosku vyuzivam kazdy den, ruru nie. Takze z mojho pohladu je dolezitejsie mat dostatok miesta na prac. dosku
@mimachicha nezmestí sa ti do ľavého kúta rohová skrinka? V nej by si mala otočné police a kopu úložného miesta. V pravom rohu tiež.
Dala by som si to na úkor širších ostatných skriniek.Tie nevyužité rohy neznášam.
Škoda priestoru.

U mna by vyhralo viac pracovnej plochy