icon

Oplatí sa používať domácu pekáreň chleba značky ETA Delicca?

Včera o 08:51

Čaute, pozerám po domácej pekárni ETA Delicca a láka ma predstava vlastného chleba. Na druhej strane neviem, či ju po pár mesiacoch neodložím do skrine. Používate ju pravidelne? Ďakujem za úprimné názory.

majus2323
Včera o 08:54

@anonym_autor neviem aký to je presne typ alenmy máme takú čo si sama urobí cesto a je to najlepšia vec na svete

autor
Včera o 08:55
@majus2323

@anonym_autor neviem aký to je presne typ alenmy máme takú čo si sama urobí cesto a je to najlepšia vec na svete

@majus2323 Áno, sama si miesi.

biba_18
Včera o 08:56

ja som používala - ale piekla som len raz za týždeň (viac toho nezjeme) - mužovi to zavadzalo, tak som to dala preč .. kebyže mám priestor (nemám špajzu totižto) tak si ju určite nechám. ja som v tom pripravovala aj kysnuté cesto ...

martinmmartin
Včera o 08:57

Cesto na Knedle kysnute a buchty robi excellentne

katkaseiner
Včera o 08:58

ja som pekaren dostala, za mna to bolo chvilu fajn, ale teraz uz kvaskujem, cize peciem chlieb v trube

ewellina
Včera o 09:03

Je to super, keď si môžeš sama upiecť chlieb, ale na druhej strane, ten chlieb je chutný len v deň upečenia, na druhý deň už nie, hoci jesť sa dá aj na druhý deň. Takže ja väčšinou už len nechám vymiesiť cesto a z neho urobím žemle a upečiem v rúre.

chrobak7
Včera o 09:12

@anonym_autor 90% ľudí to vyskúša a potom to odloží, lebo je jednoduchšie kúpiť v Tescu chleba na celý víkend, než kúpiť zmes, vytiahnuť pekáreň, naplniť, zapnúť, cez noc ti to hrkoce, potom vybrať, nádobu umyť a pekáreň znovu odložiť do špajze, aby tam týždeň čušala.

Zváž, koľko chleba budeš piecť za týždeň a sám uvidíš, či sa ti to oplatí.

Tých 10 % ľudí (možno aj menej) si pečie viac - menej pravidelne a majú to ako hobby.

Po roku napíš, do ktorej skupiny patríš ty.

anonym_453962
Včera o 09:12

Tiež kváskujem a pečiem v rúre. Kedysi som ju použivala na miesenie. Teraz pečiem 2 chleby naraz, už ju nepouživam vôbec.

anonym_5beb48
Včera o 09:20

Mame ju tiez doma,aj muz rad piekol,lebo to clovek len nahadze vsetko naraz a uz si pekaren robi sama.Ale nam by to nevystacilo a muselo by sa vela piect,a kedze to trva 3hod.1 chlieb maly,hoci kilovy a aj viac,neni z toho tolko ako ked si v kauflande,lidli,tescu dame nakrajat.A to kupujeme 5chlebov naraz.Niekedy aj 2krat tyzdenne a dame do mrazaku.

anonym_7d26c1
Včera o 09:31

Mám síce pekáreň od iného výrobcu,ale vo všeobecnosti má väčšina pekární aj program na prípravu kysnutého cesta, ktorý je na nezaplatenie.Nemusis riešiť čerstvé droždie, teplotu surovín.Jednoducho zmiešas sypké suroviny so sypkymi, tekuté s tekutými,spojis to v pekárni ona vypracuje perfektné kysnuté cesto.Tvojou úlohou je už len urobiť,knedle, parené buchty, pečené buchty,veku, alebo čo chceš

patrike
Včera o 09:37

To je super, ked mas celiakiu a chces nieco cerstve a nie trvanlive z obchodu plne stabilizatorov a prisad.

anonym_f6fda9
Včera o 09:40

@anonym_autor ja peciem chlieb a pekáreň k tomu nepotrebujem. Tak možno vyskúšaj piecť v rúre a uvidíš, či ta to chytí za srdce… potom si mozes keď tak, kúpiť aj pekáreň.

margotka17
Včera o 10:05

@anonym_autor mám pekárničku ETA, to je už naša tretia pekárnička. Využívam ju na chleba, ale väčšinou vymiesi, vykysne a zrolujem cesto do ostatky a potom dám do rúry upiecť. Inak na kysnuté cestá je to skvelá vec, dám suroviny, vymiesi aj vykysne v pekárničke, už len vytvarujem knedlík, šišky, buchty, vianočky, rozky, žemle....

margotka17
Včera o 10:08
@chrobak7

@anonym_autor 90% ľudí to vyskúša a potom to odloží, lebo je jednoduchšie kúpiť v Tescu chleba na celý víkend, než kúpiť zmes, vytiahnuť pekáreň, naplniť, zapnúť, cez noc ti to hrkoce, potom vybrať, nádobu umyť a pekáreň znovu odložiť do špajze, aby tam týždeň čušala.

