Prečo moja umývačka nedokončuje sušenie riadu?
Ahojte, mali ste niekto takyto problém? Myčka nevysuší riad a dvierka zostávajú úplne mokré.. začala to robiť len nedávno, mame ju 5 rokov. Chybu nevypisuje. Neviete, čo môže byt zle? Čistím ju pravidelne, aj filter aj vsetko..jedine co sa zmenilo, kúpila som inú soľ, je taka velmi hruba..a vlastne krátko po zmene to zacala robiť, neviem ci to môže mat suvislost..dakujem každému.
@anonym_autor TY máš takú umývačku riadu, ktorá aj suší? Lebo my takú nemáme. Po mycom cykle musím otvoriť dvierka, aby riad trochu obschol, vychladol a potom ho vyberám.
Viem, že existujú umývačky riadu, ktoré po skončení mytia otvoria dvierka na vysušenie, ale že by nejaká sušila, s tým som sa ešte nestretol.
@chrobak7 Samozrejme, že aj sušia. Majú normálne sušiaci cyklus.
@anonym_autor TY máš takú umývačku riadu, ktorá aj suší? Lebo my takú nemáme. Po mycom cykle musím otvoriť dvierka, aby riad trochu obschol, vychladol a potom ho vyberám.
Viem, že existujú umývačky riadu, ktoré po skončení mytia otvoria dvierka na vysušenie, ale že by nejaká sušila, s tým som sa ešte nestretol.
@chrobak7 áno umývačka aj suší, sú rôzne spôsoby sušenia. Na konci programu kedy už neumýva vytvorí teplo, riad sa nahraje, voda sa odparí, alebo sa na posledných cca 20 minút zapne aj ventilátor. Pre lepšie výsledky sa niektoré umývačky po týchto procesoch ešte aj otvoria.
Zrnitost soli by nemala byt problem, hrubsia by mala byt naopak pre umyvacku vhodnejsia. Nasa sa tiez otvara aby riad po skonceni umyvania doschol. Pri ECO programe este pise pri otvoreni aj dost dlhy cas do konca cyklu. Uz neviem presne kolko ale urcite viac ako polhodinu. Ved je v nej teplo ked sa otvori?
@anonym_f1150f OK, verím, len som takú nemal. Podľa mňa zrnitosť soli na to nemá žiadny vplyv.
@chrobak7 podla mna kazda umyvcka susi (taka za poslednych 25 rokov)... len tie vysledky su rozne (ako popisali hore)... keby vobec nesusila, tak vsetky kvapky zaschnu na riade a bol by cely zapraseny...
To, ze je riad vlhky a musi sa "dovetrat" je pravda... ale teda neususeny (nevyfukany) uplne by vyzeral inac...
nasa tiez občas necha mokre riady nerobi to vsak vzdy. neriesim to