icon

Prerábka bytu z 2,5-izbového na 3-izbový

porada586
4. júl 2025

Bratislava prerábka 2,5i bytu na 3i

Ahojte.

Chcel by som poprosiť o radu, či by bolo možné nasledovný pôdorys bytu prerobiť tak, aby sa kuchyňa presunula do obývačky a teda

1. Z kuchyne a tej pol izby by bola jedna veľká prepojená izba alebo
2. By vznikli dve menšie izby

Neviem ci by to bolo možné z toho dôvodu, že stúpačky sú pri kúpeľni (asi jediné) takže odpad z kuchyne by bol problém

Čo si o tom myslite?

zalka
•
4. júl 2025

@porada586 kamoš ma niečo podobné, kuchyňu teda pracovnú dosku a skrinky ma umiestnené ako si nakreslila ale medzi dverami z chodby a kuchyne ma ďalšiu časť kuchynskej linky kde je drez a sporák... A oproti ma jedálenský stol
Z kuchyne ma spálňu...
A gauč ma umiestnený pod oknom a TV v takej polstene co ma murovanú od dverí z pôvodnej kuchyne asi tak 1.5 m dĺžka a cca 1.5 metra výška... A o tu polstene z jednej strany je TV a z druhej kuchynská linka.

katulienkax
•
4. júl 2025

Tak to si vobec neviem predstaviť ako budeš riešiť odpad a ťahať prívod vody cez celu chodbu a nedajbože ak mas plyn aj hadicu na plyn cez pól bytu 😲

beata_k
•
4. júl 2025

@porada586 Ja by som kuchynu presunula do vedlajsej izby ( 7,3 m). Kupelnu a WC posunula viac do chodby. Z byvalej kuchyne urobila dalsiu izbu zvacsenu o ten kusok co by sa kupelna a wc posunuli do chodby.

andreatytler
•
5. júl 2025

@beata_k Ale tym bude mat stale rovnaky pocet izieb, iba kuchynu vymeni na nove miesto.

zyxie
•
5. júl 2025

@porada586 tie dve miestnosti - teda malú izbu a kuchyňu nikdy nepripomína, je medzi nimi nosný panel. Ten sa vyburat nedá, hlavne nie v takom rozsahu ako si to predstavuješ. Keby ze som tvoj sused nebola by som nadšená z akéhokoľvek otvoru do nosného panelu, aj keby ti na to dal statik posudok.

zyxie
•
5. júl 2025
@zyxie

@porada586 tie dve miestnosti - teda malú izbu a kuchyňu nikdy nepripomína, je medzi nimi nosný panel. Ten sa vyburat nedá, hlavne nie v takom rozsahu ako si to predstavuješ. Keby ze som tvoj sused nebola by som nadšená z akéhokoľvek otvoru do nosného panelu, aj keby ti na to dal statik posudok.

@porada586 debilna automatická oprava. Nie nepripomína ale neprepojis. O natiahnuti sieti ako kanalizácia a voda, pripadne plyn do obývačky ani nehovorím. Táto predstava je dosť nereálna.

beata_k
•
5. júl 2025

@porada586 Posun chodbu az do konca. Ta stredova miestnost bude nepriechodna s vznikne samostatna miestnost.

porada586
autor
•
5. júl 2025

Ďakujem za odpovede, uvažujem ešte nad tým že možno by sa to dalo vyriešiť pultom v kuchyni, ktorý by mal umývadlo a umývačku

kp7333
•
5. júl 2025

Priklanam sa k nazoru @beata_k presunut kuchynu do uzkej miestnosti tak, ze by linka bola zrkadlovo k sucasnej linke, rozvody by sa potiahli len cez stenu. Sucasna kuchyna ma lepsi podorys na izbu, mozno by sa dala este o kusok zvacsis na ukor kupelne a obyvacky. Kazdopadne sa porad s architektom.

kp7333
•
5. júl 2025
@porada586

Ďakujem za odpovede, uvažujem ešte nad tým že možno by sa to dalo vyriešiť pultom v kuchyni, ktorý by mal umývadlo a umývačku

@porada586 kychynska linka ma hlbku 60-70cm, nemyslim si, ze by da zmestila medzi dvere. Okrem toho mi nepride prakticke prechadzat cez kuchynu.

martinka17
•
5. júl 2025

Nebudeš spokojná nikdy s tou linkou vo veľkej izbe za dverami. Bude ti stále niečo zavádzať, vadiť, bude to stiesnene a tá akože izba so šírkou 1.75 je nepoužiteľná. Ako ti píšu vyššie, správ z prvej izby úzku kuchyňu iba na varenia a budeš mať pekné 3 izby. Ináč to bude také polartane, poplatene ale nič užitočné.

benit
•
5. júl 2025
@kp7333

Priklanam sa k nazoru @beata_k presunut kuchynu do uzkej miestnosti tak, ze by linka bola zrkadlovo k sucasnej linke, rozvody by sa potiahli len cez stenu. Sucasna kuchyna ma lepsi podorys na izbu, mozno by sa dala este o kusok zvacsis na ukor kupelne a obyvacky. Kazdopadne sa porad s architektom.

@kp7333 ja by som to riesila tiez tak. Kuchynu do tej pol izby. Jedalensky stol v obyvacke. Namiesto kuchyne dat spalnu, co potrebujes fakt len na spanie. Skrina sa zmesti. Este tam je aj balkon, co je super. Zamuruj dvere do kupelne.

lubka73
•
5. júl 2025

ak sa da ja by som namiesto kupelne spravila kuchynu taku otvorenu do chodby jedalensky stol do obyvacky , a v tej 1/2 izbe spravila kupelnu /pri vstupe mozno satnik, a z kuchyne izbu

jozinxy
•
5. júl 2025

@porada586
Mam niekolko za sebou takze skor ako by som to sam prerobil aby som ma dobry zisk.
1 - kupelnu by som dal do pol izby a bude mat prirodne vetranie a svetlo.
2 - do predsiene by sa mi zmestili vstavane skrine
3- posunul by som chodbove dvere aby zachod bol cast chodby nie otvorenej kuchyne
4- do kupelne by som dal kuchynu
5- z casting otvoril do obyvacky kolko dovoli statik ale vela netreba
6- ziskal by so perfektne detsku izbu s balkonom

martin96321
•
7. júl 2025

@porada586 Da sa to,len potrebujes laicky povedane urobi podium koli odpadu