icon

Ktorým vianočným trhom by sme sa mali vyhnúť?

1. dec 2025

Ahojte, kam by ste ani za nič nešli na vianočné trhy? Prečo?

anonym_8f5296
1. dec 2025

Draho, veľa ľudí tlačenica všade, ledva človek nájde pre seba nejaký stôl alebo lavičku kde môže v "pokoji" vypiť víno alebo niečo zjesť, kvôli hluku ledva počuje druhého človeka s ktorým tam je... Pre mňa Vianoce sú o pokoji a čase strávenom s najbližšími nie o tom čo predstavujú trhy, žiadne čaro vianoc som nikde na trhoch necítila a to som bola na viacerých v malých mestách aj metropolách...

lasona
1. dec 2025

@anonym_autor v poslednej dobe obľubujem radšej menšie miesta, kde nemusím na punc čakať 30 min , cize isto nepôjdeme do veľkých miest, s malým dieťaťom nič moc...mozno pôjdeme do polska do ziwiec, alebo pszina...uvidime

ivik4
1. dec 2025

Ja na ziadne. Teda okolo alebo pomedzi ne prejdem ale to ako sucast prechadzky. Nikdy som na trhoch v zime nestala a nedrkotala sa v tej plnke skrz daku klobasu alebo punc :D. Teraz sme par dni v Prahe a nehrozi tiez. Ale keby uz ozaj tak nejdem u nas v tych malych mestach, uz skor cosi vacsie. Vieden, Krakov. Tie su na pohlad pekne

anonym_22212e
1. dec 2025
@anonym_8f5296

Draho, veľa ľudí tlačenica všade, ledva človek nájde pre seba nejaký stôl alebo lavičku kde môže v "pokoji" vypiť víno alebo niečo zjesť, kvôli hluku ledva počuje druhého človeka s ktorým tam je... Pre mňa Vianoce sú o pokoji a čase strávenom s najbližšími nie o tom čo predstavujú trhy, žiadne čaro vianoc som nikde na trhoch necítila a to som bola na viacerých v malých mestách aj metropolách...

@anonym_8f5296 súhlasím, naposledy som na Vianočných trhoch bola u nás v okresnom meste niekedy pred kovid dobou ani to cielene, mali sme školenia. Alkohol vôbec nepijem, a nechápec tých čo hodiny cestujú kvôli tlačenici, a predraženým haraburbám

zuzacka16
1. dec 2025

ja tu len hodím taký poznatok, sestra bola tento víkend v Prahe na vianočných trhoch a povedala, že policajti tam museli riadiť, kadiaľ majú chodiť, že úplná tlačenica, takže nič pre mňa 😉 keby ste sa náhodou chystali 😉

sendy1977
1. dec 2025
@zuzacka16

ja tu len hodím taký poznatok, sestra bola tento víkend v Prahe na vianočných trhoch a povedala, že policajti tam museli riadiť, kadiaľ majú chodiť, že úplná tlačenica, takže nič pre mňa 😉 keby ste sa náhodou chystali 😉

@zuzacka16 tak Praha je Prahe minulý rok keď rozsvecovali vianočný stromček v prvú adventnú sobotu, už ani ľudí nepúšťali na Staromestské námestie. Potom v pondelok to už bolo OK

ivik4
1. dec 2025

Dnes je Praha uz poloprazdna, vidno ze pondelok

zuzacka16
1. dec 2025
@ivik4

Dnes je Praha uz poloprazdna, vidno ze pondelok

@ivik4 áno, cez týždeň tam môže byť úplne inak 😉

mane01
1. dec 2025

@anonym_autor treba sa vyhnúť exponovanym dnom a časom. My chodíme vždy za svetla a cez týždeň…vtedy človek nestojí v rade a netlačí sa v dave. Keď sa začína stmievat a prichádza veľa ľudí, my už sme na odchode. Ale väčšinou si dáme len symbolicky niečo…

anonym_34cf4c
1. dec 2025

@anonym_autor za mňa všetkým 😂,

mameha7
1. dec 2025

@anonym_autor do Bratislavy v Starom meste, do Viedne, Budapešti atď. Neznášam davy, stačilo mi to zažiť raz. Predražené a nemáš si ani kam sadnúť. Radšej mám menšie trhy v okresných mestách.