icon

Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?

29. mar 2022

Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂

zuzuliennka1
1. apr 2022

@k_a_j_k_a zaujimalo by ma, co to maju ludia za susicky, ze sa im tam este hodinu po dosuseni prevaluje pradlo😂 moja dosusi, vypne sa, hotovo

mirkovagabicka
1. apr 2022

@zuzuliennka1 my mame tiež takú že istý čas este popretaca prádlo a potom sa vypne až 🙂 ale možno sa to nastavuje niekde

k_a_j_k_a
1. apr 2022

@zuzuliennka1 my to máme tak ako píše @mirkovagabicka tiež po dosušení ešte sušička prevaľuje prádlo, aby nebolo pokrčené, keď ho hneď neposkladáš. Mňa by inak zaujímalo či im nevadí, že ráno vyberú prádlo celé pokrčené 🤦

uhgara
1. apr 2022

@k_a_j_k_a takto nesusim an nie kvoli tomu dokrceniu, ale ked neotvorm hned susicku, ta para sa m zrazi znova na pradle a ostane vlhke alebo potom zatuchne, takze cez noc ani neperiem ani nesusim

penelope2066
1. apr 2022

@misinka26 tak to je iné.

zuzulka558
1. apr 2022

Mne by to asi nevadilo keď raz za čas,,, napr. pod nami sa prerába vo veľkom byt už asi polroka,,, mladšia ma rok a evidentne jej to nevadí spi ako zabita a pod ňou sa vŕta 😁 ale najdu sa taký že príde na návštevu a trepe mi ako by to nezniesol a sťažoval by sa keby mu dieťa spalo,

cacianka
1. apr 2022

@misinka26 aj ja opakujem, doma nemusia takmer nič počuť, ale zvuky vybrácie spotrebičov sa prenášajú panelmi, stavebnymi prvkami, potrubím, stupackami, rezonuje to aj napr cez vaňu a odpad.
Takže ak nie je práčka v lufte vďaka Potterovej paličke, tak môže byť hluk u susedov väčší ako doma.

magduska2
1. apr 2022

@cacianka Ja neviem ,co na tom nechápu...evidentně niektoré nevedia ako sa "prenáša zvuk a čo sú zvukové vibrácie " 🤦‍♀️ Tie uzasne obhajovania,ako ona doma nič nepočuje cez dvere,tak určitě nepočujú ani susedia 🤣 tak to je gól...k tomu asi není čo dodat 👍🤭

barbora_tn
1. apr 2022

Určite nie. Bývala som na novej bytovke, boli tam papierové steny. Suseda pod nami pravidelne zapinala práčku o desiatej v noci čiže odstredovanie bolo okolo pol noci. Zakaždým mi zobudila obidve deti ja som pri tom ramuse nemohla ani zaspať. Možno u vás to nie je počuť ale hluk z tej odlietajucej práčky sa šíri po stenách. Keď bývam v byte nemyslím len na svoj komfort a pohodlie ale aj na komfort a pohodlie mojich susedov. Aj keď v dnešnej dobe sa na to asi vôbec neprihliada.

linda117
1. apr 2022

Snazim sa vecer bezne nepustat pracku, ale vo vynimocnych situaciach pustim, napr ked su deti chore. Nasi susedia pustaju aj v noci a nejak ma to nerusi, ale viem si predstavit ze ked ma niekto lahky spanok moze ho to vyrusovat

saurika
1. apr 2022

Podla zakona by mal byt klud od 22:00 - 07:00. Co znamena neklud sa lisi od cloveka. Pre mna sprcha, umyvacka riadu a pod nie su hlucne. Mozu byt pocut, ale mierne. Nevadi mi to ani po 22:00. Pracka je pomerne dost hlucna zalezitost pri odstredovani, takze musi byt pre mna do 22:00 doprane. Vysavanie detto. To su veci, co vieme kontrolovat. Potom su veci, co nevieme kontrolovat, aby neboli hlucne po 22:00, ako revuce batolata a neuroticki domaci milacikovia 🙂) to uz je ale kapitola sama o sebe 🙂)

zuzulka558
1. apr 2022

@barbora_tn v novych sme vydržali bývať ani nie rok tam počuješ ako s prepáčením niekto nad tebou ští😂 bývame v starom a to sa nedá porovnať

zuzuliennka1
2. apr 2022

@k_a_j_k_a ja ho pokrcene nemam 😁🤷🏼‍♀️

zuzuliennka1
2. apr 2022

@magduska2 neverim, ze sme jedini, co mame pracku, nakolko ja som fakt este za cely cas nepocula nijaku pracku ani susicku, ak, tak uuplne vynimocne a aj to len vtedy, ked som sa na to naozaj sustredila. Tak nechapem, ked ja nepocujem pracky naokolo, ako by uz len napr. ta nasa mohla tak strasne vadit

k_a_j_k_a
2. apr 2022

@zuzuliennka1 to si prvá, kto nemá prádlo, keď ho nechá v sušičke dlho, pokrčené. Ja poznám xy ľudí, čo majú rôzne sušičky a robí to každému. Vlhké ho nemáš?

