icon

Môže výška kuchynskej linky spôsobiť bolesť chrbta?

16. máj 2026

Ahojte, mozno zvlastna otazka, ale riesil niekto bolest chrbta kvoli vyske kuchynskej linky?

Nedavno sme sa prestahovali a odkedy travim viac casu v novej kuchyni, pri dlhsom vareni, umyvani riadu alebo stati ma zacina boliet chrbat. Pritom na prvy pohlad sa mi linka zdala rovnako vysoka ako v starom byte.

Napadlo mi, ci aj par centimetrov nemoze spravit rozdiel a ci ste niekto nieco podobne zazili. Da sa na to zvyknut, alebo ste to nejako riesili? Vy tu viete vsetko 🙂

sissik
16. máj 2026

ano moze. Vyska pracovnej dosky musi byt prisposobena vyske postavy

stellarstar
16. máj 2026

Ano môže, zial našu zvýšiť už nejde vlastne by to šlo ale nezaujíma ma to celé rozobrať. Ale keby som si dala novú kuchyňu určite dám vyššie. Ja mám 172 a chlap 182 cm

anonym_dec92d
16. máj 2026

My mame nizku, najnizsiu, ako to slo kvoli oknu a mne je aj tak vysoko, lebo meriam 152 cm, manzel ale 185 cm a jemu je zas nizka. Mame este pultik vyssi, tak ked potrebuje daco robit, tak ide tam. Cely zivot bojujem s tym, ze vsetko mi je vysoko...

anonym_5d30dd
16. máj 2026

Ano moze. Moj muz je vysoky a zvykne mavat problem s chrbtom. Ked sme rekonstruovali, linka o par cm vyssia bola podmienka.

biba_18
16. máj 2026

ja mám 164 a mám vyššiu linku ako je štandard. v štúdiu sa čudovali - že prečo? no práve preto…

biba_18
16. máj 2026

a ako by som to riešila? ak nie dvihnúť celú linku - alebo vymeniť… tak by som išla do dočasného riešenia a dala by som si vyrobiť extra kúsok dosky na pracovnú dosku a dala by som ju tam kde najviac pripravujem jedlo…
dala by som novú batérie ktorá má vyššie hlavicu a do drezu by som dala nejakú vyvýšenú mriežku…

katica06
16. máj 2026
@biba_18

a ako by som to riešila? ak nie dvihnúť celú linku - alebo vymeniť… tak by som išla do dočasného riešenia a dala by som si vyrobiť extra kúsok dosky na pracovnú dosku a dala by som ju tam kde najviac pripravujem jedlo…
dala by som novú batérie ktorá má vyššie hlavicu a do drezu by som dala nejakú vyvýšenú mriežku…

@biba_18 akú si dala.výšku? Mám 169 muž 187 nikdy.ma chrbát pri varení nebolel, možno do budúcnosti keď budem meniť kuchyňu sa táto info zíde... možno mám aj ja vyššiu ako štandard je tomu 20r už sa nepamätám

biba_18
16. máj 2026
anonym_811b1b
16. máj 2026

@anonym_autor ja si myslím, že môže. Aj keď ja mám u našich opačný problem, naši majú linku príliš nízko a ja sa tam vždy hrbim a večer sa cítim ako stará baba 🙄