Rýchlovarná kanvica - eliminácia vodného kameňa
Dá sa nejako eliminovať tvorba vodného kameňa?
@viestta no čistím ju octom ale príde mi že každú chvíľu. A napriek sitku na kanvici občas prejdu tie kúsky von.
Autorka, alebo si môžeš kúpiť filtračnú konvicu. Vodný kameň sa Ti bude stále tvoriť, ale v podstate menšej miere.
Tiež máme tvrdú vodu, nezrobis nič 🤷♀️ kanvica by ma ani netrápila, to mám vyvarene fakt za minútu. O práčku mám väčšie obavy teda.
@michaela789 Aj do nej môžeš naliať raz za čas ocot, celú fľašu a pustiť program na 90 stupňov.
Mne technik poradil že lepšia je citrónová kyselina, na tieto malé spotrebiče ,ocot je agresívnejší.
Do prania vždy dávam cca 2dcl octu. A raz za čas liter a vyperiem na 90 naprázdno.
@h2 áno, veď čistim ju. Ale nie je to také easy ako s kanvicou, plus ocot vraj môže poškodiť tesnenia a hadice tak sa to snažím nepreháňať. Skúšala som aj na to určené prostriedky ale raz darmo, ocot funguje proste najlepšie.
Len vravím že kanvica je ešte menší problém podľa mňa 😁
Ja som si v Tchibe kupila taky pohlcovac vodneho kamena. Vyzera to ako dratenka. Mam to vlozene v kanvici a nemam vodny kamen.
Je to mozne ale im sa tie kolekcie dost casto opakuju tak treba sledovat eshop ci nahodou
Pre autorku: @viky_21 myslela asi zachytávače vodného kameňa:
https://www.tchibo.sk/zachytavace-vodneho-kamen...
áno, taku pouzivame.. inú vodu ani nepijeme, odkedy sme v novom, lebo nefiltrovana je hnusná na chuť u nás.. a začali sme ju liať aj do rýchlovarnej kanvice a odvtedy som ju čistila raz, aj to tam bolo minimum kameňa.. predtým som ju čistila asi aj každý týždeň 🤷♀️
Co sa mňa týka, keď je viac vodného kameňa, nasypem trochu kyseliny citrónovej a nalejeme trochu vody, nechám pre variť... A je ako nova. Ocot už nepoužívam, smrdí a dlho sa výplachuje.
@viestta toto bola vec kvôli ktorej som sa hádala s mužom, že to nepotrebujeme presadil si svoje a som rada.Mame rovnakú kanvicu a mama ju nestíha čistiť akú majú tvrdú vodu teraz menili aj batérie na umývadle.U rodičov čistím octom všetko ..ale upravovna vody je fajn aj kvôli podlahovke a tak ..
@michaela789 ocot do pracky určite nie 🙈škodí tesneniu a iba neutralizuje zápach .
Ja používam čistič pracky z Eurony .
Nielenže odvapni , ale aj vyčistí pracku.