Máte radi folklór a vyhľadávate vystúpenia legendárnych spevákov?
Mate radi folklor ? Vyhladavate take vystupenia znamych spevaciek legiend ?
@anonym_autor nie, folklór nemám rada, vyhladavam koncerty spevákov, ale rockových
Nie vobec
Folklór ma vôbec nezaujíma, mojim ušiam nie je vôbec po vôli. Spevácke legendy ani nie, skôr rockové/metalové/punkové hudobné skupiny.
neznasam folklor, dychovku, ziadne mcaca mcaca, ake sa hraju na svatbach, kandracovci a neviem este ake boybandy ich typu
Akoze na nejakom dedinskom podujati mi to nevadi, ale ze by som to vyhladavala a doma pustala tak to vobec..
@anonym_autor nevyhľadávam, ale znesiem, keď je autentický (skôr lokálne amatérske súbory, na ktorých vidno, že to robia pre radosť). Pekné je, keď sú tam viaceré generácie a aj keď ide o zostavy/sólo mladučkých ľudí.
Ale keď som videl z profi interpretov napr. Eleonóru V. K. naživo, zblízka (komorne), to bol zážitok.
Folklór určite nie. A neviem čo sa myslí pod legendami ale Helenka Vondráčková ani Karel ma nijak nefascinujú
Áno myslela som konkrétne spevákov folkloru Kandráč Štec Mačoškova Poračova Servicka Rendošovci Svitkove….🙂
ja to nevyhľadávam. ak by som ale mala príležitosť, aj by som si rada vypočula ... (okrem kandráča teda pokiaľ by dával tú svoju muziku, predtým robili ľudovky ale toto čo teraz robí, to ja ee ... )
Zaujíma ma ako umelkyňu taký názor ľudí na kvalitný folklór
kapura a folklorika u nás idú v telke pravidelne. pantľička vystupovala na pár akciách ktorých som sa zúčastnila a aj ľudia z ulice sa zastavovali ... aj zem spieva bol dosť úspešný projekt (či?)
kapura a folklorika u nás idú v telke pravidelne. pantľička vystupovala na pár akciách ktorých som sa zúčastnila a aj ľudia z ulice sa zastavovali ... aj zem spieva bol dosť úspešný projekt (či?)
@biba_18 ano boli urcite zem spieva top
Zaujíma ma ako umelkyňu taký názor ľudí na kvalitný folklór
@anonym_autor mam rada povodny folklor, aj jeho umelecke spracovanie ake ma nariklad Lucnica ci SLUK. Odrhovacky typu Kandracovci, aj ked aj tam sa obcas nejaky ludovy motv najde, nie.
@biba_18 skoda, ze sa Zem spieva nedockala pokracovania. Bol to jeden z TOP programov. Vdaka nemu som objavila nepoznane caro Rusnakov a ich jazyka a spevu.
@viestta kandráč začínal ako plnokrvný folklorista, až neskôr sa to zvrhlo, asi veľa hrával po svadbách či čo ...
@biba_18 ano, pamatam si ho este ako folkloristu biznisom neskazeneho. Ako muzikant nie je zly, aj ma dobry biznis plan, len mne uz ta jeho interpretacia az tak nereze. Na druhej strane, kym je zaujem, tak je aj ponuka.
@viestta ta ty odkiaľ si že si nepoznala rusnakov? 😲 lebo v košiciach ich je plno ...
@biba_18 Rusnakov som poznala, aj osobne nie jedneho, aj sme mali v rodine, aj na Rusnaky sme chodili na navstevy. Lenze nevyspevovali trojhlasy, akurat ked ma vzali do cerkvi, tak tam ma spev polozil do kolien. Ja som netusila co za muziku oni maju.
Krasne !!
Viete chcem vytvorit tradiciu pravidelnost istej folklornej slavnosti (uz mame za sebou 4.rocnik) a hladam inspiracie co by ludi este viac nadchlo. Mame vzdy vypredane ale pre udrziavanie plnych sal by som chcela vediet co by ludi prilakalo tak , ze by sa tesili zas o rok a vykupene by bolo v predpredaji. Ake mena . Dochodcovia nemaju problem zaplatit a uzit si naplno taketo zazitky to mam overene . Mladsi maju a tu hladam ten problem. Nie je to moderne alebo nieco v tom zmysle ?
@anonym_autor viesco mam rada zvuk tradicnych ludovych nastrojov - fujara,cimbal atd. (Ked si predstavis ako kedysi chodila ziva panorama na st2 a tam take hravali), ale folklorne subory a modernu vlnu folkloru to nie. Zaroven si vsak uvedomujem,se je to nasa historia a kultura a mala by byt zachovava, ja vsak nebudem nositelom toho zachovavania 😂. Pacia sa mi rozmanite kroje, ludove stavby atd ale cele toto radim skor do kolonky kulturno-historicke. Nezijem tym,ale rada si precitam a navstivim tieto miesta.
Krasne !!
Viete chcem vytvorit tradiciu pravidelnost istej folklornej slavnosti (uz mame za sebou 4.rocnik) a hladam inspiracie co by ludi este viac nadchlo. Mame vzdy vypredane ale pre udrziavanie plnych sal by som chcela vediet co by ludi prilakalo tak , ze by sa tesili zas o rok a vykupene by bolo v predpredaji. Ake mena . Dochodcovia nemaju problem zaplatit a uzit si naplno taketo zazitky to mam overene . Mladsi maju a tu hladam ten problem. Nie je to moderne alebo nieco v tom zmysle ?
@anonym_autor podla mna z mladych maju vztah k folkloru zvacsa ti, ktori s nim vyrastali (rodinni prislusnici/obec ho robili, oni ako deti/mladeznici/studenti sa ho zucastnovali, alebo ho aktivne robili). Ale postupne sa to bude stavat mensinovym. Globalizacia, individualizmus, konzumny sposob zivota, problemy s byvanim (celozivotne hypo), nizke zarobky v porovnani s cenami, zahltenost socialnymi sietami...
Nevyhľadávam ale obdivujem. Ale myslím naozaj folklór. Z Kandráča mi stoja vlasy dupkom.
Keby bol v blízkosti festival alebo teda niečo na ten spôsob, kde by bol prezentovaný naozaj folklór, kde by si človek mohol vypočuť ľudové piesne, pozrieť rôzne kroje a podobne, tak by som šla.
@anonym_autor môžem sa spýtať, koho považuješ za legendarneho speváka?
@anonym_autor môžem sa spýtať, koho považuješ za legendarneho speváka?
@anonym_6dabf1 vyššie som vypisala 🙂
Povedzme Jan Ambroz , Darina Lasciakova , Marka Macoskova , Anka Poracova , Hana Servicka , Rendosovci , Trio Svitkove

milujem folklór. vystúpenia legiend nevyhľadávam.