Rada ohľadom kvetov
Ahojte, veľmi by som vás poprosila o radu ohľadom mojich muškátov. Prikladám fotky. Ako im pomôcť, sú už na vyhodenie?
@miskooo1987 No, tak ja som ich mala pekne, ale malo kvitli. Kdesi na internete som našla radu, že dat cukor alebo cukrovú vodu a ta im pomôže viac kvitnúť. Tak som dala do hliny lyžicu cukru. A aby toho nebolo málo, zasa som čítala na inej stránke, že ocot dodá pôde potrebné živiny. Tak som zasa dala po lyžici octu. Začali postupne akoby vadnuť a po 2 dňoch som ich osprchovala. Potom som urobila tie fotky. Asi ich mam rovno vyhodiť, však? A pôdu tiež....???? Takto hlúpo si zničiť kvety a aké boli drahé.... 😢 No to tak, keď čítam kadejaké rady na internete od ludi, ktorí možnože ani ne radili dobre. Som smutná.....
podľa mna si ich tym octom spalila,ja viem skušame všetko,ale ja som tak mala rok dozadu krasne surfinie a skušala som tiež prirodne hnojiva,a tak ich napadli mušky,že som ich musela vyhodiť,už by som viac neskušala,😉
Presaď ich do novej zeminy a tie väčšie škaredšie listy z nich poobtŕhaj. Z tých už predpokladám nič nebude. Potrebujú vyhnať nové.
@taskataska Ahoj, dnes som postupovala presne podľa tvojej rady. Tak im dám týždeň a uvidím, čo sa s nimi stane...
Baby a keď som tie muškáty úplne zrezala (oholila), tak ešte začnú z nich rásť listy? 😂

Majú dosť vody??? Lebo takto vyzerajú moje po predĺženom víkende na priamom slnku....
Nedostatočne info, majú čerstvú hlinu? Je to akútne? Koľko rokov majú? Koľko a čím ich hnojis? Kedy išli von? Kde bývaš? ..... lebo fakt z tohto si poradím maximálne že ich skús poliať....