Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?
Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂
Nepúšťam, ale iba preto, že sa mi už po 22 hodine určite nechce venovať sa prádlu... Susedia perú, ale nevadí mi to...
@svokrinjazykmonika toto nie je nepísané pravidlo, neviem ako v ostatných spoločenstvách bytov, ale v našom domovom poriadku sa jasne píše, že púšťať práčku po 22 ej, je zakázané.
@zuzuliennka1 medzi 22:00 a 6:00 je nočný kľud ktorý sa má dodržiavať. Nie je to žiadna veda.. A ak niekto napíše že púšťa práčku o 5:00 tak je taký istý ignorant ako ten čo ju pustí o 22:00.
bývame v radovej zástavbe v dome a nepustam ani jedno, ani druhé neskôr ako o nejakej 19tej
Ja v byte nepustam, max do 21:00 aby už dopralo. No zrovna včera v noci nad nami štartoval vrtuľník (okolo 22:30) a veľmi mi to vadilo.
@jozef29 ved v poriadku, ja pisem, ze sa tiez snazim, aby mi dopralo a dosusilo do tej 22:00, vynimocne ide susicka dlhsie a tu urcite k susedom nepocut.
Ale to je proste zivot v panelaku. Ja mam susedu lekarku, chodi na nocnu, z nocnej. Kolkokrat sa sprchuje alebo kupe aj 23:00 a to pocut tiez. Umyvacku k susedom urcite nepocut a nove pracky takisto.
Mne zas vadi ze susedia vrtaju v nedelu. Zivot v panelaku je proste taky - neda sa vyhoviet vsetkym, co vadi jednemu, nevadi druhemu. Niekto mozno neperie o 22:00, ale fajci na balkone. To mi vadi ovela viac, ako pustena pracka.
Bud sa s tym zmierit, alebo sa odstahovat
@zuzuliennka1 lenze je rozdiel prist z nocnej a osprchovat sa. Ak raz ma taku pracu ovplyvnit sa to neda. Pranie sa da naplanovat si.
Podla mna je ohladuplne neprat po 22hod v byte (citila by som sa vinne voci susedom), na druhej strane ak pustis pracku o 18hod ked prides z prace (moja perie 3hodiny) a potom prehodis do susicky (zas 3hodiny) tak sa clovek tazko zmesti do toho casu. Rano das prat tazko ked chodis do prace lebo by to nemal kto prehodit a cez den by tam pradlo zatuchlo... Neviem no je to tak 50 na 50 kto ma pravdu. Ak si cely den doma je samozrejme prat cez den ale nie kazdy ma tolko casu. Ja byvam teraz v dome.
@kvetinka75 aj vrtanie sa da naplanovat, to mi napr. prekaza hlavne v tu nedelu, ale neurobim s tym nic.
a pisem len, ze tu sprchu pocut, nie ze mi to vadi 😉 ja to viem pochopit, lebo aj mne obcas treba prat vecer, mam dieta ktore je obcas aj hlucne v case nocneho kludu,.. a zvuky a hluk su v panelaku proste pocut viac. a byvanie v panelaku je proste o tom, ze sa neda vyhoviet vsetkym.
ako hore monika pisala, ze je “nepisane pravidlo” neprasit veci z okna/balkona ked ma dole niekto kvety.
a ze ja som napr. nefajciar a podomnou susedia fajcia skoro 20h denne a absolutne si preto nemozem na balkone spravit nijake posedenie, ani tam susit veci (preto mam susicku) a vetranie si doslova musim planovat - na to uz nie je nijake nepisane pravidlo? 🙂
nebyt tych fajciarov, nesusila by som v susicke veci vecer (a v noci obcas), ale pekne na balkone, nuz mam smolu 😁🤷🏼♀️
Po 22:00 nie ale stalo sa mi, že sušička išla ešte o 21:30
Ale písala som susede pod nami, že má to mrzí, že ešte nedosusila paplón

@svokrinjazykmonika a ked nemam kde inde prasit veci, len z obyvacky z balkona? suseda ma podomnou dole muskaty. Zatial sa nestazovala.
Nie vzdy sa da