icon

Výber medzi teplovzdušnou a klasickou fritézou. Tipy vítané

Včera o 10:21

Poradíte?
Zvažujeme ďalšiu kúpu fritezy-predosla klasika dosluzila.
Ísť zase do klasiky,alebo ísť do teplovzdušnej?
Ďakujem pekne za odporúčania a budem rada aj za konkrétne typy s ktorými ste spokojní 🙃

anonym_5aaad9
Včera o 10:24

@anonym_autor nepochopim, ako v dnesnej dobe si niekto moze kupit klasicku fritezu, kde sa jedlo kupe v oleji 🤢. Radsej teplovzdusnu, ale podla mna je to itak zbytocna raroha do domacnosti

biba_18
Včera o 10:25

keď rada máčaš jedlo v oleji tak klasika. keď nerada tak teplovzdušná

biba_18
@anonym_5aaad9

@anonym_autor nepochopim, ako v dnesnej dobe si niekto moze kupit klasicku fritezu, kde sa jedlo kupe v oleji 🤢. Radsej teplovzdusnu, ale podla mna je to itak zbytocna raroha do domacnosti

@anonym_5aaad9 ja využívam teplovzdušnú takmer denne 😒 takže pre mňa to rároha nie je ...

parvinka0001

Každá má niečo do seba a záleží aj ako sa stravujete . Ja napríklad nemám rada z teplovzdušnej karfiol,rezne také mám rada na oleji a vo friteze ani niesu mastné lebo sa super vyprazia. Olejovú len na toto používam. Inak väčšinou teplovzdušnu .

anonym_5aaad9
Včera o 10:26
@biba_18

@anonym_5aaad9 ja využívam teplovzdušnú takmer denne 😒 takže pre mňa to rároha nie je ...

@biba_18 mne staci rura, nepotrebujem na to dalsi spotrebic

biba_18
Včera o 10:28
@anonym_5aaad9

@biba_18 mne staci rura, nepotrebujem na to dalsi spotrebic

@anonym_5aaad9 uhm, hlavne keď je vonku 36 stupňov, alebo keď varíš len 1-2 porcie 😒

anonym_5aaad9
Včera o 10:29
@biba_18

@anonym_5aaad9 uhm, hlavne keď je vonku 36 stupňov, alebo keď varíš len 1-2 porcie 😒

@biba_18 presne tak, robim v rure pre dve osoby. Vcera som tam robila azijske zavitky. Nerada sa zahlcujem milion vecami, ked ta zakladna splni rovnaku funkciu

biba_18
Včera o 10:32
@anonym_5aaad9

@biba_18 presne tak, robim v rure pre dve osoby. Vcera som tam robila azijske zavitky. Nerada sa zahlcujem milion vecami, ked ta zakladna splni rovnaku funkciu

@anonym_5aaad9 v lete neplní, v lete je horúco, ako som už písala. ja nemám letnú kuchyňu ...
a vôbec nespochybňujem že pre teba je to rároha.
len je rozdiel medzi slovnými spojeniami "pre mňa" a "podľa mňa" 😉

anonym_63874c
Včera o 10:33

@anonym_autor teplovzdusna. Je to mala rura menej spotrebuje. Pouzivam casto.

denisa_deniska
Včera o 10:50

Podľa toho, čo od toho očakávaš. Pre mňa sú to dva úplne iné spotrebiče s inou funkciou.

anonym_a3d493
Včera o 10:58
@anonym_5aaad9

@anonym_5aaad9
Ja tu rarohu vyuzivam kazdy den

katkaseiner
Včera o 11:10

vyse 20 rokov som klasicku fritezu nepouzila a som aj proti roznym hranolkam a reznom z fritezy (nehovorim ze nerobim obcas v masti, ale ak by bolo na mne tak len v rure). Teplovzdusnu fritezu som kupila teraz a za mna je mala pre nas (2+2). Za mna je top Tefal Acti Fry, pouzijes len lyzicu oleja na hranolky, ale inak v tom ine nerobim, pretoze tam sa to miesa. Cize rezne by mali opadanu struhanku. Rezne, najradsej kuracie robim v trube. Co sa tyka teplovzdusnej fritezy, deti ju pouzivaju hlavne na dopecenie starsieho peciva - proste nech je ako cerstve, chrumkave

