Skúšal niekto odstrániť pleseň zo steny Sanytolom?
Objavila som pleseň na stene. Viem, že Savo proti plesni by určite zabralo, ale je príliš dráždivé. Neskúšal niekto Sanytol?Pomohol? Je šetrnejší a príjemne vonia. Ďakujem
Ďakujem pekne za rady. Nakoniec som sa dočítala, že pomáha peroxid vodíka. Dnes som ho použila a na pohľad plesne niet, uvidíme, aký bude dlhodobý výsledok, Pre zaujímavosť, napíšem, aký je efekt.
@miriam439 Zdravím Vás 🙂 Tam, kde som mala najväčší problém na najväčšej ploche, tam peroxid skutočne pomohol a odvtedy (použila som iba jednorázovo, neriedený na handričku) plesne niet. Ale je pravda, že v tej miestnosti som začala aj častejšie vetrať. Ale ked som peroxid použila v rohu, kde permanentne zateká v zime z okna, tam napriek peroxidu sa pleseň stále obnovuje.
na miestach, kde sa opakovane vracia plesen treba zoskrabat omietku a pouzit novu protiplesnovu, mne to pomohlo a to som bojovala s plesnou 2 roky, kazdu zimu

@maybe888 Ja odstraňujem aj Savom ale dá sa aj octovou vodou najlepšie v čase ubúdajúceho mesiaca (v čase od splnu po nov) t.j.napr. aj túto sobotu (to je upratovanie v súlade s prírodou).