icon

Prehrievanie zásuvky pod rúrou pri pečení: Je to normálne?

4. aug 2026

Máme pod vstavanou rúrou zásuvku na plechy a utierky. Keď pečiem dlhšie, všetko vo vnútri je dosť horúce, nie iba samotná zásuvka. Rúra je pritom nová a namontovaná podľa kuchynskej linky.
Je to pri vstavaných rúrach normálne, alebo by sa pod ňou veci takto prehrievať nemali?
Bojím sa, či to nemôže zhorieť.

purple_wolf
4. aug 2026

@anonym_autor co znamena dlhsie piect??? kde presne mas tie utierky?? nie je to normalne ... aka znacka jr ta rura???

autor
4. aug 2026
@purple_wolf

@anonym_autor co znamena dlhsie piect??? kde presne mas tie utierky?? nie je to normalne ... aka znacka jr ta rura???

@purple_wolf Myslím tým približne hodinu a viac, napríklad keď pečiem mäso. Utierky mám v zásuvke priamo pod vstavanou rúrou, spolu s plechmi, a sú potom na dotyk dosť horúce. Rúra je Electrolux, presný model musím pozrieť.

aalt
4. aug 2026

Ta rura mala v navode ake odstupy a vetranie pre montaz potrebuje. Ak to je zachovane, je to ok. Ak nie je problem. My mame celu skrinu, kde je rura a mikrovlnka odvetranu..Ma zospodu a zvrchu vetracie mriezky.

purple_wolf
4. aug 2026
@anonym_autor

@purple_wolf Myslím tým približne hodinu a viac, napríklad keď pečiem mäso. Utierky mám v zásuvke priamo pod vstavanou rúrou, spolu s plechmi, a sú potom na dotyk dosť horúce. Rúra je Electrolux, presný model musím pozrieť.

@anonym_autor ok, suche veci ako utierky muka a cokolvek horlave, pripadne spreje nesmu byt v blizkosti rury, ak sa ti chytia a prevali sa to, poistovna ti automaticky zamietne poistnu udalost... ak rura ide hodinu to je bezna dlzka nic extremne, v sucasnosti maju sporaky v sebe poistku proti prehriatiu ktora sa automaticky vypne pri urctej teplote.... podla mna sa ti to len zda lebo si predtym nemala vstavane rury

aalt
4. aug 2026

A este teda. Veci v zasuvkach pod rurou su teple. Urcite nie horuce. Pod indukciou je teplejsie, tam ale na to vlastne priamo fuka chladiaci ventilator.

ajsha123
4. aug 2026

My sme mali rúru tiež Elektrolux, bola zabudovaná, okolo nej zhora zdola doska. Pod doskou bol šuflík, ale nikdy som si nevšimla, žeby boli veci v šuflíku horúce.. nezdá sa mi, že je to u Teba ok.... Piecť hodinu, to nie je dlho .. určite to nechaj niekým skontrolovať