gab
Včera o 11:13

ja tu "rarohu" 😀 pouzivam skoro kazdy den. My moc vyprazane nejedavame, ale zapekane tousty, zapekanky, zapekana cuketa, robim v tom aj lososa (toho zabalim to papiera na pecenie - aby nevyschol, 1 min pred podavanim odokryjem, aby bol chrumkavy aj navrchu) , hranolky , alebo aj na ohriatie pizze. Podla mna je to vyborny pomocnik. A hlavne v tomto teple netreba nic predohrievat a nie je teplo v byte ako z klasickej rury.
za mna teplovzdusna, lebo v nej viem pripravit rôzne typy jedal a nie len vyprazane, takze je multifunkcna.

plushika
Včera o 11:45

Nad klasickou som ani len neuvazovala. Kupovala som tuto https://www.sanitino.sk/concept-teplovzdusna-fr... Uz si neviem niektore jedla ani predstavit robit nejak inak.

anonym_42dcb2
Včera o 12:14

Tak za mňa ani jednu, mám teplovzdušnú a vôbec by mi nechýbala, ak by nebola.

vikusjk
Včera o 12:20

@anonym_autor zalezi, ako casto si ju vyuzivala, tu klasicku myslim, ktora dosluzila. Rozdiel medzi klasickou a teplovzdusnou je obrovsky, pretoze teplovzdusna je vlastne taka mala rura. Nikdy z nej nebudes mat take rezne, na ake si zvyknuta z klasickej, pretoze to jedlo nebude namocene v oleji a nebude sa smazit, ale bude sa tak piect, ako ked ho das do beznej rury. Ja mam obe, klasicku vyuzivam iba na Vianoce, kedy robime hory reznov a ryb, tak to mam ovela rychlejsie, nez smazit to na panvici, my inak cez rok smazene nejeme. V teplovzdusnej robim hranolky, len ich tak postriekam rozprasovacom olejom, alebo losos nam chuti viac, ako z panvice. Stehna su z nej ako z grilu. Proste zalezi, na co ste zvyknuti, podla toho si vyber novu fritezu ;)

rozculena
Včera o 13:10
@anonym_5aaad9

@anonym_5aaad9 súhlasím,okrem tej rárohy

why_not
Včera o 13:55

@anonym_autor Teplovzdušnú fritézu používam takmer každý deň – na omelety, zapekané chlebíky, mäso, zeleninu aj tvarohové dezerty. Je veľmi rýchla, výkonná a jedlo sa v nej pripravuje takmer bez oleja. My doma totiž naozaj nič nevyprážame v oleji, maximálne jedlo zľahka postriekame olejom v spreji. Za mňa je to super vecička😊

sissy27
Včera o 14:17

@anonym_autor teplovzdušná je fajn vo všeobecnosti na prípravu rôznych jedál. Ale také tie čo majú byť vyprážané (rezne, karfiol, syr...) proste to plávanie v oleji potrebujú. Dá sa to zjesť, ale nie je to za mňa ono.
Ja si teplovzdušnú pochvaľujem, je to v podstate konvektomat, nemusíš čakať 10-15 min kým sa ti zohreje veľká rúra, vyprážané je u nás tak raz za rok a to si vystačím s panvicou a olejom.

autor
Včera o 17:42
@why_not

@anonym_autor Teplovzdušnú fritézu používam takmer každý deň – na omelety, zapekané chlebíky, mäso, zeleninu aj tvarohové dezerty. Je veľmi rýchla, výkonná a jedlo sa v nej pripravuje takmer bez oleja. My doma totiž naozaj nič nevyprážame v oleji, maximálne jedlo zľahka postriekame olejom v spreji. Za mňa je to super vecička😊

@why_not akú konkrétne mate?

autor
Včera o 17:43

S akou teplovzdušnou ste teda spokojne?

lienka9
Dnes o 06:35

@anonym_autor za mna urcite teplovzdusku,mas to urcite variabilnejsie ako klasicka friteza..ta je len na vyprazanie,tu vies spravit vsetko.kura uz inde ani nepeciem,ovela lahodnejsie ako v rure.. ruru pustam naozaj malo..