Zváž, koľko chleba budeš piecť za týždeň a sám uvidíš, či sa ti to oplatí.

Tých 10 % ľudí (možno aj menej) si pečie viac - menej pravidelne a majú to ako hobby.

Po roku napíš, do ktorej skupiny patríš ty.

@chrobak7 zo zmesi som piekla len raz, ten chlieb nám vôbec nechutil.

anonym_d3f1d6
Včera o 10:20
@katkaseiner

ja som pekaren dostala, za mna to bolo chvilu fajn, ale teraz uz kvaskujem, cize peciem chlieb v trube

@katkaseiner kvaskové sa nedá pripraviť v pekarnicke?

anonym_d3f1d6
Včera o 10:23
@anonym_453962

Tiež kváskujem a pečiem v rúre. Kedysi som ju použivala na miesenie. Teraz pečiem 2 chleby naraz, už ju nepouživam vôbec.

@anonym_453962 dala by si mu recept na kvasok a napísala postup?

kp7333
Včera o 10:32

pouzivam len na miesenie a kysnutie cesta, skvely pomocnik. cesto z nej je vlacne a dobre nakysnute.

rozculena
Včera o 10:33
@margotka17

@chrobak7 zo zmesi som piekla len raz, ten chlieb nám vôbec nechutil.

@margotka17 ja nepoužívam zmesi,pečiem z chlebovej múky,pridávam ražnú,špaldovú,semienka...

larsen
Včera o 10:49

Používam pekáreň často, na pečenie pre celiatika a aj manželovi občas upečiem v nej. Má rád mazanec odtiaľ, aj tekvicový chlieb mu tam pečiem. Minule ochutnal aj ten bezlepkový a povedal že je vynikajúci. Mne to ušetrí čas. Používam aj pekárničku a aj normálne rúru. V pekárničke upečiem chlieb a zároveň hneď v rúre pečivo.

ladylenka21
Autor odpoveď zmazal
anonym_453962
Včera o 10:58
@anonym_d3f1d6

@anonym_453962 dala by si mu recept na kvasok a napísala postup?

@anonym_d3f1d6 Kvások som nezakladalala sama. Dostala som ho ešte v roku 2018, takze s tým neporadím. Ale poobzeraj sa tu v skupine https://www.modrykonik.sk/group/9089/detail/

anonym_8b6584
Včera o 11:16
@anonym_autor

@majus2323 Áno, sama si miesi.

@anonym_autor tak máme tú istú 2. Je to super ani na údržbu to neni hrozné... Robili sme v Tom cesto na burgre bulky, pizzu, banana bread a to je tak dobre a pohodlné že fakt sa to podľa mňa oplati

katkaseiner
Včera o 14:30
@anonym_d3f1d6

@katkaseiner kvaskové sa nedá pripraviť v pekarnicke?

@anonym_d3f1d6 postup pre kvaskovy chlieb je uplne iny a to ze sa cesto preklada, je ovela praktickejsie robit v miske, rovnako potom v osatke kysne a nasledne sa vyklopi na plech a pecie... popravde, neskusala som ho takto piect v pekarnicke, vyhovuje mi truba aj zato ze sa pod chlieb dava plech s vodou (zapara) a najskor peciem na 250 stupnov 10 minut a potom znizujem na 200 na dalsich 20 minut. Toto vsetko v pekarnicke vobec nie je mozne spravit.

anonym_f427b4
Včera o 17:44

My pouzivame skoro denne, mame ju 3 mesiace. Byvame na dedine a vyhovuje mi sebestacnost. Zaroven mame male deti cize je pre mna lahsie to dat do pekarnicky ako si sledovat cas kysnutia a piect v rure. Predtym som mala predsudky voci chlebu v pekarnicke, lebo moja mama to skusala pred 15r a chlieb bol hutny a zbity, ale svokor pred 2r zacal piect v pekarnicke a postupne recept tak vysperkoval ze ten chlieb je omnoho chutnejsi ako z obchodu. Aj mne sa dari piect velmi chutny chlieb, takisto aj vianocku. Chlieb je chutny aj na druhy den, striedka je makka, vlacna, kto chce tak si urobi hrianku. Paciem velkost 1250g a akurat pre 6čl rodinu. Vecer dam do pekarnicky (voda, sol, cukor, mleta rasca, oliv olej, citronova stava, spaldova muka, celozrnna muka (meliem si doma), drozdie) a zapnem casovac. Rano sa zobudime a chlieb je upeceny 🙂