Skúsenosti so stodolovými dverami v obývačke
Ahojte viete mi poradiť z vlastnej skúsenosti?
Chcem dat do obývačky stodolove /zasuvne dvere.
Manžel má od toho odhovara ze nemusia byt tak odhlucnene ako klasické a ze sa časom opotrebuje ta koľajnicka a môže to byť hlučné.
Ako ste vy spokojný s takýmito dverami?
Ďakujem
Máš klasické slovenské bývanie ?Ak áno to bude ako päsť na oko ,otrasne to je ten tak v priestore zavesené
Máš klasické slovenské bývanie ?Ak áno to bude ako päsť na oko ,otrasne to je ten tak v priestore zavesené
@minenkaa nepýtam sa na dizajn ale na ucelovost
@minenkaa system zavesenia "stodolovych dveri" moze byt pouzity aj na dvere v beznom dizajne, ako su vsetky ostatne v interieri. Dokonca sa vyrabaju uplne minimalisticke systemy zavesenia, nie len tie "rustikalne. Stodolove, teda posuvne dvere nie su len z hrubych dosak ako na chlieve
@minenkaa nepýtam sa na dizajn ale na ucelovost
@lenka280821 tak potom niesu moc dobre na obyvacku
@minenkaa system zavesenia "stodolovych dveri" moze byt pouzity aj na dvere v beznom dizajne, ako su vsetky ostatne v interieri. Dokonca sa vyrabaju uplne minimalisticke systemy zavesenia, nie len tie "rustikalne. Stodolove, teda posuvne dvere nie su len z hrubych dosak ako na chlieve
@viestta viem ako to funguje a čo sa vyrába a podľa mňa to určite nie je vhodne ako dvere do klasického slovenského obydlia a už vôbec nie do obývačky
@lenka280821 my to mame, strašne sa mi to páčilo a je to super aj pekné, akurát počitaj s tym že to neodhlučni priestor.
V našom prípade (panelak) su krive steny tak to nevyšlo dobre čo sa tyka funkčnosti...nepasuju.
@lenka280821 Neodhlucni ti to skoro nic. Nepriliehaju tak aby splnali tuto funkciu. Mozno este take, ktore sa zasuvaju do puzdra.
samozrejme , ze neodhlucni, ale treba dat pozor aj na prievan. nemozes mat otvorene okno v jednej aj druhej izbe.
@lenka280821 moja švagriná má, nič nie je hlucne, je to tichucky systém, vôbec to nie je počuť.
@lenka280821 moja švagriná má, nič nie je hlucne, je to tichucky systém, vôbec to nie je počuť.
@margotka17 ja som sice hluchy, ale mechanizmus pocut ! netvrdim, ze je to velmi hlucne, ale v noci pocut aj chodzu v papuciach po podlahe a dvere su hlucnejsie 😉

Ta kolajnica sa opotrebuje tak za 30 rokov, tak toto neries