icon

Prehrievanie zásuvky pod rúrou pri pečení: Je to normálne?

4. aug 2026

Máme pod vstavanou rúrou zásuvku na plechy a utierky. Keď pečiem dlhšie, všetko vo vnútri je dosť horúce, nie iba samotná zásuvka. Rúra je pritom nová a namontovaná podľa kuchynskej linky.
Je to pri vstavaných rúrach normálne, alebo by sa pod ňou veci takto prehrievať nemali?
Bojím sa, či to nemôže zhorieť.

purple_wolf
•
4. aug 2026

@anonym_autor co znamena dlhsie piect??? kde presne mas tie utierky?? nie je to normalne ... aka znacka jr ta rura???

autor
•
4. aug 2026
@purple_wolf

@anonym_autor co znamena dlhsie piect??? kde presne mas tie utierky?? nie je to normalne ... aka znacka jr ta rura???

@purple_wolf Myslím tým približne hodinu a viac, napríklad keď pečiem mäso. Utierky mám v zásuvke priamo pod vstavanou rúrou, spolu s plechmi, a sú potom na dotyk dosť horúce. Rúra je Electrolux, presný model musím pozrieť.

aalt
•
4. aug 2026

Ta rura mala v navode ake odstupy a vetranie pre montaz potrebuje. Ak to je zachovane, je to ok. Ak nie je problem. My mame celu skrinu, kde je rura a mikrovlnka odvetranu..Ma zospodu a zvrchu vetracie mriezky.

purple_wolf
•
4. aug 2026
@anonym_autor

@purple_wolf Myslím tým približne hodinu a viac, napríklad keď pečiem mäso. Utierky mám v zásuvke priamo pod vstavanou rúrou, spolu s plechmi, a sú potom na dotyk dosť horúce. Rúra je Electrolux, presný model musím pozrieť.

@anonym_autor ok, suche veci ako utierky muka a cokolvek horlave, pripadne spreje nesmu byt v blizkosti rury, ak sa ti chytia a prevali sa to, poistovna ti automaticky zamietne poistnu udalost... ak rura ide hodinu to je bezna dlzka nic extremne, v sucasnosti maju sporaky v sebe poistku proti prehriatiu ktora sa automaticky vypne pri urctej teplote.... podla mna sa ti to len zda lebo si predtym nemala vstavane rury

aalt
•
4. aug 2026

A este teda. Veci v zasuvkach pod rurou su teple. Urcite nie horuce. Pod indukciou je teplejsie, tam ale na to vlastne priamo fuka chladiaci ventilator.

ajsha123
•
4. aug 2026

My sme mali rúru tiež Elektrolux, bola zabudovaná, okolo nej zhora zdola doska. Pod doskou bol šuflík, ale nikdy som si nevšimla, žeby boli veci v šuflíku horúce.. nezdá sa mi, že je to u Teba ok.... Piecť hodinu, to nie je dlho .. určite to nechaj niekým skontrolovať