Poraďte parnú rúru a pekárničku do 800 eur
Ahojte gazdinky,
mám otázku. Uvažujem, že svoju starú rúru zoberiem na chatu a domov si kúpim novú, parnú rúru kvôli pečeniu chleba, rožkov a pod.
Máte tip na nejakú dobrú, s dobrými funkciami? V takej bežnej cenovej relácii. Ja neviem, do 700-800 eur.
A domáca pekáreň. Rozmýšľam, lebo môj 21 ročný robot už nevie utiahnuť kysnuté cesto a mne sa nechce prekladať.
Kedysi som robila kvaskove všetko, cez kovid, keď sme boli viacmenej doma. Teraz si to celé pečenie neviem naplánovať. Existuje niečo, nejaká pekáreň alebo robot, kam by som len o ôsmej večer nahadzala suroviny, ono by mi to počas večerného filmu spracovalo cesto, poprekladalo apod. Ja by som len o desiatej stocila do osatky dala na noc do chladničky a ráno piekla? Možno aj z kvasníc?
Robí to tak niekto? Alebo mám naivné predstavy?
Ozaj a keď už varím. Domáce cestoviny. Nikdy som nerobila, ani moja mama. Potrebujem na to niečo špeciálne? Je to náročné? Videla som par videí, nezdalo sa mi to také ťažké, len všetci mali taký ten valček na to.
@anonym_autor pekáreň by som si nekupovala iba na miesenie,ak v nej nebudeš piecť.Radšej nový robot.
@rozculena no to práve neviem. Možno by som v nej aj piekla. Hlavne sendviče alebo hutné celozrnné chleby. Ale ide mi aj o foccaciu, pizzu, rožky, chlieb apod.
@rozculena no to práve neviem. Možno by som v nej aj piekla. Hlavne sendviče alebo hutné celozrnné chleby. Ale ide mi aj o foccaciu, pizzu, rožky, chlieb apod.
@anonym_autor ale tam sa používajú sušené kvasnice a ty asi chceš kváskové pečivo? S tým skúsenosť nemám.Inak piecť v pekárničke rožky a bagety je o hubu,cesto musíš po vymiesení vybrať,a piecť po častiach na niekolkokrát,prešlo ma prvotné nadšenie a zostala som len pri chlebe
@anonym_autor ale tam sa používajú sušené kvasnice a ty asi chceš kváskové pečivo? S tým skúsenosť nemám.Inak piecť v pekárničke rožky a bagety je o hubu,cesto musíš po vymiesení vybrať,a piecť po častiach na niekolkokrát,prešlo ma prvotné nadšenie a zostala som len pri chlebe
@rozculena kvások teraz nemám, tak mi nejak ani tie kvasnice nevadia. Aj teraz používam kvasnice

@anonym_autor pekáreň by som si nekupovala iba na miesenie,ak v nej nebudeš piecť.Radšej nový robot.