Renovácia strechy - cena
Zdravím. Prosím vás dávali ste si niekto renovovat strechu lepenkou? Na koľko vás vyšla ak vám to robila firma a cca koľko m2.
@hacula1816 mozem len suhlasit. ono su tie kadejake ral cisla no tiez sa nam stalo ze ked sme boli pozriet aj odkvap a odfotili si to tak sme neboli s tym stotozneny ze by to bol rovnaky odtien.
tak odkvap uz tolko kupis hocikde, napriklad aj v hornbachu a este aj za dobru cenu, z toho sa nestriela, su aj dolezitejsie prvky na streche. 😇
@moncurienula jasne je pravda ze je dolezitejsie riesit napriklad material alebo aj zateplenie. ten odkvap vsak ma tiez nejake opodstatnenie a funkciu a myslim si ze nikto nechce aby mu napriklad farbovo nesedel ku krytine.
a pri tych odkvapoch treba dbat konkretne na nieco alebo je to fakt jedno aky clovek vyberie? pride mi to ako dost nepodstatny komponent, ale tak mozem sa mylit. velakrat na tych detailoch praveze zalezi, a toto nemusi byt ani taky detail, ako sa moze zdat.
@sims4 hlinikove su asi naj by som povedala, tie su odolne voci hrdze ako aj voci poveternostnym vplyvom, ale zase sa mozu poskodit pri mechanickych narazoch, ale tak tam je mala sanca, ze sa s tym nieco take realne stane, ze. 😀
@moncurienula hlinik tiez nie je najhorsi material, no byva drahsi. my mame plechovy odkvap Zenit a napocudovanie na to ze je plechovy tak nebol vahovo ani taky tazky, ale je jednoznacne odolnejsi a pevnejsi a cenovo vysiel lacnejsie.
@hacula1816 a tie plechove sa daju napriklad aj prestriekat farbou, ci nie? viem, ze ocelove ano, ale toto neviem. vies, keby cloveka po nejakom case ta farba omrzela, aj to sa stava. 😅
@vierka_z ako ved mozne to je 😀 len tam treba potom pripravit dobre ten podklad a druha vec je ze treba dbat aj na ochranu pred koroziou. cize neviem toto by som radsej neriskovala. daj si taku farbu neutralnu alebo taku ktora vies ze ta neomrzi 😀
@nicollette332 ako dbas na ochranu pred koroziou pri odkvape? 😀
@win_gi no podla mna by tm mala byt nejaka povrchova uprava automaticky dana. ved je to odkvap tak sa pocita s tym ze bude vystaveny vode nonstop tak nechces aby ti zhrdzavel po jednej sezone 😀
@petricienka My sme si nasli, ze patina zvysuje zivotnost a pri tomto materiali napriklad ani netreba dalsie upravy ani natieranie. 🙂 Tak mozno niekomu pomoze.
@rucka77 moze byt, nehadam sa 😀 no tento odkvap, ved mame ho aj my lebo sme robili tiez strechu cez nich, je osetreny povrchovou upravou prelak ak ti to nieco hovori. je to v podstate kvalitny polyuretanovy lak, ktory sa aplikuje na ozinkovany plech a chrani ho tak pred oxidaciou a poveternostnymi podmienkami.
@moncurienula Závisí od toho kde bývaš. V dnešnej dobe keď sú už tornáda a zemetrasenia aj tu vo vnútrozemí ťa nemôže nič prekvapiť. Takže je lepšie prihliadať na tu odolnosť a kvalitu. A keď to dokážeš zohnať za priaznivú cenu tak tam potom nie je o čom 😉
@sims4 mna by zaujimalo - vy ste menili len strechu alebo aj krovy? ako stary dom ste rekonstruovali? 🙂
@vierka_z ako ja si myslim ze ked raz ides nieco rekonstruovat alebo davat na novo tak si vyberies tak aby ta to neomrzelo 😀 a neviem ci dokaze cloveka omrziet prave farba krytiny. pokial ju samozrejme nebudes davat nejaku kriklavu 😀
@hacula1816 tak nepytala som sa na krytinu, cisto len ten odkvap, co je vlastne len velmi mala cast, a to si myslim, ze problem nie je.
@vierka_z ja si osobne nemyslim ze by to mohol byt pri odkvape problem, ale zbytocna robota podla mna a hlavne nemas nikde zarucene ze to bude ucinne a efektivne a ze to nesposobi nejake neduhy. napriklad farba sa ti nemusi ani dobre chytit, cize sa ti moze casom zacat olupovat a pochybujem ze sa ti to bude chciet prestriekavat potom stale 😀
@nicollette332 z toho vyplyva, ze najlepsi material je teda aky? 😀
@vierka_z plech a pozinkovany - to je podla mna super volba 🙂 tym nic nepokazis a aj pan manzel sa ti podakuje kvoli instalacii 😀
@nicollette332 akoze tip mu mozem dat, ale poznam ho 😀 myslim, ze najde 100 argumentov, preco vybrat nieco ine. 😀 doteraz sme sa nezhodli na nicom, takze nevidim dovod, preco by ma posluchol v tomto pripade. 😀
@vierka_z no tak mozno ked mu opomenies to ze si odkvap v podstate navrhli samotny klampiari (a oni vedia toho o tychto veciach viac ako on predpokladam 😀 ) tak by ti mohol konecne na nieco prikyvnut 😀
@nicollette332 to by mohlo fungovat 😀 ja sa hlavne potrebujem uz niekam pohnut, lebo mam pocit, ze momentalne sa nic neriesi u nas ohladom rekonstrukcie, proste stojime na mieste. a teraz ide zima, takze sa to zase odlozi vsetko... no kazdopadne dakujem za tip.
@vierka_z toto je najhorsie ked sa stoji a nikam to nevedie. podla mna rekonstrukcia je horsia ako keby robite na novo. predsa len pri tej rekonstrukcii treba zvazit viacero faktorov a veci, tiez sa tam jedna o statiku aby sa to co uz je postavene nepretazilo viac ako predtym apod.
@petricienka je to tak, je jednoduchsie vsetko dat nove ako prerabat, ja uz by som do toho druhykrat veru nesla.
@vierka_z tak robi sa aj v zime, to zase chlad nie je problem si myslim.
@moncurienula pokial nemas alergiu na chlad - to je velmi neprijemne. a zase si myslim ze skor znesies rekonstrukciu strechy cez leto ako ked su vonku mrazy. ale jak je libo. ved na druhej strane pokial je viac chlapov ze im to ide od ruky tak ano da sa.
@miminka91 ja som to skor myslela tak, ze pokial mas kde byt, kym riesis prerabku, tak je to okej. 😉
@moncurienula tak jasné v byte je to úplne o niečom pri prerábke celkovo 🙂 a čo máte v pláne niečo prerábať ?
@sims4 nie, my sme prerabali dva roky dozadu 😀 a nebolo to veru med lizat, ako som uz spominala, uz by som do toho proste nesla znova. ked viem, co vsetko to obnasa, tak uz proste za mna rekonstrukcia nie.

@hacula1816 A nemáš aj fotku, že ako to celé u vás vyzerá? Krytina a všetko? Kľudne môžeš do správy. 🙂