icon

Prečo práčka so sušičkou spotrebuje viac vody?

sprjuska
29. jan 2025

Ahojte, vyberam si novu pracku a poctivo citam parametre. Pri pracke so susickou 2v1 som si vsimla, ze ked sa aj perie aj susi ma dvojnasobnu spotrebu vody..to vazne na susenie pouziva vodu? A naco? Vsak, ked je len osobitne susicka, tak ta ani nie je napojena na vodu, tak ma to zaujalo, ze ci je to nejaky rozdiel

thirstymonk
•
29. jan 2025

@sprjuska To ti neviem, ale štandardne je lepšie mať osve práčku a osve sušičku, v kupelni ich postavíš na seba (predava sa k tomu dajaky nadstavec).

kykymora
•
29. jan 2025

každá má inú technológiu, nie len že 2v1 spotrebuje viac vody, ale suší aj menšiu dávku, teda, nie vždy celú práčku sušíš naraz. okrem toho ten program prania a sušenia trvá dlho, pol dňa zabitého jedným cyklom. ak máa 2 spotrebiče, tak perieš už druhú várku zatiaľ čo sa tá prvá už suší v sušičke a do samostatnej sušičky preložíš celý objem práčky. Ak máš miesto, tak jednoznačne 2 samostatné spotrebiče.

guudy
•
29. jan 2025

@sprjuska nekupuj spotrebic 2v1 v ziadnom pripade. Mala som, susilo to naprd (pradlo ostavalo mokre a dokrcene). Teraz mam uz 20 rokov zvlast spotrebice a pradlo je take, ako si predstavujem.

marhulka13
•
29. jan 2025

@sprjuska ja mam 2v1, ale len preto, že ju nemám kam dat. Je to lepšie ako nič, ale určite keby mam miesto, tak nekúpim 2v1

veselo_neveselo
•
29. jan 2025

@sprjuska ano, kombinovane pouzivaju vodu, na ochladzovanie vzduchu, aby voda skondenzovala a mohla byt odvedena von.

V susicke, ssmostatnom pristroji, nie je privod vody, tak sa ten teply vzduch chladi inak; ale je tam viac mieata na vsetko co k tomu treba, a aj to susenie je efektivnejsie.

Tie kombinovane stroje su vzdy kompromisom, pri oboch funkciach.

nila0622
•
29. jan 2025

@kykymora Vždy celú dávku suším naraz. Zapnem a o max. 3 hodiny (upraví si sama čas) vyberiem suché. 🤷🏻‍♀️ Easy peasy, určite nie pol dňa zabité.

sprjuska
autor
•
29. jan 2025

@veselo_neveselo dakujem za vysvetlenie 🙂

ik70
•
29. jan 2025

@kykymora Asi málokto perie dve dávky po sebe, len ak by mali malinkú práčku ale nech, každého vec. Ja zase vidím nevýhodu dvoch spotrebičov v tom že musím počkať kým doperie práčka a potom preložiť prádlo do sušičky. Ja mám 2v1 a raz naložím špinavé a druhý krát vytiahnem opraté a aj usušené. @guudy možno pred 20timi rokmi to tak bolo ale teraz je už iná doba, ja vytiahnem dokonale suché prádlo z mojej LG práčky so vstavanou sušičkou a vôbec nieje dokrčené. Ale táto moja práčka stála okolo 800€, ale fakt kvalitná a nemenila by som.

luccija
•
29. jan 2025

@sprjuska ak môžeš kvôli miestu kúp si každu zvlášť

renatka100
•
29. jan 2025

@sprjuska ja mam 2 v 1 candy a je to super. Nemenila by som. Vyperie a vysusi za presne 3 hod 8 kg pradla. Pri suseni dostriekava vodu na ochladenie bubna. Ina technologia ako pri zvlast susicke.

renatka100
•
29. jan 2025

@sprjuska a stala presne 380 eur 🙂

guudy
•
29. jan 2025

@ik70 neviem preco si myslis, ze je neobvykle prat viac praciek po sebe? Osobne periem narazovo, cize aj 3-4 pracky za sebou (biele, farebne, uteraky, sportove). Farebne castokrat aj 2 pracky. Keby som mala spotrebic 2v1, tak mi to trva ovela dlhsie. Pracku mam na 9 kg, susicku na 8 kg. Obidve Miele.
Urcite sa zlepsila kvalita dnesnych spotrebicov, to je nepochybne fakt, avsak ak technologia ostava rovnaka, tak fyziku proste neoklames ;)
Nerypem, len ma zaujima, peries len tolko pradla, kolko uvadza vyrobca na susenie? Za mojich mladych cias to bola polovica kapacity pracky.

abab
•
29. jan 2025

@sprjuska Pračka 2v1 s tepelným čerpadlom vodu nepotrebuje, ale je drahšia.

kykymora
•
Autor odpoveď zmazal
•