Rúra pečie nerovnomerne: Ako riešiť problém?
Ahojte, posledné mesiace sa mi párkrát stalo, že koláče, ktoré robím roky podľa rovnakého receptu, zostali v strede nedopečené a potrebovali oveľa viac času. Máme doma teplomer na mäso, ktorý môže ísť aj do rúry, tak som zo zvedavosti skúsila teplotu premerať. Pri nastavených 180 °C ukazoval približne 155-160 °C. Je takýto rozdiel ešte bežný, alebo už môže byť problém s rúrou? V záruke už nie je.
@anonym_autor mozno treba len termostat vymenit, niekedy v nich odide bimetal a spinaju zle
@anonym_autor môj muž najprv vymenil termostat, potom vykurovacie teleso. A rúra pečie ďalej. Sú to lacné položky a vymení to zručnejší chlap.
https://teleso.sk/preco-elektricka-rura-pecie-n...
Ak sa ti to kedysi nestavalo pocas toho ako bola v zaruke tak to normalne nie je. Elektricka mi to nikdy nerobila, kedysi plynova ano ale ta to robila vzdy.
@anonym_autor myslim, ze to uz je velky rozdiel v teplote ktora by mala byt a ktora je v trube.
Ak sa mozem pripnut s podotazkou - ja mam zas miesto, kde mi truba pecie trochu viac - v jednom rohu. Ma zmysel to nejak riesit, stalo sa tak uz niekomu? Ci to mam zatial nechat tak? Ventilator bezi a funguje normalne, tak neviem, co si o tom mam mysliet...

Ak sa ti predtým rovnaký recept upiekol skôr, zrejme bude problém v rúre.