Aké je najlepšie prvé auto?
Ahojte, mám 22 rokov a urobila som si vodičák. Aké prvé auto kúpiť aby bolo spoľahlivé, výkonné, finančne rozumné, aby aj nejak pekne vyzeralo a hlavne chcem automat. Oplatí sa kúpiť prvé auto novšie, drahšie, najazdené do 100 000km alebo jazdené 200 a viac ale bude tam predpoklad drahších opráv? Za mňa je rozumnejšia tá prvá voľba alebo?
Ja som mala prve auto nove, teda este ho mam a som spokojna. Ale tu ti zacnu vypisovat ako prve auto potrebujes starsie ojazdene a blablabla. Ja mam 6rokov bez nehody, bez oskretia (mojim pricinenim) takze nevidim zmysel preco by som mala vyhodit peniaze za ojazdene 😂
@anonym_61e807 presne toto že mne aj známi vravia že kúp si nejaké staré ojazdené najideálnejšie manuál aby si sa naučila poriadne šoférovať. Ale mne finančne logickejšie príde radšej novšie auto ale mám ako takú istotu že ešte pár rokov bude v poriadku a nie jazdenka 200tisíc km a na opravách dám viac 😄 ale finančne to viac zabolí teraz dať viac
Najprv som chcela povedať jednotkovú fabiu ale tá asi nebude spĺňať veľa z tvojich kritérií 😁😁
@anonym_61e807 presne toto že mne aj známi vravia že kúp si nejaké staré ojazdené najideálnejšie manuál aby si sa naučila poriadne šoférovať. Ale mne finančne logickejšie príde radšej novšie auto ale mám ako takú istotu že ešte pár rokov bude v poriadku a nie jazdenka 200tisíc km a na opravách dám viac 😄 ale finančne to viac zabolí teraz dať viac
@anonym_autor mna tu davnejsie zato zhejtovali ked som to napisala 😂 uz len cakam kedy tu sa znova niekto do mna pusti, ze pre zaciatocnika nie nove auto. Paradoxne s tymto nazorom som sa stretla len na Slovensku, ked som sa v zahranici na Erasme o tom bavila s rovesnikmi tak pozerali na to divne, ze preco by si kupovali starsie auto, ze samozrejme nove alebo max. "zdedene" zadarmo od starsieho surodenca, rodicov. Toto u nas so starsim autom je asi zakorenene v mentalite ludi a traduje sa to po generacie.
Začala som jazdiť rovno na novom aute, automate, ale keď bolo treba odšoférovala som aj 25 ročnú Octaviu, za mňa určite rovno nové, hlavne kvôli komfortu auta aj samotnej jazdy
ja by som si vybrala spolahlive auto, napr. Toyota
ja by som si vybrala spolahlive auto, napr. Toyota
@anonym_5e18e1 a kia? Alebo renault, Peugeot
mam skusenost, a aj z okolia vidim, ze Toyota je auto na x rokov, spolahlive, nasa ma 15 rokov, znama ma uz pomaly 20 rokov, aj v Toyote nam predajca povedal, ze ju ma pomaly 20 rokov
podla mna je japonske auto vzdy dobra volba
FR auta skor nie, Kia mozno
Kúpiť nove auto je za mna rozumná vec. Ale zase keď to vezmeš z tej druhej stránky, ešte nie si skúsený jazdec, nenarazam teraz na nejake oskretia alebo nehody lebo plechy sa dajú vždy opraviť a výhoda auta do 10r je havarijné poistenie, skôr narážam že nie si vyjazdená a nevieš ešte aký typ auta ti bude vyhovovať, môže byt že si kúpiš auto, pekne ale nebude sa ti na ňom dobre jazdiť lebo čo ja viem bude mat krátke sedačky a bude ta z neho bolieť chrbát, alebo jazdné vlastnosti ti nebudu vyhovovať. Možno si taký typ ako ja že sadnem do hocičoho od smarta až po najväčšiu dodávku a bude ti to jedno, ale moze byt že budeš typ šoféra ako môj muž a tomu stále čosi vadilo na autách.
@anonym_autor jazdenka, je vzdy loteria.Musis vediet presne,ktory model vybrat,potom je super,ked vies,kto na nom jazdil.Pri novom aute,tiez nemas istotu,ze to bude bez problemov.
Kolega kupil novu audinu,ma na nej 36k km a v servise je takmer,kazdy mesiac,permanentne problemy so softverom,zavieranie dveri,naposledy ad blue.Dal cez 50k za auto,myslel si,ze bude mat pokoj,ale opak je pravdou.Ja kupujem väcsinou jazdenky,kludne aj s velkym najazdom,pokial bolo auto dokazatelne servisovane.Zatial som nemal nikdy problem,ale pravda je,ze kupujem len toyoty,subaru a lexus.
@anonym_autor kúp si rovno automat, manuál by som už nekupovala a dobre radia toyota, subaru, suzuki som mala a úplne bez problémov
Citroen C4
Kukni skladovky vw polo, toyota yaris a take tie male modely, kolo 20k zozenies aj automat, kameru, adaptivny tempomat atd. Ziadne stare ch**** nekupovat, manual ti tiez netreba
Mám čerstvo VP a som si kupila Citroen C3,9 ročné,80 tisíc malo najazdené..
1200 km som na ňom najazdila, spokojná som..
@anonym_autor Začínala som na Favorite, potom Ford, Mazda ... teraz už dlho Toyota, najprv Corolla Verso, teraz už 4 roky RAV4 a najlepšie skúsenosti mám s Toyotou.
3-4rocne auto je lacnejsie o 50% a stale je ako skoro nove, vacsinou v tom veku ma tak 80 tis km. Je na tebe, ci financne unesies 50% stratu hodnoty noveho auta... Za 20 tis mas nove male auto Kia, alebo aj 4 rocne mensie bavo, ci audi.
Za mna spolahliva 3-4 rocna jazdenka. Japonec,...
Ja som si ako prve auto kupila hned nove a klop klop doteraz jazdi perfektne,bez nehody, 7 rokov. Milujem ho 🙂
Mala sikovna audi a3 je laska. Ci nove alebo starsie su tiez spolahlive a hlavne iduuu...
Akurat toto budeme doma riesit. Dcéra si robi vodicak. Tiež chcem pre nu male a sikovne auto do mesta, ale urcite nie nove. Nech sa najprv naučí riadne jazdiť, lebo urcite tukne tu, tukne tam... Na starom mi to luto nebude, na novom ano. A nechcem jej dat ani nase auta, su veľké a dlhe pre nu este. Všetko chce svoj cas.
Urcite sa nájdu ludia, ktorí so mnou nesúhlasia, ale mne je to jedno. Naša rodina, nase pravidlá, nase peniaze.
Lacné
Načo je táto otázka dobrá? Ved tu ti napíšu všetci inú značku aj tak.
Pozri si v AAA Auto, maju rozne znacky, rocniky, ale okrem toho nebude to macka vo vreci, takze oprav sa nemusis bat, pokial to niekde neopries ty 😀 Ja by som do novotiny nesla, nech sa trosku vyjazdis, chytis odhad na ceste. Nechaj si od nich poradit, maju skusenosti aj co sa tyka jazdiacich vlastnosti daneho vozidla 😉

Ja som mala prve auto nove, teda este ho mam a som spokojna. Ale tu ti zacnu vypisovat ako prve auto potrebujes starsie ojazdene a blablabla. Ja mam 6rokov bez nehody, bez oskretia (mojim pricinenim) takze nevidim zmysel preco by som mala vyhodit peniaze za ojazdene 😂