Ako stornovať objednávku nového auta?
Baby je veľmi blbe stornovať objednávku auta?
Už je aj vyplatené a čakám už iba na odovzdanie.
Bolo to nové skladové vozidlo, žiadne úpravy podľa požiadaviek... Čiže v pohode ho posunú ďalej..
Storno podmienky netuším, nakoľko mám iba záväznú objednávku a tam to nie je uvedené, zmluvu nemám.
Zajtra zistím storno podmienky, ale ja sa tak hanbím🙈😅
Proste som si vyhliadla iné, za lepšiu cenu a teraz mi to nedá no...
Máte niekto skúsenosť?
Či myslíte, že sú na to zvyknutí? A ani nehnú brvou?
@anonym_autor čo sa máš čo hanbiť.... šak si nekúpila cukríky za pár centov 😆👁️😆
Zaplatila jsi za auto bez kupní smlouvy?
@berenika9 fakticky áno
na základe záväznej objednávky
zaplatila som zalohovu fakturu v plnej výške
mám iba všeobecné zmluvné podmienky
čiže neviem aké sú konkrétne storno podmienky
ale to je jedno... je to autorizovaný predajca,
stornovať sa to určite dá
mne je to iba "blbe" stornovať 🙈 to je celé...
Panenko skakava...
@berenika9 fakticky áno
@anonym_autor úplne v pohode, stáva sa kadečo a ak predajca nie je v robote prvý deň, tak žiadna dráma sa nekoná... ja som kúpila nové a po mesiaci zistila že mi nevyhovuje, tak som zavolala priamo dealerovi či nevie o niekom kto by kúpil hneď (ja som na svoje čakala, tiež bežný model, nič doplnkové, proste nemali skladové kusy). ešte aj on z toho mal províziu 🤷 takže ak to nie je špeciálne auto ale je to auto čo ide ako teplé rožky (Škoda, Dacia...) tak rieš čím skôr a bez hanby 😉
@anonym_autor a ked je to zavazna objednavka a nie je to online predaj, preco si myslis, ze sa to da stornovat (alebo stornovat bez pokuty)?
jaj a ešte manželove auto sme tak kúpili 😀 jedna taxislužba zobrala len 14 namiesto 15ks či koľko ich bolo a my sme boli akurát v predajni 🤷😂 ani nestihli volať ľuďom zo zoznamu 😁 samozrejme je rozdiel keď nezoberie 1z15 a 1z1 ale skús, za to nič nedáš
@anonym_autor a aky model chceš stornovať a aký kúpiť? len ma to zaujíma
@berenika9 fakticky áno
@anonym_autor no zalohu ti nevratia, odstupis od zmluvy a vybavene..
@anonym_autor to ty musíš vedieť. Ja keď kupujem auto a čakám na odovzdanie, už mám zaplatenú aj registračnú daň, ŠPZ od predajcu a samozrejme poistenie ako PZP a havarijné. Neviem si predstaviť to rušiť. Poistenie tiež už mas, či?
@anonym_autor to ty musíš vedieť. Ja keď kupujem auto a čakám na odovzdanie, už mám zaplatenú aj registračnú daň, ŠPZ od predajcu a samozrejme poistenie ako PZP a havarijné. Neviem si predstaviť to rušiť. Poistenie tiež už mas, či?
@anonym_46ecc1 názov diskusie zmenil MK, ja som diskusiu nenazvala Ako stornovať...
So storno poplatkom rátam samozrejme
Ale nakoľko nemám zmluvu, kde by boli presné podmienky stornovania, iba záväznú objednávku, tak ma to len tak zaujímalo, ze či to niekto riešil
Poistenie vyklikam online za päť minút
Značky budú prevozné
Nemám ešte presný dátum odovzdania, je to v procese, niekedy budúci týždeň
Proste ma zaujala ponuka od iného predajcu a láka ma to..len sa mi moc nechce naťahovať so stornom a vrátením peňazí
Zálohova FA bola v plnej výške, čiže auto je komplet zaplatené, niekto vyššie spomenul, že zálohu nevrátia, záloha platená nebola.
Panenko skakava...
@anonym_670937 dobre 😀
@anonym_autor kupivat auto bez zmluvy pfuuuu odvaha. Zavolaj predavajucemu a zisti co sa da robit. Myslim, ze v prvom rade nie su zvyknuti, ze niekto bez problemov im vyplati auto bez toho aby videl zmluvu.

@anonym_autor kupivat auto bez zmluvy pfuuuu odvaha. Zavolaj predavajucemu a zisti co sa da robit. Myslim, ze v prvom rade nie su zvyknuti, ze niekto bez problemov im vyplati auto bez toho aby videl zmluvu.
@anonym_929c24 Odvaznym patri svet (a snad aj auto) 😄😆
@anonym_670937 dobre 😀
@anonym_autor no napis potom ako dopadnes, ak to bolo skladove auto bez zvlastnej vybavy a este nebolo na linke, tak by ti mohli vrátit peniaze. Ale inak si asi nehaju nejaky poplatok, ono to funguje tak, ze su to centralne sklady.. niekde v EU.. zalezi od znacky vozidla.. predajca vyplati zalohu importu a oni na zaklade toho nalozia vozidlo na liku a vozidlo privezu.. preprava aj vsetko nieco stoji... je to aj dost velka administrativna zataz.. Ak by bolo vozidlo uz na SK len v inom meste pripade v ich inernom sklade je vacsia sanca na vratenie plnej sumy. Ake je to vozidlo? robila som na importe dva roky prave asistenta predaja.. objednavanie liniek, spustanie zaruk, prepravu atd ..
@anonym_autor

Zaplatila jsi za auto bez kupní smlouvy?