barbora_tn
2. apr 2022

@zuzulka558 hej presne my sme už odstahovaní na dome našťastie. Ale odzili sme si tam svoje. Nezabudnem ako muž vŕtal do steny diery na garnize to ako keby do papiera zavrtal. A garniza padla po týždni aj so závesom 🙈😂😂

luckamjar
2. apr 2022

Je zaujímavé sledovať ako tu väčšine vadi púšťanie spotrebičov po 22.00 ale príde im v poriadku ich všetky spustit okolo 5.00 ráno…🤷‍♀️

zuzuliennka1
2. apr 2022

@k_a_j_k_a nie 🤷🏼‍♀️ ono zas ak uz periem a susim tak neskoro (nerobim to kazdy den, ak to tak vyznelo, ale proste sa to stane) tak periem veci, ktore nevadia, ze ostanu - uteraky, spodne pradlo, sportove veci, rifle, moje tricka…. urcite by som na noc nedala prat a susit bluzky, polokosele a ine manzelove tricka do prace, elegantne nohavice a pod. tie vytahujem hned po vysuseni a ihned teple skladam, kedze teda nezehlim.. ale pri veciach, kde to nevadi, periem a susim na noc, lebo to su celkovo aj dlhsie pracie cykly a aj susenie, napr. bavlna na 60 mi perie cez dve hodiny, susi rovnako, tmave na 40 perie hodinu a susi 1h10m

zuzuliennka1
2. apr 2022

@luckamjar asi tak, o 5:00 to uz nikoho nezobudi? 🤷🏼‍♀️ niekto po nocnej musi byt isto nadseny.
ja to beriem tak, ze to je proste zivot v panelaku, vzdy bude nieco, co kazdemu obyvatelovi vadi, a co nevadi jednemu, vadi inym

luckamjar
2. apr 2022

@zuzuliennka1 ja akože beriem dôvody a zastávam názor že áno, ideálne ani tak ani tak, ale nie každý chodí na smeny na 6.00 a spavat o 20.00🤷‍♀️ praveze vo väčších mestách kde je bežne pracovná doma 9.00-17.30 je ten život úplne o inom. Su ľudia čo sa o 5.00 ešte len otáčajú na druhý bok 😁

zuzulka558
3. apr 2022

@zuzuliennka1 toto ma napadlo, mame vedľa suseda v garsónke a mame dobre vzťahy navštevujeme sa zbožňuje naše deti,,, raz som prala boli sme u neho na káve a cez stenu veru nebolo pracku počuť 😁 a vždy som sa bála co mi povie, nakoniec že on nič nepočuje

rebeca40
3. apr 2022

@lenttillka14 Tak asi mate stastie na tolerantnych susedov a kto chce vie si cas zorganizovat tak aby nerušil v noci.
To nie je len o tom ze je človek na materskej.

kvetinka75
6. apr 2022

@zoro9836 ale tak jasné že záleží od spotrebičov ale už len zo zásady, že ja chcem mať kľud, tak nebudem nič púšťať večer.

jozef29
27. dec 2022

Od 22:00 začína nočný kľud a ak vaša práčka presiahne hladinu hluku 50 dB (túto hladinu zvuku môže dosiahnuť práčka pri žmýkaní ) tak susedia môžu na vás zavolať políciu. Nehovoriac o nepríjemných vibráciách. A nehnevajte sa na mňa ale presne takúto osobu máme nad nami ktorá pravidelne púšťa práčku v neskorších hodinách a garantujem vám že mám toho plné zuby. Sú ľudia ktorí chodia spať skôr kvôli rannému vstávaniu do práce a určite sa nechcem o pol jedenástej budiť na žmýkajúcu práčku. Ak vám toto nedôjde tak potom neviem...

lavinis
27. dec 2022

Jasné že nepúšťam
Držím sa zásady Nerob ostatným to, čo nechceš aby robili tebe

kvetinka75
28. dec 2022

@jozef29 tak to poznám, my sme mali susedov, ktorý prišli z poobednej o 23 hod. Pustili pračku a tá žmýkala o jednej v noci. Nič príjemné. A vraj kedy majú prať? Kľudne mohli doobeda, keď boli doma. Slobodní, bezdetní a nemajú si kedy dať oprať. My niekedy vstávame o piatej , tak chodíme skôr spávať a je to nepríjemné byť pravidelne nevyspatý. Ale to niektorým ľuďom, žiaľ, nevysvetlíte.

svokrinjazykmonika
28. dec 2022

Priateľ má pravdu. V bytovkách väčšinou platia také nepísané pravidlá. Veď je to taká základná slušnosť nerobiť v noci hluk, nepúšťať hlučné spotrebiče alebo napríklad neprášiť veci z okna na tej strane, kde sú záhradky.

kvetinka75
28. dec 2022

@magduska2 to sú tie inteligentné osoby, ktorým aj keď neviem ako problém vysvetlíš, nepochopia. lebo....

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
28. dec 2022

@jozef29 a bol si sa tej osoby opytat, preco pravidelne perie v noci?